17 شهریور 1403 - 19:00

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

عسکری‌زاده از آمار بالای تولید با وجود چالشهای انرژی خبرداد

تولید مقتدرانه چادرملو با وجود قطع برق

به گزارش پول نیوز، از آنجا که تحریم چالشها و مشکلات بسیاری برای مردم و کشور رقم می زند، تولید در اولویت سیاستگذاری های کلان کشور قرار دارد که نمود آن را در نامگذاری سالهای اخیر شاهد بوده ایم. با انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهور و تشکیل دولت چهاردهم، اعضای کابینه بدیدار رهبر انقلاب رفتند تا برای فعالیتهای خود از آیت الله خامنه ای رهنمود بگیرند که ایشان دولت چهاردهم را مکلف به تولید و انجام فعالیت های تولیدی کردند.

فولاد در صدر تنوع تولید

اما تولید بسیار متنوع است و در زمینه های بسیاری گسترده شده که یکی از مهمترین آنها، عرصه های معدنی سنگ آهن و فولادسازی ها به عنوان زیرمجموعه آنهاست. بی شک معادن سنگ آهن بزرگی در کشور فعال هستند و فولادسازی ها نیز با قدرت فعالیت می کنند. اصرار بر تولید و توسعه از سوی فولادسازی ها باعث شده تا ایران رتبه هفتم را در بین فولادسازی های جهان بدست بیاورد که اگر با تحریم ها و تهدید رو به رو نبودیم، امروزه در قله رتبه بندی فولاد جهان قرار داشتیم.

فشار بر شبکه برق

افزایش دما باعث افزایش مصرف وسایل سرمادهی شده که به  فشار مضاعف بر شبکه برق منجر شده است. از آنجا که نیروگاههای کشور توان تولید برق متناسب با افزایش مصرف به ویژه در بخش مصارف خانگی را ندارد، تولید که بدین اندازه مورد تاکید قرار دارد، با بی مهری رو به رو شده و برق کارخانه های بزرگ به ویژه فولادسازی ها را قطع کرده اند. رفتاری که باعث شده اهداف و سیاست های مرتبط با تولید محقق نشود.

چادرملو ملاک تولید

با وجود این همه چالش، شاهد دست یابی به اهداف تولیدی در صنعت فولاد سازی هستیم. برای اثبات این ادعا، کافی است به آمار و ارقام ارایه شده توجه داشته باشیم. البته شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان برجسته ترین شرکت کشور، ملاک خوبی برای تولید است. قائم مقام مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به سیاست گذاری های صورت گرفته از سوی مدیران اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی به عمل آمده در نظر داریم در سال جاری بالغ بر 9 میلیون تن کنسانتر سنگ آهن، 3 میلیون و 700 هزار تن گندله آهن، یک میلیون و 550 هزار تن آهن اسفنجی و یک میلیون و 50 هزار تن شمش فولادی تولید کنیم.

همچنین بخوانید  قدرت نمایی چادرملو باعث سربلندی بانک سپه

رکوردهای نزدیک به آهداف

شاید اعلام اعداد و ارقام پیش بینی شده، بزرگ نمایی به نظر برسد، اما آمار و ارقامی که عسگری زاده قائم مقام چادر ملو از تولید در 4 ماهه ابتدای امسال اعلام کرده، حکایت از آن دارد که نه تنها چادرملو در پایان سال به اهداف تعیین شده دست می یابد، بلکه اهداف را پشت سرمیگذارد و اندیشه رکوردزنی را در سر دارد. عسگری زاده از اعمال محدودیت‌های ناشی از کمبود انرژی به عنوان مانعی بزرگ بر سر راه تولید خبر داد و گفت: با وجود محدودیت انرزی، موفق شدیم بیش از 2 میلیون و 986 هزار تن کنسانتره سنگ آهن تر، یک میلیون و 325 هزار تن گندله، 620 هزار تن آهن اسفنجی و 397 هزار تن شمش فولادی در مجتمع‌های معدنی و صنعتی چادرملو تولید کنیم.

تمرکز بر توسعه

اگر قرار و سیاستگذاری چادرملو بر حضور در جمع بزرگان صنعت فولاد است، باید توسعه را در اندیشه داشته باشد، رویکردی که عسکری‌زاده در پاسخ به سیاستگذاری توسعه ای گفت: تمرکز فعالیت‌های شرکت بر پایه تولید و توسعه است که مهم‌ترین بخش توسعه شرکت چادرملو در زمینه اکتشاف، دستیابی به ذخایر جدید و نیز بهره‌برداری از آنومالی‌های در اختیار است که در این راستا توانسته‌ایم اجرای برنامه‌های اکتشاف و باطله برداری آنومالی 10 را جهت استخراج سنگ آهن تداوم دهیم.

تامین و تولید برق

تحریم ها به بلوکه شدن دلارهای ایران در کشورهای جهان منجر شده و با وجود رایزنی های گسترده، اقدام چشمگیری برای بازگشت دلارها صورت نمی گیرد، شرایطی که امکان اجرای برنامه های جدی برای مدیریت کشور را به چالش جدی کشیده است. یکی از این چالشها، ساخت نیروگاه است. از آنجا که دولت با کسری بودجه شدید رو به رو است، ترجیح می دهد درآمدهای خود را به بخشهای مهمتر اختصاص دهد و به سوی احداث نیروگاه نمی رود. سیاست وزارت نیرو به جای ساخت نیروگاههای جدید، قطع برق صنایع است، سیاستی که در دستور کار این وزارت خانه قرار گرفته وسالهاست دنبال می شود. در این شرایط صنایع به سوی ساخت نیروگاه شخصی برای تامین برق مصرفی رفته اند که چادر ملو نیز در این زمینه با قدرت وارد عمل شده به نوعی که قائم مقام چادرملو در خصوص طرح‌های زیر ساختی از جمله تامین برق، با اشاره به سنکرون و بهره‌برداری 183 مگاوات برق از فاز یک نیروگاه شماره 2 سیکل ترکیبی در اردکان به ظرفیت کل 546 مگاوات گفت: طرح احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 100 مگاوات در خضرآباد استان یزد و طرح احداث 2 نیروگاه خورشیدی هر یک به ظرفیت 10 مگاوات در اردکان و بهاباد استان یزد در دستور کار چادرملو است.

 

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 تعاون1
-5
همچنین بخوانید
آخرین اخبار