به گزارش پول نیوز، اگرچه کمک رسانی به همنوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما مدتهاست کم رنگ شده و چه بخواهیم یا نخواهیم، کمک های مردمی رنگ باخته است. کمک به همنوع با پیروزی انقلاب و تقویت باورهای دینی و مذهبی شدت گرفت، در حالی که این روند ادامه نداشت و به مرور زمان کم رنگ شد. فرهنگ صدقه دادن تضعیف شد و کار بجایی رسید که سرقت از صندوقهای صدقات به یک عادت به ویژه برای معتادان و بزهکاران تبدیل شد.
کمیته امداد متولی مدیریت صدقه
برای آنکه کمک های مردمی هدفمند شود، کمیته امداد تاسیس شد و ابزارهای گوناگونی برای جمع آوری کمک ها در دستور کار قرار گرفت. از معرفی حساب تا راه اندازی دفاتر و مراکز جمع آوری صدقات و نصب صندوق در هر گوشه از شهر با قوت و قدرت انجام شد. کمیته امداد نیز به شناسایی نیازمندان پرداخت و در قالب پرداخت مستمری به آن دسته از سالمندانی که سرپرستی نداشتند، سایبانی بر سر این دسته از نیازمندان آبرومند شد.
افزایش سواستفاده گران
به مرور زمان، افرادی که بدنبال گرفتن مستمری از کمیته امداد بودند، افزایش یافت و این رشد به چالشی جدی تبدیل شد. در نتیجه کمیته امداد در اندیشه ساماندهی نیازمندان، طرح اشتغالزایی نیازمندان را در دستور کار قرار داد تا از مستمری بگیری به درآمدزایی تغییر رویه دهند. در نتیجه صندوق تضمین اشتغال امداد امام تاسیس شد تا تسهیلات لازم برای اشتغال بکار نیازمند را تامین کند. هدف از تاسیس صندوق، گرفتن تسهیلات با رویکرد بازگرداندن آن بود، اما افراد بسیاری اعتقادی به بازگرداندن تسهیلات نداشتند که این تفکر چالشهای جدی برای صندوق ایجاد کرد.
نیاز صندوق به نقدینگی
بدلیل آنکه مستمری صندوق پاسخگوی هزینه های زندگی نبوده و نیست، نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد رویکرد کارآفرینی را برگزیدند که به اشکال گوناگون از احداث کارگاه تا مشاغل خانگی مورد استقبال قرار گرفت. اگر چه این استقبال، مستمری پردازی را کاهش داد، اما نیاز به نقدینگی برای پرداخت تسهیلات بود. به همین دلیل کمیته امداد بدنبال بانکهایی رفت که تمایل به اقدامات خیر دارند که بانک ملت در صدر این بانکها قرار گرفت به نوعی که با امضای تفاهمنامه میان بانک ملت و صندوق تضمین اشتغال امداد امام منجر شد.
تسریع در اعطای تسهیلات
در این رابطه مدیرعامل بانک ملت در آیین امضای تفاهمنامه با صندوق تضمین اشتغال امداد امام خمینی، با تبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر(ص) و امام جعفر صادق (ع)، امضای این تفاهمنامه را موجب تسریع در اعطای تسهیلات به جامعه هدف یعنی مددجویان بسیار نجیب کمیته امداد خواند و گفت: بانک ملت افتخار می کند در حوزه های مختلف در خدمت مجموعه کمیته امداد باشد. فرشید فرخ نژاد عملکرد بانک ملت در سال های 1401 و 1402 در پرداخت تسهیلات به مددجویان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم با افزایش همکاری میان بانک ملت و شرکت های زیر مجموعه کمیته امداد، تا پایان سال شاهد عملکرد مطلوب و تاثیرگذاری در این حوزه باشیم.
تلاش برای تحقق اهداف
مدیرعامل بانک ملت با تاکید برلزوم عمل به تعهدات و ارائه خدمت به معرفی شدگان صندوق تضمین اشتغال ، برنامه ریزی برای تحقق 100 درصدی تکالیف و وظایف را با همت سرمایه انسانی توانمند بانک تا پایان سال قابل انجام دانست و از بخش های ذیربط در بانک خواست تا زمینه را برای تحقق این هدف فراهم کنند. وی توانمند سازی مددجویان در کمیته امداد را بسیار ارزشمند دانست و از آن به عنوان نقطه عطفی در کمیته امداد یاد کرد که باعث ایجاد انگیزه و تسریع در کار همکاران می شود.
قدردانی در دستور کار
مدیرعامل کمیته امداد امام نیز در این مراسم با قدردانی از حسن دیدگاه مدیریت عالی بانک ملت نسبت به مجموعه کمیته امداد گفت: بانک ملت در تبصره 13 و تبصره 2 و صندوق تضمین اشتغال و پرداخت تسهیلات به بانوان سرپرست خانوار همواره پیشگام بوده است. مرتضی بختیاری با اشاره به تصویب اساسنامه صندوق در مجلس، دولت و تعیین بودجه آن از سوی دولت، طرح های اشتغال معرفی شده از سوی صندوق را بسیار ارزشمند خواند و باعث خودکفاشدن مددجویان کمیته امداد دانست.
حداقل رساندن بروکراسی
در ادامه این آیین، مدیرعامل صندوق تضمین اشتغال کمیته امداد پیگیری این تفاهمنامه را از طرف بانک ملت به فال نیک گرفت و گفت: صندوق به تعهدات خود در این تفاهمنامه پایبند خواهد بود و تسریع در پرداخت تسهیلات به معرفی شدگان و به حداقل رساندن بوروکراسی اداری باید اجرایی شود.
براساس این تفاهمنامه، بازپرداخت تسهیلات خرد اشتغال پرداختی بانک ملت به اشخاص حقیقی معرفی شده از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) از سوی صندوق تضمین اشتغال تضمین شده است.