به گزارش پول نیوز، “زلیخا گفتن و یوسف شنیدن/ شنیدن کی بود مانند دیدن”. سالهاست زیر فشار بدترین سیاستهای کینه توزانه بسر می بریم که بدترین آنها، اعمال تحریم های ناجوانمردانه ای است که نه علیه حکومت، بلکه ملت ایران اعمال می شود. این تحریم ها به اندازه ای جدی است که مردم را آزار می دهد و سفره های مردم به ویژه دهک های پایین جامعه روز به روز خالی تر از دیروز می شود. در این شرایط تولید داخل می تواند گره گشا باشد که رهبر انقلاب در قالب نامگذاری سالها همواره بر آن تاکید دارند، اما آنچه رهبری می گویند با آنچه مسوولان عمل می کنند، فاصله عجیبی دارد.
فرصت طلبان داخلی
اگر دشمنان علیه ملت شمشیر را از رو بسته اند، دشمنان داخلی نیز در مسیر اپوزوسیون خارجی حرکت می کنند. این افراد که منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح می دهند و جیب هایشان را به روشهای گوناگون از احتکار تا بحران آفرینی در بازارهای سرمایه ای همچون سکه، ارز، خودرو، مسکن و… پر می کنند، نه تنها درکی از سفره های خالی مردم ندارند، بلکه بر بحران ها دامن می زنند تا از آشفته بازار کاذبی که رقم زده و در مسیر دشمن حرکت کرده اند، منافع کلانی بدست بیاورند و از نمد گرانی و تورم، کلاه گشادی برای خودشان بدوزند.
عاشقان تولید
در این بین شاهد تلاش عده ای عاشق ملت و ممکلت هستیم، افرادی که سعی می کنند کالاهای مورد نیاز مردم را تولید کنند تا کشور و نظام از زیر بار فشار تحریم ها بیرون بیاید. با این وجود برخی قوانین دست و پا گیر، در مسیر کشور مانع ایجاد می کنند، موانعی که انقدر چالش برانگیز بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانون رفع موانع تولید را در دستور کار قرار دادند تا تولیدکنندگان بتوانند هرچه سریعتر نیازهای داخل را تولید و تامین کنند.
قوانین روی زمین
اگرچه قانون رفع موانع تولید تصویب و بر تسهیل روند تولید تاکید شد، اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، شرایط را به گونه دیگری رقم زد. قرار بر این بود که مجوز تولید ظرف سه روز صادر و ارز مورد نیاز به سرعت تامین شود. بدهی ها پرداخت و امتیازهای خاصی به تولیدکنندگان اختصاص یابد و خلاصه آنکه قانونی عریض و طویل برای تولید تصویب شد اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاده و همچنان مشکلات تولید و تولیدکننده به جای خود باقی است.
ظرفیت مناطق آزاد
یکی از بخشهایی که نقش برجسته ای در تولید دارد، مناطق آزاد است. مناطق آزاد با قوانین خاصی که دارند، جذابیت خاصی برای تولیدکنندگان رقم می زنند، اما به نظر می رسد که در این مناطق نیز چالشهایی وجود دارد که نیازمند بررسی و رفع است. برای آنکه این چالش ها شناسایی و رفع شود، لازم است آگاهی و شناختی نسبت به آنها ایجاد و راهکارهای عملی برای رفع آنها ارایه شود. این مهم در صورتی امکان پذیر است که بازرسی های دقیق و مستمری از بنگاههای اقتصادی تولیدی به عمل آید و نشست های تخصصی با تولید کنندگان و علاقمندان به سرمایه گذاری برگزار شود.
ایجاد مدیریت تسهیل تولید
در بین مناطق آزاد کشور، منطقه آزاد اروند از ظرفیت های قابل توجهی برخوردار است. مدیرعامل و هیات مدیره منطقه آزاد اروند به اندازه ای برای تولید و البته رفع موانع ارزش قایل است که مدیریت توسعه و تسهیل تولید را در سازمان منطقه آزاد اروند ایجاد کرده و پیگیری های لازم را در این زمینه به عمل می آورد. برای آنکه مشکلات تولید و تولیدکنندگان منطقه آزاد اروند مشخص شود، سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید نشست رفع موانع تولید با موضوع بررسی سامانه سیفام و سامانه جامع تجارت در شهرک صنعتی آبادان را برگزار کرد.
سیفام برای ثبت مشکلات
“محمد ادیبکیا” در تشریح این نشست گفت: با هدف تسهیل در موضوع ثبت آمار تولید واحدهای صنعتی مستقر در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند و فرایند سامانه سیفام (سامانه یکپارچه فعالین اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی) نشست رفع موانع تولید در شهرک صنعتی آبادان برگزار شد.
تصمیم گیری سریع
مهمترین چالشی که نظام مدیریتی به ویژه تولید همواره با آن دست به گریبان است، برگزاری نشست های بی خاصیت است، اما سرپرست مدیریت توسعه و تسهیل تولید منطقه آزاد اروند با بیان اینکه این نشست با حضور نمایندگان برخی واحدهای تولیدی برگزار شد گفت: در این نشست ابهامات موجود در خصوص تولید واحدهای صنعتی بررسی و تصیمات لازم برای رفع مشکلات و معضلات موجود اتخاذ شد.
از ثبت آمار تا تامین ارز
تولید به اندازه ای مشکلات دارد که هر کدام را رفع کنیم، مشکل دیگری سربلند می کند، اما آنچه در این نشست صورت گرفته، نشان می دهد که تا چه اندازه با مشکلات دست به گریبان هستیم. اما ادیب کیا با اعلام اینکه ثبت آمار تولید، اطلاعات مورد نیاز برای برنامهریزی جهت تامین مواد اولیه و ارز مورد نیازهای واحد تولیدی در سال پیش رو در این نشست مورد بررسی قرار گرفت گفت: نتایج آنچه در این جلسه مطرح شد، در اختیار مراجع ذیربط قرار خواهد گرفت.
مسوولان پاسخگو باشند
بی شک نتیجه این جلسه بسیار پربار خواهد بود، زیرا چالش هایی که مطرح شد، چالش های کلیدی است و مهمتر اینکه چالشها لیست شده و در اختیار مسوولان قرار گرفته که از این پس هر مشکلی در تولید صورت بگیرد، مسوولانی پاسخگو خواهند بود که گزارش این جلسه بدستشان رسیده و اقدامی برای رفع آنها به عمل نیاورده اند.