21 شهریور 1403 - 16:48

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

پایان بحران با نیروگاه بادی مس شهربابک

به گزارش پول نیوز، پیشرفت باید متوازن و هماهنگ باشد. اینکه در یک بخش پیشرفت صورت بگیرد و بخشهای دیگر راکد و ساکن بماند، زیانهای جدی و حتی جبران ناپذیری به بخشهای  فعال می زند، اتفاقی که امروزه به صورت گسترده شاهد وقوع آن هستیم. یکی از بدترین و زیان آورترین ناهماهنگی در عرصه تولید، مشکلات مربوط به صنعت برق است.

بحران قطعی برق

سالهاست صنایع از قطعی برق رنج می برند و کار از زیان گذشته و به فاجعه رسیده است. قطعی برق که در فصل تابستان بسیار بیشتر می شود، کار را بجایی رسانده که صنایع به ویژه صنایع مادر، تعطیل می کنند. اگرچه صنایعی که درک درستی از معضل کمبود برق و قطعی ناشی از آن دارند، تعمیرات و اورهال مجموعه را به ایام تابستان و زمان  اوج قطعی برق موکول می کنند، اما همین مدیریت تحمیلی بحران آفرین است.

ساخت نیروگاه ترکیبی

قطعی برق به اندازه ای معضل و مشکل آفرین شده که صنایع اقدام به سرمایه گذاری های کلان برای احداث نیروگاه کرده اند. این نیروگاهها با هدف خودتامینی برق مورد نیاز ایجاد شده و هزینه سنگینی روی دست صنایع می گذارد. این نیروگاهها سیکل ترکیبی است که گاز می سوزاند تا برق تولید کند، چرخه ای که تبعات زیان آوری همچون آلودگی هوا را به همراه دارد.

قطعی گاز در زمستان

با وجود تحمل هزینه های سنگین ساخت نیروگاه، مشکل برق صنایع حل نمی شود، زیرا در زمستان که مصرف گاز برای تامین گرمایش خانگی بالا می رود، بازهم صنایعی که هزینه های سنگینی برای ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی متحمل شده اند، با قطع گاز رو به رو می شوند که به قطع برق منجر می شود و بازهم این صنایع آسیب جدی می بینند.

همچنین بخوانید  عزم جدی شرکت ملی صنایع مس بر جهش تولید

انرژی پاک تنها راه چاره

براستی راهکار چیست و برای مدیریت زیانهای ناشی از قطع برق، چه باید کرد. پاسخ در الطاف خداوندی است. ایران در موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی قرار دارد. وزش باد و تابش مناسب نور خورشید، دو نعمت بزرگ خدادادی است که قابلیت تبدیل به برق را دارد. در حالی که تولید برق با نیروگاههای سیکل ترکیبی، هزینه بر است و همچنان دست صنایع را زیر سنگ دولت قرار می دهد، نیروگاههای خورشیدی و بادی در استقلال کامل قرار دارد و صنایعی که اقدام به ساخت این قبیل نیروگاهها می کنند، برق مورد نیاز خود را به خواست خود مدیریت می کنند.

نیروگاه بادی شهربابک

یکی از مجموعه هایی که درک درستی از بکارگیری انرژی های تجدیدپذیر دارد، مجتمع مس شهربابک است که اقدام به احداث نیروگاه باید کرده است. مدیر مجتمع مس شهربابک از احداث نیروگاه بادی خبر داد و گفت: این نیروگاه به منظور تامین انرژی پاک در مجتمع مس شهربابک در دستورکار قرار گرفته است.

برق بادی در کمتر از 3 سال

در شرایطی که با قطع برق رو به رو هستیم، زمانبندی برای احداث نیروگاه و دستیابی به برق در سریع ترین زمان ممکن از اهمیت ویژه ای برخوردار است که حسین محمودی با اشاره به برنامه‌ریزی انجام گرفته برای احداث نیروگاه بادی شهربابک گفت: دوره زمانی راه اندازی تا اجرای کامل این نیروگاه بالغ بر دو سال و 10 ماه طول به طول می‌انجامد. این زمان از داده پردازی تا تحلیل داده، برگزاری مناقصه، طراحی مهندسی، تامین تجهیزات، ساخت و نصب و اجرا را شامل می‌شود.وی افزود: تعداد افراد شاغل که به صورت تمام وقت در این نیروگاه به کار گرفته می‌شوند در مجموع 125 نفر است که از این تعداد 100 نفر در دوران ساخت و 25 نفر پس از راه‌اندازی را شامل می‌شود.

آینده نگری تاثیرگذار

مدیریت یک بحران، به طرح های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نیاز دارد که در مورد تامین برق نیز این ماجرا حاکم است. اینکه نزدیک به سه سال برای ساخت نیروگاه بادی زمان صرف شود، شاید ابتدا طولانی به نظر برسد، اما هنگامی که می توان سالها بدون هزینه و الودگی از آن برق بدست آورد، این زمان توجیه پذیر است. در  این رابطه مدیر مجتمع مس شهربابک یکی از مزایای راه‌اندازی و اجرای این نیروگاه را جلوگیری از افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای برشمرد و گفت: فعالیت نیروگاه‌های حرارتی در سال‌های اخیر نگرانی‌های زیادی برای بسیاری از جوامع و دوستداران محیط‌زیست ایجاد کرده، به همین منظور شرکت ملی صنایع مس ایران اقدامات اولیه جهت احداث نیروگاه بادی شهربابک را دستورکار قرار داده است.

مهربان با محیط زیست

آمار و ارقام همواره نقش تعیین کننده ای داشته که مقایسه نیروگاه بادی با حرارتی می تواند اهمیت هر یک را تشریح کند. در این رابطه مدیرعامل مجتمع مس شهربابک گفت: بر مبنای بررسی‌های کارشناسی، نیروگاه‌های بادی خشکی به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی 11 گرم دی‌اکسید کربن تولید می‌کنند درحالی‌که این میزان در نیروگاه‌های گازسوز حدود 50 برابر بیشتر است. محمودی گفت: با راه اندازی این نیروگاه در زمینه مصرف آب بیش از 33 میلیون متر مکعب و در زمینه مصرف سوخت گاز طبیعی بیش از 42 میلیون متر مکعب صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد.

 

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

87314_138
پارسیان
همچنین بخوانید
آخرین اخبار