23 شهریور 1403 - 6:57

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

در بازدید مدرس خیابانی از طرح های مقابله با تخریب محیط زیست مطرح شد

صنعت مس بدنبال توسعه پایدار به شرط تولید پاک

به گزارش پول نیوز، از روزی که انسان ظرفیت های موجود در طبیعت را شناخت، بهره برداری از آنها با جدیت در دستور کار قرار گرفت. بهره برداری در تمامی عرصه ها با تمام توان در دستور کار قرار گرفت و به مرحله اجرا درآمد. اما اشکال اینجاست که انسان به هر گوشه از طبیعت برای بهره برداری وارد شده، آثار مخرب بسیاری را برجای گذاشته و آبادانی را به ویرانی تبدیل کرده است. بدتر آنکه برای اصلاح آن تلاشی نداشته و همه چیز را به صورت ویرانه به حال خود رها کرده که در بسیاری از موارد بحران های جدی برجای گذاشته است.

صنایع بزرگترین آلاینده

واقعیت تاسف بار این است که صنایع به عنوان یکی از بزرگ ترین منابع تولید آلاینده های محیط زیست، براساس نوع مواد ورودی، مراحل فرآیندی و محصول خروجی، نوع و میزان آلودگی متفاوتی دارند. این توضیحات نشان می دهد که هرچقدر منابع و ذخایر بیشتری در کشور وجود داشته باشد، تخریب، آلودگی و بحران زیست محیطی بیشتری رقم می خورد.

از اکتشاف تا بهره برداری

ایران ذخایر خدادادی بسیاری دارد که هر کدام ظرفیت بزرگی برای رونق اقتصادی ایجاد می کند که معادن در صدر آنها قرار دارد. از نفت و گاز تا مس و سنگ آهن و بسیاری موارد دیگر باعث شده تا انسان بی محابا به جان زمین بیفتد و هرگوشه آن را برای استخراج، حفاری کند. در نتیجه مراحل مختلف اکتشاف و استخراج هرکدام اثرات مخرب متعددی بر محیط زیست می گذارد. در نتیجه دست اندازی انسان به ذخایر و منابع و معادن، خاک، هوا، آب مشتمل بر آب های سطحی و زیرزمینی، موجودات، گیاهان، درختان و حتی انسان ها تحت تاثیر این اثرات قرار می گیرند.

درگیری با آلاینده ها

تاثیرات جستجوی انسان برای بدست آوردن منابع و ذخایر، فقط تخریب نیست، بلکه تحولات عجیبی ایجاد می کند که مهمترین آنها اثرات مخرب آلاینده برروی محیط زیست مانند پسماندهای غیرقابل تجزیه، آلودگی بیش از حد هوا، از بین رفتن تدریجی لایه اوزون، بروز تغییرات شدید جوی، آلودگی شدید آب های آزاد، نابودی اکوسیستم های آبی و… را  رقم می زند.

همچنین بخوانید  اتحاد شرکت ملی مس و مپنا برای شکست تحریم

احساس مسوولیت

آنچیزی که بهره برداری از ذخایر، منابع و معادن را توجیه پذیر می کند، احساس مسوولیت مدیران مربوطه است. در حالی که می توان از ذخایر خدادادی بهره برد، می توان با راه کارهایی همچون ارزیابی اثرات محیط زیستی، جلوگیری از انباشته شدن آلودگی ها و ضایعات در اکوسیستم ها و اصلاح فضاهای حفاری، در حفاظت از محیط زیست و اعتلای آن مسوولانه عمل کرد.

معادن بزرگ مس

یکی از تاثیرگذارترین معادن کشور، معادن مس است. هرگوشه از کشور را که حفاری کنیم، رگه ای از مس بدست می آید که از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب گسترده شده، ذخایر و معادنی که باعث شده ایران جایگاه پنجم مس جهان را به خود اختصاص دهد. بی شک فعال کردن معادن مس، تاثیرات مخربی بر محیط زیست دارد که البته قابل ساماندهی است که خوشبختانه شرکت ملی صنایع مس ایران با جدیت در این  عرصه ورود کرده است.

طرح های زیست محیطی

صنایع مس در کنار اکتشاف، حفاری و بهره برداری، حفظ محیط زیست را نیز در دستور کار قرار داده اند که فرهنگسازی آن با قدرت انجام می شود به نوعی که مجتمع مس سونگون به عنوان بزرگترین مجتمع مس کشور، طرح های زیست محیطی را در دستور کار قرار داده و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با هدف تشویق و فرهنگسازی، از این طرح ها بازدید کرده است. حسین مدرس خیابانی در جریان این بازدید گفت: یکی از کارهای خوبی که در مجتمع مس سونگون رخ داده، رعایت الزمات زیست محیطی در کنار فعالیت های تولیدی است.

جمع آوری آب های سطحی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه همه تلاش ما در شرکت ملی صنایع مس ایران توسعه پایدار است، افزود: کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی بالادست معدن هم‌اکنون در حال اجراست و برای احداث تونل نیز پیمانکار آن مشخص و دستگاه TBM نصب شده و آماده هستیم که حفاری تونل را به سرانجام برسانیم. مدرس خیابانی گفت: با تکمیل این پروژه‌ها، کلیه آب‌های سطحی، زیرزمینی و پیت معدن که ممکن بود عناصری داشته باشد که به محیط زیست آسیب برساند، از طریق این کانال و تونل، جمع‌آوری شده و در پایین دست معدن از طریق یک تصفیه‌خانه فوق‌پیشرفته که در مرحله احداث است، تصفیه خواهد شد.

تاثیرات اقدامات

مهمترین نکته ای که در انجام این امور دنبال می شود، اقدامات تاثیرگذار است که شرکت ملی صنایع مس ایران آن را دنبال می کند. در این رابطه مدرس خیابانی گفت: امیدواریم با این اقدامات زیست محیطی که از جنس زیرساختی است بتوانیم، تولید پاک و توسعه پایدار در مجتمع مس سونگون داشته باشیم.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

اروند
IMG_2707
همچنین بخوانید
آخرین اخبار