به گزارش پول نیوز، شرکت بیمه دی با رویکرد سهامی عام در سال 1383 از بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه مجوز رسمی فعالیت را دریافت کرد و از همان سال تاکنون همواره بر ریل توسعه گام برداشت. این در حالی است که مسوولیت اصلی بیمه دی، خدمات رسانی به خانواده شهدا و ایثارگران است و در این زمینه به اندازه ای خوب عمل کرده که رضایت این گروه از جامعه را تامین کرده است.
مجمع پرشور
تمامی شرکتهای رسمی به ویژه آنهایی که سهامشان را در تالار بورس عرضه کرده اند، باید سالیانه و به صورت مستمر مجامع خود را برگزار کنند و در قالب مجمع، گزارش عملکرد خود را به سهامداران ارایه کنند. هرچقدر عملکرد یک شرکت مناسب باشد، مجمع پرشورتر و جذاب تری برگزار خواهد شد.
پیشرفت در دستور کار
شرکت بیمه دی همواره بر ریل پیشرفت حرکت کرده و سوددهی داشته، رویکردی که باعث جذابیت سهام بیمه دی برای بورس بازان و رونق بازار سرمایه شده است. بیمه دی همه ساله سود خوبی به سهامداران تقدیم کرده با این حال افزایش سرمایه را نیز رقم زده به نوعی که با 5.950 میلیارد ریال سرمایه ثبت شده، جایگاه قابل توجهی در بین شرکتهای بیمه دارد. بیمه دی با افزایش سرمایه توانست بالاترین سطح توانگری در صنعت بیمه را بدست بیاورد و سطح یک توانگری با نسبت 129 را بدست آورد. در حالی که بیمه دی تنها 20 سال سابقه فعالیت در عرصه بیمه دارد، توانسته رقبای قدر و با سابقه ای را پشت سر بگذارد و جایگاه چهارم سهم بازار را در بین 33 شرکت فعال صنعت بیمه مال خود کند.
چالش درمان برای بیمه
پر چالش ترین بخش بیمه، به درمان اختصاص دارد. هزینه های سنگین درمان باعث شده کمتر شرکت بیمه ای به سوی درمان برود. در این شرایط، بیمه تکمیلی با استقبال بسیاری رو به رو شده و بسیاری از افراد به سوی این بیمه می روند، اما شرکتهای بیمه تمایل زیادی برای ورود به این عرصه ندارند، زیرا زیانهای بسیاری از بیمه تکمیلی در بخش درمان دیده اند، با این وصف بیمه دی به این عرصه ورود کرده و نزدیک به 12 در صد بازار بیمه درمان تکمیلی را پوشش می دهد.
گزارش امیدوار کننده
بیمه دی با این پیشینه درخشان، مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی منتهی به دوره مالی ۱۴۰۲ را با حضور 68.27 درصد از سهامداران برگزار کرد. گزارش این مجمع بیانگر عملکرد مناسب در مدیریت بیمه دی بود و باعث خرسندی سهامداران بیمه دی شد.
سود 2.5 برابری
بیمه دی در سال ۱۴۰۲ توانست به سود خالص ۸۰۰۵ میلیارد ریال دست یابد که عدد چشمگیری است و برای آنکه عملکرد مدیران شرکت در بدست آوردن این سود را بررسی کنیم، مقایسه دوره قبل می تواند گزینه مطلوبی باشد. سود 1402 نسبت به دوره قبل 2.5 برابر شده که غیر قابل تصور است. البته شاید چنین تصور شود که این سود ناشی از تورم افزایش حق بیمه ها بوده، اما با در نظر گرفتن این تورم نیز هرگز نمی توان به سود 2.5 برابر دست یافت و بی شک همکاری و تلاش تیم بیمه دی در بدست آوردن این رکورد قابل توجه و تاثیرگذار بوده است.
تقسیم سود چشمگیر
در حالی که بسیاری از شرکتهای سودده، از تقسیم سود خودداری می کنند یا بخش کمی را به سهامداران اختصاص می دهند، مجمع بیمه دی تصویب کرد ۵۱۳۰ میلیارد ریال این سود یعنی به ازای هر سهم ۵۴۰ ریال را بین سهامداران تقسیم کند. به عبارت بهتر بیمه دی 65 سود بدست آورده را بین سهامداران تقسیم کرده است.
سود انباشته
البته بیمه دی برای 2875 میلیارد باقیمانده را به سود انباشته اختصاص داده تا بتواند اهداف و برنامه های خود را در آینده دنبال کند. بی شک با افزایش توان مالی بیمه دی، جایگاه بیمه دی در آینده ارتقای چشمگیری خواهد داشت و باید منتظر خبرهای بهتری ماند که افزایش توان بیمه اتکایی و دستاوردهای بیشتر و بهتری را رقم خواهد زد.
پرداخت سریع سود
یکی از مهمترین چالشهایی که شرکتهای بورسی را به چالش می کشد، پرداخت سود بین سهامداران است. در حالی مجامع در گزارش خود عددهای بزرگی از سودآوری را اعلام می کنند و پرداخت سود در شرکتها به تصویب می رسد، که مدتهای طولانی برای پرداخت سود رقم می خورد که بارها شاهد بوده ایم سهامداران زمان طولانی چندین ماهه برای دریافت سود مصوب مجلس انتظار کشیده اند، اما بیمه دی در این زمینه نیز خوش درخشیده و براساس برنامه زمانبندی اعلام شده روی سایت کدال سود سهامداران حقیقی و حقوقی تا 5 درصد سهام حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ برگزاری مجمع پرداخت میشود.