26 شهریور 1403 - 7:01

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

کفایت سرمایه بانک سینا بالاتر از انتظار قانون

به گزارش پول نیوز، نظام بانکی نقش تسهیل کننده در ارتباطات پولی و مالی را بر عهده دارد. بانک به اندازه ای اهمیت دارد که اشخاص حقیقی و حقوقی بدون همکاری با بانک نمی توانند امور روزمره خود را پیش بیرند. البته بانک برای اشخاص حقوقی از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا نقل و انتقال مالی از تجارت تا پرداخت حقوق و تجارت خارجی، بدون بانک غیر ممکن است.

نقش افرینی بانک باعث شده تا اشخاص در انتخاب بانک با حساسیت بیشتری وارد شوند. اگرچه امروزه بانکهای بسیاری در عرصه های گوناگون فعالیت می کنند و تعداد شعب هر بانک بسیار است، اما مردم در این زمینه حساس تر عمل می کنند به نوعی که با وجود شعبه بانک در نزدیکی محل زندگی یا کار، افراد ترجیح می دهند با بانکی دورتر اما توانمندتر کار کنند.

یکی از بانکهایی که توانسته اهمیت وجود خود را برای مردم اثبات کند، بانک سیناست. در حالی که سینا در مقایسه با بانکهای پرسابقه، جوان و نوپا به نظر می رسد، اما نه تنها گام به گام در کنار بانکهای برتر کشور گام برمی دارد، بلکه در بسیاری از موارد از آنها پیشی گرفته و توانسته اهمیت وجودی خود را اثبات کند.

تجربه موسسات پولی و اعتباری، تجربه ای دردناک به ویژه برای آن دسته از سپرده گذارانی است که مدتهای طولانی در نگرانی از دست رفتن پس انداز خود، شب و روز نداشتند. هنوز فراموش نکرده ایم که مردم نگران با شعارهای هنجارشکنانه، تخم مرغ بدست مقابل شعب این موسسات مالی حضور می یافتند و با پرتاب سنگ و تخم مرغ، خشم و کینه خود را از این موسسات نشان می دهند، وضعیت به اندازه ای اسفبار شده بود که رسانه های آن طرف آبی مدتها با سوژه این موسسات ورشکسته، علیه نظام تبلیغات مخربی انجام می دادند.

پس از آن، مردم بسادگی با هر بانک یا موسسه ای کار نمی کردند و قبل آنکه حساب بازکنند، در مورد آن بانک با دقت بررسی می کردند و پس از آنکه به توانمندی بانک پی بردند، اقدام به افتتاح حساب می کردند. اگرچه بانکهای بسیاری توانمندی خود را به اثبات رسانده اند، اما کار با توانمندترین در دستور کار قرار دارد که بانک سینا رتبه تاثیرگذار و مهمی دارد. اتفاق مبارکی که در بانک سینا رقم خورده، نسبت کفایت سرمایه است که بانک سینا توانسته رقم بالای ۸ درصد را در کفایت سرمایه تثبیت کند.

همچنین بخوانید  حرکت شتابان بانک سینا بر کیفی سازی و اخلاق مداری

البته زمانی می توان به اهمیت کفایت سرمایه بالای 8 درصد پی برد، که درک درستی از کفایت سرمایه وجود داشته باشد. نسبت کفایت سرمایه به عنوان یکی از مهمترین شاخص‌های ارزیابی بانک‌ها، حاصل تقسیم سرمایه پایه به مجموع دارایی‌های موزون شده به ضرایب ریسک برحسب درصد است. ماده ۳ آیین نامه کفایت سرمایه مصوب شورای پول و اعتبار تأکید کرده که حداقل نسبت کفایت سرمایه برای کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری(اعم از دولتی و غیردولتی) ٨ درصد تعیین می‌شود.

در شرایطی که برخی بانکها نه تنها به کفایت سرمایه 8 درصد نرسیده بلکه پایین تر از این عدد هستند، عبور بانک سینا از  کفایت 8 درصدی از چند زاویه قابل بررسی است. مهمترین نکته، توانمندی بانک در رسیدن به بالاترین رتبه های پولی و مالی است، زیرا تا وقتی توانمندی وجود نداشته باشد، نمی توان به تعهدات عمل کرد. نکته بعدی عملکرد مدیران در رسیدن به این جایگاه است و در نهایت قانونمداری مدیران بانک است.

از آنجا که با اقتصاد متزلزلی رو به رو هستیم، نگرانی از بروز بحران های اقتصادی، معضلی پایان ناپذیر است، اما نسبت کفایت سرمایه، رسیدن به نقطه امن و آرامش است، زیرا کارکرد اصلی نسبت کفایت سرمایه را می‌توان حمایت از سپرده گذاران و نیز جلوگیری از بروز تکانه‌های احتمالی به هنگام تغییرات سیاست‌های پولی و اعتباری کلان توصیف کرد. مشتریان بزرگ هنگام انتخاب یک بانک به عنوان شریک تجاری، نسبت کفایت سرمایه آن را به عنوان یک شاخص اصلی مورد توجه قرار می دهند، چرا که این شاخص نشان می‌دهد بانک تا چه اندازه می‌تواند به تعهدات خود در قبال مشتری عمل کند.

برای آنکه بدانیم انتخاب بانک سینا تا چه اندازه می تواند آرامش بخش باشد، کافی است بدانیم در نظام بانکی، کمتر از ۱۰ بانک، دارای کفایت سرمایه استاندارد ۸ درصدی هستند که نکته برجسته در مورد بانک سینا، این است که بانک سینا در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، موفق شده نسبت کفایت سرمایه خود را بالای ۸ درصد نگه دارد.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 تعاون1
+خودرو
همچنین بخوانید
آخرین اخبار