به گزارش پول نیوز، نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی بر ایجاد صنایع پایین دستی تاکید کرد و گفت: هنگامی که سالکو به عنوان بزرگترین تولید کننده الومینیوم کشور در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فعال است، باید صنایع پایین دستی آلومینیوم در همین منطقه ایجاد شود.
سیدموسی موسوی از آلومینیوم جنوب(سالکو) به عنوان بزرگترین تولیدکننده در این بخش یاد کرد و گفت: به دلیل اینکه سالکو به تنهایی بیش از تمامی کارخانههای کشور آلومینیوم تولید میکند، انتظار میرفت صنایع پایین دستی آلومینیوم در منطقه ویژه لامرد فعال شود.
وی به تشریح اهمیت ایجاد صنایع پایین دستی در بخش آلومینیوم پرداخت و گفت: ایجاد صنایع پایین دستی باعث میشود آلومینیوم مذاب از کارخانه آلومینیوم سازی جنوب به صنایع پایین دستی منتقل شود و هزینه سرد کردن در سالکو و ذوب کردن در صنایع پایین دستی به تولید تحمیل نشود.
نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود آنکه سالهاست منافع ایجاد صنایع پایین دستی تشریح میشود، اما نه تنها در زمینه آلومینیوم، بلکه در هیچ یک از صنایع این رویکرد را به صورت جامع و کامل شاهد نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذار به ویژه در عرصه صنایع پایین دستی آلومینیوم باید از ظرفیت سالکو در منطقه ویژه لامرد باخبر باشد تا به سوی آن برود گفت: باید اطلاع رسانی دقیقی صورت گیرد تا فعالان عرصه آلومینیوم بدانند که اگر برای سرمایهگذاری در صنایع پایین دستی آلومینیوم به منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیایند تا چه اندازه میتواند برای آنان سودمند باشد.
موسوی با اعلام اینکه در سراسر کشور صنایع آلومینیوم گسترده است گفت: اگر صنایع پایین دستی آلومینیوم در منطقه لامرد فعال شود درصد قابل توجهی از هزینههای تولید محصولات آلومینیوم شامل سرد کردن آلومینیوم در سالکو، حمل و نقل تا صنایع پایین دستی، ذوب کردن آلومینیوم و بسیاری موارد دیگر کاهش مییابد.
وی با اعلام اینکه مبالغ قابل توجهی برای سردکردن آلومینیوم تولید شده در سالکو هزینه میشود گفت: اگر صنایع پایین دستی در منطقه اقتصادی لامرد فعال شود، میتوان آلومینیوم مذاب را به خط تولید صنایع پایین دستی منتقل کرد و هزینه سرد کردن و گرم کردن را از بین برد.
نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات کم آبی کشور، از صنعت آلومینیوم به عنوان صنعتی آب بر یاد کرد و گفت: برای سرد کردن آلومینیوم مذاب به آب نیاز است که با ایجاد صنایع پایین دستی، مصرف اب کاهش چشمگیری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه برای ذوب دوباره الومینیوم نیز به نرژی از جمله برق و گاز نیاز است گفت: در تابستان با کمبود شدید برق و در زمستان با کمبود گاز رو به رو هستیم که در صورت ایجاد صنایع پایین دستی، صرفهجویی بزرگی در مصرف انرژی صورت میگیرد.
موسوی با اشاره به ظرفیت چشمگیر منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: سالکو به اندازه ای در تولید آلومینیوم توانمند است که با تمرکز بر صنایع پایین دستی آلومینیوم، می توان منطقه ویژه اقتصادی لامرد را به قطب آلومینیوم کشور تبدیل کرد.
وی از ضعف اطلاع رسانی و رایزنی انتقاد کرد و گفت: بی شک اگر سرمایهگذاران از این ظرفیت باخبر باشند، برای ایجاد صنایع پایین دستی به منطقه ویژه اقتصادی لامرد خواهند آمد. بنابراین نباید گمان کنیم که سرمایهگذار تمایلی به آمدن ندارد.
نماینده لامرد در مجلس شورای اسلامی از مدیران سالکو و مدیریت منطقه ویژه اقتصادی خواست همکاری گسترده ای برای معرفی این ظرفیت داشته باشند گفت: باید هم افزایی گسترده ای بین سالکو و مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد در زمینه اطلاع رسانی صورت بگیرد و رایزنی و مذاکرات گستردهای به عمل آید که مدیریت آن بر عهده سالکو و منطقه ویژه اقتصادی لامرد است.
وی خطاب به مدیران سالکو و منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: باید در زمینه آلومینیوم برنامه ریزی گستردهای صورت بگیرد و حتی تورهای صنعتی برگزار و از فعالان صنایع پایین دستی آلومینیوم دعوت شود به منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیایند، ظرفیت ها را ببینند و به آنان توضیح داده شود که در صورت ایجاد صنایع پایین دستی آلومینیوم، چه منافع و سود بالایی نصیبشان خواهد شد.
موسوی با تاکید بر اینکه منطقه ویژه اقتصادی لامرد این ظرفیت را دارد که به قطب صنعت آلومینیوم کشور تبدیل شود گفت: اگر برنامه ریزی، اطلاع رسانی و رایزنی مناسبی صورت بگیرد، منطقه ویژه اقتصادی لامرد می تواند در زمینه آلومینیوم حرف اول را در کشور و حتی منطقه بزند.