به گزارش پول نیوز، در این مقاله، قصد داریم به بررسی دقیق و همه جانبهی مناطقی از صورت بپردازیم که تزریق بوتاکس در آنها نه تنها توصیه نمیشود، بلکه ممکن است عوارض جدی به همراه داشته باشد.
تزریق بوتاکس یکی از محبوبترین درمانهای زیبایی است که بهطور گستردهای برای کاهش چروکها و خطوط صورت استفاده میشود. این روش با استفاده از سم بوتولینوم، که توسط باکتری Clostridium botulinum تولید میشود، عمل میکند و باعث فلج موقت عضلات میشود. اما این روش نیز مانند سایر روشها، مناطق خاصی دارد که تزریق در آنها توصیه نمیشود. در این مقاله به بررسی این مناطق ممنوعه تزریق بوتاکس و دلایل آنها میپردازیم.
تزریق بوتاکس به کدام نقاط صورت ممنوع است؟
جهت پاسخ به سوال تزریق بوتاکس به کدام نقاط صورت ممنوع است؟ باید گفت که مناطق ممنوعه تزریق بوتاکس، شامل مواردی همچون نواحی نزدیک به چشم، نواحی عمیق و استخوانی، نواحی دارای عفونت یا التهاب و نواحی دارای تفاوتهای آناتومیکی میشود. نواحی نزدیک به چشم نظیر پوست پلکهای بالا و پایین و ناحیه اطراف چشم، از نقاط ممنوعه هستند. این نواحی به دلیل حساسیت بالای بافت و ریسک بروز عوارض شدید (مانند افتادگی پلک، تاری دید، یا عدم تقارن در ظاهر) به عنوان مناطق ممنوعه تلقی میشوند. همچنین، عضلات اطراف چشم به راحتی تحت تأثیر بوتاکس قرار میگیرند و ممکن است کنترل حرکات را از دست دهند.
نواحی عمیق و استخوانی نظیر نواحی نزدیک به استخوانهای صورت مانند چانه و فک نیز از دیگر مناطق ممنوعه به شمار میآیند. تزریق بوتاکس در این نواحی میتواند باعث آسیب به بافتهای زیرین و اعصاب شود. همچنین، ممکن است باعث ایجاد عدم تقارن یا طراحی ناهماهنگ صورت گردد. از دیگر مناطق ممنوعه تزریق بوتاکس، نواحی دارای زخم، عفونت یا التهاب هستند. تزریق بوتاکس در نواحی دارای عفونت میتواند منجر به گسترش عفونت یا ایجاد عوارض جدیتر شود.
پزشکان معمولاً توصیه میکنند تا از تزریق در این نواحی خودداری شود تا خطرات کاهش یابد. نواحی دارای تفاوتهای آناتومیکی مانند نواحی دارای جراحی قبلی یا نواقص مادرزادی، از دیگر نقاط ممنوعه محسوب میشوند. وجود نواقص یا تغییرات در ساختار صورت ممکن است باعث بروز عوارض غیرمنتظره و نتایج ناپسند بعد از تزریق شود. پزشکان با توجه به آناتومی فرد، قضاوت میکنند که آیا تزریق در این نواحی بیخطر است یا خیر.
مناطق بوتاکس صورت
تا اینجا در مورد نقاط ممنوعه تزریق بوتاکس، صحبت کردیم؛ اما تزریق بوتاکس برای کدام یک از نواحی صورت، مجاز است؟ مناطق بوتاکس صورت، شامل :پیشانی، خطوط بین ابروها (خطوط عصبانی)، دور چشمها (خطوط پنجهکلاغی)، خطوط لب، چانه و گردن میشود. یکی از رایجترین نواحی برای تزریق بوتاکس، ناحیه پیشانی است. خطوط افقی که بهدلیل انقباض عضلات پیشانی ایجاد میشوند، با تزریق بوتاکس بهخوبی کاهش مییابند. این درمان به جوانسازی چهره و بهبود ظاهر کمک میکند. دور چشمها (خطوط پنجهکلاغی) معمولاً نشانههای پیری را نشان میدهد و بوتاکس میتواند به کاهش خطوط دور چشم کمک کند.
تزریق بوتاکس در این ناحیه به لطافت و جوانی چشمها کمک میکند. استفاده از بوتاکس در اطراف لبها به کاهش خطوط عمودی که بر روی لب بالایی ایجاد میشوند، کمک میکند. این درمان میتواند به بهبود حجم و شکل لبها نیز کمک کند. انقباض عضلات چانه نیز میتواند به شکلگیری خطوط عمودی کمک کند. تزریق بوتاکس به این ناحیه باعث نرم شدن ظاهر چانه میشود و به برطرف کردن حالت «چانه دوتایی» میانجامد. بوتاکس میتواند به کاهش خطوط عمودی ناخواسته در گردن نیز کمک کند. تزریق بوتاکس در این ناحیه باعث میشود که گردن ظاهری جوانتر و صافتر داشته باشد.
