از توسعه زیرساخت ها تا ایجاد صنایع بالادستی و پایین دستی نشان می دهد

درخشش منطقه اقتصادی لامرد در عرصه تولید

به گزارش پول نیوز ، در شرایط نامناسب اقتصادی قرار داریم. قیمت ها لحظه ای بالا می رود و هیچ نظارتی بر بازار وجود ندارد. برای آنکه از این بحران عبور کنیم، تنها راهکار، تکیه بر توان داخلی، تولید به اندازه نیاز کشور و تولید بیشتر برای صادارت است. اما برای تحقق این مهم به متولی نیاز داریم که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) به عنوان مهمترین متولی، نقش آفرینی می کند.

سایه ایمیدرو بر لامرد

ایمیدرو برای آنکه بتواند تاثیرات خود بر عرصه های تولید بگذارد، مدیریت برخی مناطق ویژه اقتصادی را بر عهده گرفته که منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد، از مهمترین آنهاست. ایمیدرو زمینی بایر به وسعت 8050 هکتار را تحویل گرفت و با مدیریت مناسب، آن را به منطقه صنعتی، تولیدی و تجاری تبدیل کرد، به نوعی که به مرکزی برای تولید و صادرات تبدیل شده است.

چشم انداز توسعه

ترسیم چشم انداز آینده و سرمایه گذاری هایی که در منطقه ویژه اقتصادی لامرد صورت می گیرد، حکایت از روند رو به رشد این منطقه دارد. اینکه سرمایه گذار جذب این منطقه شود، بسادگی امکان پذیر نیست، بلکه باید زیرساختهای لازم آماده شود تا بتوان مسیر توسعه و رونق اقتصادی را رقم زد.

پیگیری و نظر مساعد

اگرچه منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای جذب سرمایه گذار و ایجاد صنایع از هیچ کوششی دریغ نمی کند، اما این تلاشها برای جذب سرمایه گذار زمانی جواب می دهد که زیرساختها آماده باشد که سرمایه گذار را نسبت به سرمایه گذاری ترغیب کند. خوشبختانه زیرساختها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به اندازه قابل توجهی صورت گرفته و هنوز هم  این روند ادامه دارد. توسعه زیرساختها با  پیگیری های مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد و حسن نیت ایمیدرو صورت می گیرد.

اعتبار 26 هزار میلیاردی

منطقه ویژه اقتصادی لامرد به اندازه ای اهمیت پیدا کرده که کارگروه کنترل مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد در ایمیدرو تشکیل شده و جلسات مکرر آن برای بررسی عملکرد و توسعه ظرفیت برگزار می شود. بتازگی نیز جلسه این کارگروه تشکیل شده که دستاوردهای خوبی در پی داشته به نوعی که مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد از اختصاص 26 هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای 20 پروژه زیرساختی در این منطقه خبر داد. کورش فتاحی افزود: این پروژها در حوزه های راهسازی، سیل بند، فضای سبز، برق، گاز و ابنیه تعریف شده است.

طرح جامع منطقه

برای آنکه مناطق ویژه هدفمند حرکت کنند، آینده نگری و برنامه ریزی صورت می گیرد که طرح جامع برای رسیدن به آن اهداف تهیه می شود که این مهم در منطقه ویژه اقتصادی لامرد انجام شد و به تازگی طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد به تصویب کارگروه تخصصی شواری عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رسید.

از صنایع بالادستی تا پایین دستی

بدترین حالتی که در یک منطقه شکل می گیرد، نبود یا کمبود زنجیره تکمیل است، اما خوشبختانه منطقه ویژه اقتصادی لامرد در هر دو عرصه صنایع بالادستی و پایین دستی بخوبی ورود کرده به نوعی که فتاحی در تشریح نتایج  جلسه کارگروه اعلام کرد: بر پایه طرح جامع، در افق نهایی منطقه ویژه اقتصادی لامرد استقرار صنایع تولید شمش آلومینیوم (900 هزار تن)، صنایع بالادست آلومینیوم شامل آلومینا، کک، ذوب (300 هزار تن)، صنایع سیمان(2 میلیون تن)، تولید نیرو (4 هزار مگاوات)، منیزیم (60 هزار تن)، پایین‌دست فولاد (2.5 میلیون تن)، پایین‌دست آلومینیوم (600 هزار تن)، پایین‌دست سیمان (یک میلیون تن) در محدوده این کانون صنعتی پیش بینی شده است.

تحقق تولید در اوج

تولید در منطقه لامرد شکل گرفته که سرمایه گذاری، درآمدزایی و اشتغالزایی چشمگیری را رقم  زده به نوعی که مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به سرمایه گذاران مستقر در منطقه گفت: در حال حاضر از جمله سرمایه گذاران بهره بردار در این منطقه می توان به آلومینیوم جنوب با تولید مذاب و شمش آلومینیوم)، آرشین کوه با تولید آسفالت و بتن آماده، توسعه پترو فرآیند کرخه با تولید برق از انرژی خورشیدی و تابان شهر طرح ریزا جنوب با تولید سمنت پلاست اشاره کرد. این صنایع هر کدام رکورددار کشور هستند به نوعی که کارخانه آلومینیوم جنوب(سالکو) به تنهایی بیش از تمامی کارخانه های تولید آلومینیوم کشور، آلومینیوم تولید می کند.

همچنین بخوانید  دست رد منطقه ویژه اقتصاد لامرد به سینه زمین خواران

یکی از 5 منطقه برتر

اتفاق مبارکی که در لامرد شاهد هستیم، صنایع در حال ساخت است که مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد از نیروگاه غدیر انرژی لامرد، فرآورده های گاز تبدیلی، سنگبری و… به عنوان دیگر بخش هایی یاد کرد که در دوران ساخت به سر می برند. فتاحی در خصوص چشم انداز منطقه اقتصادی لامرد افزود: در افق سال 1406 ای منطقه یکی از پنج منطقه ویژه اقتصادی برتر از لحاظ سرمایه گذاری در کشور خواهد شد و طرح جامع منطقه ویژه در راستای طرح آمایش سرزمینی مطابق برنامه ریزی کلان تحقق می یابد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ماکو
دیزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار