به گزارش پول نیوز ، روشهای گوناگونی برای جنگ با ایران تدارک دیده شد. از جنگ نظامی تا تهاجم فرهنگی و انواع روشهای دیگر علیه کشورمان بکار گرفته شد تا شاید بتوانند ایران را به زانو درآورند، اما همه مسیرهایی که دشمن دنبال می کرد، به شکست منجر شد. اما دشمنی پایانی ندارد و جنگ اقتصادی با قدرت و قوت در دستور کار دشمنان قرار دارد، جنگی که مسلح به ابزار تحریم است، ابزاری کارآمد که موانع بسیاری در مسیر زندگی مردم ایجاد کرده است.
در قالب جنگ اقتصادی امکان بسیاری از فعالیتهای اقتصادی با محدودیت جدی رو به رو شده و چوب لای چرخ های اقتصاد گذاشته است. اما نکته مهم اینجاست که بنای توقف و تسلیم نداریم. باور به توانمندی ایران و ایرانی باعث شده به روشهای گوناگون تحریم ها را دور بزنیم. با مهندسی معکوس ماشین آلات تحریمی را تولید کردیم و حتی در بسیاری از موارد فناوری های جدیدی اختراع و تولید کردیم تا نشان دهیم ملت ایران توقف ناپذیر است.
در شرایط تحریم نه تنها متوقف نشدیم، بلکه رکودشکنی را به رخ جهانیان کشیدیم. ایران در فولادسازی به رتبه هفتم جهان رسید و در صنعت مس به رتبه پنجم جهان صعود کرد. در بحث ساخت تجهیزات تولید نیز دستاوردهای چشمگیری داشتیم که به همت اعتماد به نیروی با استعداد ایرانی محقق شد.
از هنگامی که نفت ایران تحریم شد، فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی و استفاده از دیگر ظرفیت ها در دستور کار قرار گرفت و بنابر تاکید رهبر انقلاب، معدن به عنوان ظرفیتی مهم فعال شد. اگر توانستیم در عرصه معدن دستاوردهای بزرگی داشته باشیم، به واسطه تلاش برای رسیدن به آنچیزهایی است که به تحریم باعث محدودیت در آنها شده بود.
بزرگترین اتفاقی که در عرصه خودکفایی رقم خورد، اعتماد به توانمندی های داخلی بود. اگر صنایع به نیروگاه، ماشین الات، فناوری های روز و… داشت، اقدام به راه اندازی شرکتهایی کردیم که توان تولید آن نیازها را داشته باشد که البته یکی از مهمترین آنها، شرکت مپنا بود. مپنا از زمان تاسیس با قدرت پیش رفته و امروز به اندازه ای توانمند شده که فقط کافی است صنایع اعلام نیاز کنند تا مپنا با بهترین کیفیت و قابل رقابت با مشابه خارجی تولید کند.
معادن به ماشین آلاتی نیاز دارند که بسیار متفاوت با آنچیزی است که در باور مردم عادی می گنجد. به جرات می توان ادعا کرد ماشین آلات مورد نیاز صنایع به چشم 90 درصد مردم نیامده، زیرا پس از تولید، در معادن مشغول بکار شده و آنگونه نیست که در معرض دید عموم قرار گیرد.
یکی از مهمترین ماشین آلاتی که کاربرد معدنی دارد، دامپتراک است. دامپتراک کامیون های غول پیکری است که در معادن یا صنایع و پروژه های بزرگ استفاده می شود. این کامیون ها برای استفاده در خارج از جاده مناسب هستند و برای حمل بارهایی مانند شن، ماسه، سنگریزه و نخاله های معدنی و ساختمانی در تناژ بالا بکار گرفته می شود. کارکرد دامپتراک را با هیچ وسیله دیگری نمی توان انجام داد و براستی مختص معادن است.
با توجه به اهمیت دامپتراک، متوجه می شویم که تحریم تا چه اندازه تاثیرات منفی در کار معادن برجای می گذارد. اما این ماشین آلات در مقایسه با بسیاری از تولیدات دیگر تعجب برانگیز نیست، به همین دلیل گروه صنعتی مپنا سنگ بنای تولید آن را گذاشت و به نوعی این ماشین آلات را تولید کرد که توانست نمره قابل قبولی در بین صنعتگران دریافت کند. به همین دلیل امروز شاهد قرارداد ساخت دامپتراک ملی بین شرکت صنایع ملی مس و گروه صنعتی مپنا هستیم.
شرکت صنایع ملی مس اعلام کرد: در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بهرهگیری از ظرفیت علمی مراکز پژوهشی و دانشگاهی برای داخلیسازی ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز صنایع، ساخت دامپتراک ملی به همت شرکت ملی صنایع مس ایران و با مشارکت گروه مپنا در دستور کار قرار گرفت.
برای ساخت دامپتراک ملی، جلسه ای با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بزگزار شد که طی آن، قرارداد ساخت دامپتراک ملی با عمق ساخت داخل 65 درصد بین شرکت ملی مس و گروه صنعتی مپنا به امضا رسید. البته هنوز به توان تولید 100 درصدی نرسیده ایم و 35 درصد وابستگی وجود دارد، اما روند پیشرفت موجود نشان می دهد که با حمایت و رسیدن به خرد جمعی، در آینده نزدیک خواهیم توانست دامپتراک 100درصد ملی تولید کنیم.
نکته مهمی که در این قرارداد بچشم می خورد، همفکری، همکاری و هم افزایی است چرا که بر اساس قرارداد منعقد شده، در پروژه ساخت دامپتراک ملی از تجارب فنی مجتمع مس سرچشمه و توان علمی و تخصصی مراکز پژوهشی، دانشگاهی و دانش بنیان استفاده خواهد شد. این رویکرد باعث می شود هر مجموعه ای بخشی از تولید را بر عهده بگیرد و به صورت تخصصی در آن زمینه فعالیت کند، رویکردی که می تواند آینده درخشان را رقم بزند.