نقاط تزریق بوتاکس برای بالا بردن ابرو
یکی از کاربردهای خاص بوتاکس، بالا بردن ابروها و ایجاد ظاهری جوانتر و شادابتر است. برای بالا بردن ابروها، در هر دو سمت صورت باید به دقت اقدام به تزریق بوتاکس کرد. نقاط تزریق بوتاکس برای بالا بردن ابرو عبارتند از:
- نقاط بینوایی :Glabellar Region این نقاط که در میان دو ابرو قرار دارند، نقاطی هستند که با تزریق بوتاکس میتوان چین و چروکهای عمودی را کاهش داده و ابروها را به سمت بالا هدایت کرد.
- نقاط ناحیه پیشانی :Foreheadبا تزریق بوتاکس در بخشهای مختلف پیشانی، به ویژه در نواحی نزدیک به ابرو، میتوان به بالا رفتن ابروها کمک کرد. این نقاط به تسکین عضلات مسئول ایجاد چین و چروکها کمک میکنند.
- نقاط ابرو:Brow Points در این نواحی، بوتاکس به عضلات خاص ابرو تزریق میشود تا تنشهای اضافی کاهش یابد و ابروها به طور طبیعی بالا بروند.
تکنیک صحیح تزریق نیز بسیار مهم است و میتواند تأثیر زیادی بر نتایج نهایی داشته باشد. ممکن است پزشک از تکنیکهای مختلفی مثل تزریق نقطهای (point injection) یا نوار تزریقی (linear threading) استفاده کند. در روش تزریق نقطهای، بوتاکس به طور مستقیم به نقاط مشخص تزریق میشود تا نتایج دقیق و مشخصی حاصل شود. روش نوار تزریقی، شامل تزریق بوتاکس در طول یک خط مشخص به منظور تسکین تنش عضلانی است که به بهبود شکل ابرو کمک میکند.
خطرات و عوارض تزریق بوتاکس صورت
در این قسمت به موضوع خطرات و عوارض تزریق بوتاکس صورت میپردازیم همانطور که میدانید تزریق بوتاکس (سم بوتولینوم) یکی از روشهای رایج زیبایی در سالهای اخیر بوده است. این ماده به منظور کاهش چین و چروکها و بهبود ظاهر پوست به کار میرود. با وجود محبوبیت این روش، در کنار آشنایی با نقاط ممنوعه تزریق بوتاکس، باید عوارض و خطرات آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد. بوتاکس با مسدود کردن تکانههای عصبی به عضلات خاصی که باعث ایجاد چین و چروک میشوند، کار میکند. این عمل میتواند به بهبود موقت ظاهر پوست منجر شود؛ اما ریسکهایی نیز دارد که شامل درد و تورم در محل تزریق، سردرد و تأثیرات غیر مستقیم میشود.
بعد از تزریق، ممکن است بیمار احساس درد، تورم و قرمزی در ناحیه تزریق داشته باشد. این عوارض معمولاً موقتی هستند. برخی افراد بلافاصله پس از پروژه دچار سردرد میشوند که میتواند چند ساعت یا حتی چند روز ادامه یابد. همچنین بوتاکس میتواند بر روی عضلات نزدیک به محل تزریق تأثیر گذارد و منجر به افتادگی ابرو یا پلکها شود. اما در کنار این عوارض، ممکن است عوارض نادر اما جدی نیز در برخی از افراد ایجاد کند؛ عوارضی نظیر آلرژی، عفونت و مشکلات تنفسی.
برخی افراد ممکن است به ترکیبات بوتاکس حساسیت نشان دهند که میتواند نتیجه آن خارش یا کهیر باشد. تزریق در هر جایی ممکن است باعث عفونت شود، که در موارد نادر میتواند جدی باشد. در موارد نادر، بوتاکس در دوزهای بالا میتواند به مشکلات تنفسی منجر شود. برخی اثرات طولانیمدت نیز ممکن است دیده شود. استفاده مداوم از بوتاکس ممکن است به تغییر وضعیت عضلات صورت منجر شود. عضلاتی که به طور مکرر تحت تأثیر بوتاکس قرار میگیرند میتوانند دچار ضعف شوند و این میتواند به چهرهای طبیعی منجر نشود.
برای اطلاع دقیق در خصوص تزریق بوتاکس می توانید با مشاورین کلینیک دکتر خادمی از طریق شماره ۰۲۱۲۲۱۷۵۸۶۴ و یا مراجعه به سایت drkhademi.net در تماس باشید.