به گزارش پول نیوز، سرانجام جو بایدن از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انصراف داد و کاملا هریس معاون وی، جایگزین او شد تا شاید بتواند دونالد ترامپ که طرفداران زیادی در آمریکا دارد را شکست دهد.
بر اساس نظرسنجیهای صورت گرفته در آمریکا ترامپ، با ۴۷ درصد در مقابل ۴۵ درصد از هریس پیش است.
این برتری ۲ امتیازی، تقریباً برابر با برتری ۲.۵ امتیازی ترامپ نسبت به بایدن است. در نظرسنجیها، رای ۴۶ درصدی رئیسجمهور سابق در مقابل حمایت ۴۳.۵ درصدی از رئیسجمهور فعلی ثبت شده است.
اگر رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل، هم در رقابتها حضور پیدا کند ترامپ با برتری ۶ امتیازی نسبت به هریس پیشتاز خواهد بود و درصدهای طرفین به ۴۳ در مقابل ۳۷ خواهد رسید. در حالی که کندی ۶ درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
میزان مطلوب بودن معاون رئیسجمهور در حال حاضر در نظرسنجیها ۳۸ درصد برآورد میشود که اندکی کمتر از ۴۱ درصد جو بایدن است.
اسکات ترانتر، مدیر علوم داده در نهاد «دسیژن دسک هدکوارتر»، پیش از انتشار خبر انصراف جو بایدن گفته بود: «مطلوب بودن کامالا هریس در سطح کشوری مانند بایدن است و این برای دموکراتها عالی نیست. با این حال، نکته مثبت او این است که تصمیم افراد مثل نظرشان درباره بایدن یکسره نشده و رایدهندگان نگاهی تازه به او خواهند داشت.»
او در ابتدا در نظرسنجیها ۸ امتیاز از ترامپ عقب بود، اما از آن زمان به طور قابل توجهی اختلافش را جبران کرده و اکنون به ۲ امتیازی ترامپ رسیده است.
هریس یا ترامپ؛ کدام برای ایران بهتر است؟
بعضی کارشناسان معتقدند که جمهوریخواه و دموکرات چندان برای ایران فرقی نمیکند به طور کلی سیاست آمریکا در ظاهر تغییراتی را به دنبال خواهد داشت؛ اما در عمل تفاوت چندانی ندارد.
حمید صادقزاده کارشناس ارشد علوم سیاسی در اینباره به خبرنگار ما گفت: این موضوع در خیلی از حوزهها درست است؛ اما در بخشهایی هم تفاوت زیادی بین یک رئیس جمهور دمکرات و یک رئیس جمهور جمهوری خواه در قبال ایران وجود دارد.
وی ادامه داد: هرگز نمی توان دوران ریاست جمهوری جور بوش پسر با زمان ریاست جمهوری اوباما و سیاست های این دو دولت در قبال ایران را باهم یکی دانست. درست است که در ظاهر اعمال فشار بر ایران وجود خواهد داشت.
این مدرس دانشگاه افزود: در همین دولت بایدن فشارهای اقتصادی بر ایران به شدت کاهش یافت و کشورهای زیادی از جمله چین مبادلات تجاری خود با ایران را به میزان قابل توجهی افزایش دادند و این موضوع در آمارهای فروش نفت و دیگر ابعاد تجاری به خوبی نشان داده میشود.
صادقزاده ادامه داد: بدون شک با رویکار آمدن ترامپ فشارهای اقتصادی بر کشور افزایش خواهد یافت و درمقابل اگر هریس به صندلی ریاست جمهوری برسد، وضعیت اقتصادی و مبادلات با سایر کشورها تا حد زیادی رو به بهبود خواهد رفت.