به گزارش پول نیوز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در برنامه چشم انداز ۱۳۷۵ -۱۴۰۰ خوشبختانه تنها جایی که توانست برنامه بنویسد؛ صنعت پتروشیمی بود که فعالان آن با تمام توان برنامه را نوشتند و آن را تصویب کردند.
19
دکتر علی آقامحمدی افزود: این برنامه دار بودن اصل اول بود و قسمت دوم این بود که ساختارهای شرکتی درست شکل گرفت؛ بنابراین یک ساز و کار مناسبی به وجود آمد.
وی ادامه داد: در بخش سوم صنعت پتروشیمی به اقتصاد بازار وصل شد و حالا با یک سری چالشها مواجه شده است که یکی از آنها وجود ناترازی مثل بخش برق و آب است و یکی دیگر از این چالشها این است که در شرایط موجود یک نقشه راه جدیدی نیاز است چون این صنعت زنجیره هایش زنجیره کاملی نیست و ارزش افزوده آن حداکثری نیست و میزان تولیدش نیز مناسب نیست.
آقامحمدی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: درحال حاضر ظرفیت ۹۶ میلیون تن را داریم؛ ولی ۷۴ میلیون تن بهره برداری میکنیم و از طرفی ما در حقیقت یک سرمایه گذاری حداقل ۴۶ میلیون تنی را در برنامه هفتم دیدیم و بیشتر از آن یعنی ظرفیت 54 میلیون تنی را در برنامه هشتم دیدیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: برآورد اولیه این است که بیش از ۶۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری لازم دارد و باید سازماندهی دوباره بر اساس اصل ۴۴ صورت گیرد و بخش خصوصی وارد شود و اقتدار کامل بگیرد و زنجیره را داشته باشد و برای نیروی انسانی هم یک فکر اساسی شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نه نظام حقوق نیروی انسانی دستمزد مناسبی دارد و نه سازماندهی سازمانش در داخل شرکت ها درست است و نه آموزش نیرو از همان ابتدا درست است.