به گزارش پول نیوز، هنگامی که سخن از خودکفایی و قطع وابستگی به میان می آید، مشکلات بسیاری گریبانگیرمان خواهد شد. باید بدانیم که استکبار با تمام توان مقابل مان ایستادگی خواهد کرد زیرا حاضر نشده ایم به وابستگی تن بدهیم. هنگامی که تصمیم می گیریم به جای خام فروشی، ذخایر و منابع خدادادی کشورمان را به محصول و فراورده تبدیل کنیم، کشورهایی که مواد اولیه را از ما به پایین ترین قیمت خریداری می کردند و محصولات تولیدی از این مواد را به چندین برابر قیمت به خودمان می فروختند، تحمل از دست دادن این بازار را ندارند و تمام قد مقابلمان ایستادگی خواهند کرد.
رتبه پنجم جهان
یکی از ذخایر و منابع بسیار مهم کشورمان، معادن مس است. ایران در عرصه مس به اندازه ای توانمند است که رتبه پنجم جها ن را به خود اختصاص داده است. اکنون سوال اینجاست که مس را نیز مانند نفت خام فروشی کنیم و با استخراج معادن مس، برای مدتی به اداره کشور مشغول باشیم بدون آنکه برای آینده برنامه داشته باشیم.
اهمیت مس در اندازه وزارتخانه
مس به اندازه ای اهمیت دارد که مجموعه ای بزرگ با عنوان شرکت صنایع ملی مس ایران راه اندازی شد. این شرکت به اندازه یک وزارتخانه زیر مجموعه دارد و در بسیاری از نقاط کشور، معادن مس شناسایی و اکتشاف می شود. از سوی دیگر صنایع پایین دستی نیز به سرعت ایجاد می شود و شاهد ایجاد ارزش افزوده در بخشهای دیگر صنعت مس هستیم. واقعیت این است که می توان در عرصه مس بخوبی فعالیت کرد و ارزش افزوده بسیاری را رقم زد.
طرح های توسعه ای
نکته بسیار مهمی که می تواند عملکرد چشمگیر شرکت صنایع ملی مس را به تصویر بکشد، برنامه ریزی برای آینده است که معاون طرح و برنامه شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران گفت: در شرایط کنونی 51 طرح توسعهای در حوزه تغلیظ، کاتد، فرآوری، زیرساخت و مسوولیت اجتماعی در مجتمعهای تولیدی درحال اجراست. رحیم محمودی با تاکید بر اینکه این تعداد پروژه با برآورد اولیه سرمایه گذاری 7.8 میلیارد یورویی در دست احداث است گفت: اگر روند اجرای طرح توسعهای با سرعت به پیش برود، تا یکی دو سال آینده، تعدادی از کلان پروژههای شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه تغلیظ و زیرساخت به بهرهبرداری می رسد و شاهد افزایش ظرفیت تولید خواهیم بود.
افزایش 700 هزار تنی کاتد
معاون صنایع ملی مس با اعلام اینکه شرکت طرح توسعهای بزرگی پیشبینی کرده گفت: با اجرای این طرح توسعه ای، میزان تولید کاتد از 300 هزار تن به یک میلیون تن افزایش خواهد یافت.محمودی بیان کرد: برای پیشبرد این پروژه، طرح جامعی تدوین شده و با کمک شرکت متمم و با توجه به ظرفیتهای شرکت ملی صنایع مس ایران، تقدم و تاخر پروژه مشخص شده که برخی از ریزپروژهها به مرحله اجرا رسیده و برخی نیز در مرحله مطالعه، اخذ مجوز و انتخاب پیمانکار هستند.
94 پروژه توسعه ای
با توجه به جایگاهی که صنعت مس در اقتصاد کشور ایفا می کند، قرار نیست به چند مورد انگشت شما اکتفا شود، رویکردی که مدیریت شرکت صنایع مس به آن پی برده و معاون توسعه این شرکت با اشاره به اینکه طرح جامع ملی مس حدود 94 پروژه توسعهای دارد گفت: از این تعداد بالغ بر 60 پروژه به شرکت متمم واگذار شده است. وی با اعلام اینکه شرکت متمم به عنوان شرکت تخصصی توسعهای شروع به کار کرده گفت: طرحهای افزایش ظرفیت با شرکت متمم است و طرحهای بازسازی، نوسازی و بهسازی در مجموعه مس توسط مجتمعهای تولیدی اجرا میشود.
سرمایه گذاری ارزی
از آنجا که برای رسیدن به اهداف، باید از علم روز بهره گرفت و به فناوری های جدید دست یافت، همکاری با متخصصان خارجر امری اجتناب ناپذیر است. به همین دلیل محمودی با بیان اینکه 18 میلیارد یورو میزان سرمایه مورد نیاز برای اجرای تمامی طرحهای توسعهای است گفت: حدود 15.6 میلیارد یورو توسط شرکت متمم تامین میشود. وی به تشریح روند پروژه ها پرداخت و گفت: از 60 پروژه واگذار شده به شرکت متمم، برخی آماده افتتاح، برخی در مرحله انتخاب پیمانکار برای شروع عملیات اجرایی و برخی در میانه راه هستند.
توسعه با رویکرد جهش
این حجم از سرمایه گذاری، تنوع تولید، ترسیم چشم انداز و آینده نگری بیانگر آن است که مدیریت شرکت صنایع ملی مس بخوبی از ظرفیت های این صنعت با خبر است و با فعال کردن زیرمجموعه های صنعت مس، بنا دارد با عبور از خام فروشی و فعال کردن ظرفیت های مغفول مانده، نامگذاری سال از سوی رهبر انقلاب با رویکرد جهش تولید را محقق کند و با قدرت در مسیر اثبات ولایتمداری گام بردارد.