به گزارش پول نیوز، بخوبی می دانیم که در چه شرایط بحرانی قرار داریم. تحریم ها، مانع بزرگی بر سر راه اقتصادی ایجاد کرده و در حالی که توانایی های بسیاری داریم، نمی توانیم از آنها بهره بگیریم، زیرا تحریم ها هرگونه اقدام اقتصادی با جهان را محدود کرده است. با درک درست از تهدید تحریم، اقدامات چشمگیری برای ارتباط اقتصادی با جهان صورت گرفته تا بتوانیم تحریم ها را دور بزنیم و آن را ناکارآمد کنیم.
رایزن اقتصادی در سفارتخانه ها
از آنجا که نیاز به ارتباط داریم تا بتوانیم از ظرفیت ها بخوبی بهره بگیریم و می دانیم که بزرگترین مشکل، برقراری ارتباط است، رایزن اقتصادی در سفارتخانه ها تعریف کردیم. وظیفه رایزن اقتصادی در سفارتخانه های ایران در سراسر جهان، بررسی وضعیت اقتصادی کشورها، توان تولیدی و نیاز آنها بود تا در ادامه این مسیر ظرفیت ها و تولیدات ایران به آن کشورها اعلام و ارتباط لازم برقرار شود. این رویکرد بسیار درست و حساب شده به نظر می رسید، اما در عمل هیچ موفقیتی شاهد نبودیم و به اعتراف کارشناسان، نمایندگان مجلس و صاحب نظران، رایزن اقتصادی به اتاقی هزینه ساز در سفارتخانه ها برای وزارت امور خارجه تبدیل شد.
رایزنی منطقه آزاد اروند
خوشبختانه مناطق آزاد با استقلالی که دارند، از ظرفیت چشمگیری برخوردار هستند. مناطق آزاد می توانند به صورت مستقل وارد عمل شوند و آنچه از رایزن های اقتصادی در وزارت امور خارجه انتظار می رفت اما محقق نشد، بدست بیاورند. با وجود این ظرفیت قابل توجه مناطق آزاد، اتفاق خاصی در مناطق آزاد شاهد نبودیم و مذاکرات فراملی به صورت انگشت شمار صورت گرفت. اما منطقه آزاد اروند در این عرصه بخوبی ورود کرد و جلسه ای تخصصی با فعالان اقتصادی کشور عمان برگزار کرد که با توجه به مذاکرات صورت گرفته، انتظار می رود اتفاقات مبارکی بین منطقه آزاد اروند و کشور عمان شاهد باشیم.
فرصت سرمایه گذاری در اروند
آنچه روابط عمومی منطقه آزاد اروند اعلام کرده، رییس اتاق بازرگانی استان شمال شرقی عمان در نشست مشترک با اتاق بازرگانی خرمشهر و سازمان منطقه آزاد اروند بر تحکیم روابط تجاری دو منطقه تأکید کرد. محمدبن ناصر المسکری با اشاره به فرصت های سرمایه گذاری در اروند گفت: اشتراکات دو کشور ایران و عمان زمینهساز توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور است که دولتهای دو طرف می بایست به این موضوع توجه ویژه نشان دهند.
اهمیت توسعه روابط
اینکه رییس اتاق بازرگانی استان شمال شرقی عمان به ایران سفر کرده و با تیم اقتصادی ایران به رایزنی و گفت و گو پرداخته، با مطالعه بوده و اهدافی را پیش رو ترسیم کرده اند. به همین دلیل المسکری اهمیت توسعه روابط اقتصادی ایران وعمان را مهم ارزیابی کرد و گفت: انتظار میرود با همدلی و هم افزایی، چارچوب جدیدی از همکاریهای اقتصادی میان دو منطقه شکل بگیرد. اگر این واقعیت را بپذیریم که فعالان اقتصادی بدون هدف و برنامه سفر نمی کنند و خاصیت بخش خصوصی این است که بدنبال وقت کشی و سفر تفریحی با اعتبارات دولتی نیست، آنچه نماینده تیم اقتصادی عمان مطرح کرده، نشان می دهد که قرار است اتفاقات مبارکی در عرصه اقتصادی بین دو کشور رخ بدهد.
امادگی ایران برای همکاری
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر نیز در این دیدار بر آمادگی جهت همکاری مدل کسب و کاری بی تو بی (B to B) با کشور عمان تاکید کرد. مصطفی موسوی گفت: اتاق بازرگانی خرمشهر بعنوان یکی از قدیمی ترین اتاق های بازرگانی ایران با توجه به پیشینه تجاری آمادگی لازم را دارد که با تجار، سرمایه گذاران و بازرگانان عمانی در زمینه های تجارت و صادرات و واردات همکاری لازم را داشته باشد.
تشریح ظرفیت های منطقه آزاد اروند
برای آنکه سرمایه گذاری لازم صورت پذیرد و نماینده عمان قانع شود که ظرفیت های خوبی در کشورمان وجود دارد، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر به تشریح ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند پرداخت و گفت: در زمینه سرمایه گذاری چند شاخصه اصلی نظیر سرمایه گذاری در حوزه بهداشت ودرمان، پتروشیمی، صنعت، صنایع بالادستی، فولاد و… در منطقه آزاد اروند وجود دارد. آنچه موسوی اعلام کرده، گستردگی بسیاری دارد و با توجه به تنوع فعالیت های اقتصادی، می تواند سرمایه گذاران عمانی در هر زمینه ای را برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند ترغیب کند.