به گزارش پول نیوز، مدتهاست از پایان یافتن روشهای سنتی و کوچ کردن به فضای مجازی سخن به میان می آید. فضای مجازی به اندازه ای اهمیت پیدا کرده که رویکردی دوگانه برای آن متصور است. از یک سو زندگی در فضای مجازی به سرعت و کیفیت در انجام امور منجر می شود و از سوی دیگر فضای مجازی به عنوان خطری جدی، مورد تاکید قرار می گیرد و کار بجایی رسیده که فیلترینگ به صورت گسترده در دستور کار است به نوعی که پاشنه آشیل دولت شده است.
عقب ماندگی از دولت الکترونیک
اما واقعیت این است که تمامی امور به فضای مجازی کوچ کرده و دولت الکترونیک در دستور کار قرار دارد. قرار بر این است که خودکار و کاغذ به پایین ترین سطح مصرف کاهش یابد و فرهنگ دیجیتال بر دیگر گزینه ها تسلط پیدا کند. با این وصف هنوز دولت الکترونیک محقق نشده و برای انجام هر اموری، کاغذ و خودکار حکومت می کند. در حالی که حتی امضا در زمینه الکترونیک تعریف می شود، هنوز برای انجام هر کاری باید مدارک از کپی شناسنامه تا کارت ملی و بسیاری موارد دیگر را کپی کنیم و با مراجعه حضوری، به صورت دستی تحویل دهیم، معضلی که نشان می دهد تا چه اندازه با جهان فاصله سوال برانگیزی داریم.
اصرار بر رویکردهای سنتی
با وصف اصرار بر رویکردهای سنتی، مدیران سازمانها، ادارات و نهادهایی وجود دارند که نسبت به یکه تازی بر اسب علم روز اصرار دارند. این مدیران با استفاده از ظرفیت های علمی، بهترین و بیشتری بهره وری را در زیرمجموعه خود ایجاد می کنند. اینکه بخواهیم علوم روز را به بخش خاصی محدود کنیم، اشتباهی بزرگ است و بی شک تمامی بخشها می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
تحول چشمگیر دیجیتال
بیمه دی یکی از بزرگترین و مهمترین شرکتهایی است که رویکرد بهره گیری از فضای مجازی را با قدرت در دستور کار قرار داده و بهترین دستاورد را از این رویکرد داشته به نوعی که مدیرعامل بیمه دی، از روند چشمگیر تحول دیجیتال در این شرکت بیمهای پرده برداشت و با تاکید بر اینکه حوزه سلامت یکی از پیچیدهترین و پرچالشترین زمینههای تحول دیجیتال است گفت: گامهای ارزشمندی در حوزه الکترونیکی کردن خدمات بیمه دی برداشته شده و برنامههایی برای بهبود زیرساختها و ارتقای خدمات آنلاین بخصوص در حوزه درمان این شرکت در دست اجراست.
برنامه های توسعه
مهمترین نکته ای که می تواند در پیشبرد اهداف موثر باشد، درک درست از علم روز و عقب ماندگی ناشی از بی توجهی به آن است که در این رابطه طاهر موهبتی دیجیتال و تحول و الکترونیکی کردن را منبعث از کلان کشور دانست و گفت: طی چند سال گذشته در چند برنامه توسعه تکلیف بر انجام این کار شده که شاید قویترین حکم در سال ۱۳۸۶ در قانون مدیریت خدمات کشوری صادر شد که ظرف سه سال باید این اتفاقات بیفتد. با این حال، چندین سه سال از آن موقع گذشته و دولت الکترونیک به طور کامل محقق نشدهاشت.
سختی آی تی در سلامت
مدیرعامل بیمه دی با تاکید بر اینکه بیمهها نیز جزیی از حاکمیت تعریف میشوند، افزود: تردید نکنید که بدون زیرساختهای اصلی که بر عهده حاکمیت است نه دست، کار به صورت جدی پیش نمیرود. خوشبختانه در بیمه دی، به دلیل اینکه پورتفوی اصلی ما درمان است، گامهای ارزشمندی برداشته شده است. وی با تاکید بر اینکه حوزه آی تی در سلامت بسیار سختتر از بانکداری است گفت: این به دلیل تعدد و تکثر قواعد بیمهگری و تنوع رفتارها و مراجعات است.
ارزیابی آنلاین اسناد
مدیرعامل بیمه دی با اعلام اینکه در صدور بیمهنامه آنلاین گامهای آخر را برمیداریم گفت: در حوزه رسیدگی به اسناد به صورت آفلاین، کار دشواری نیست، اما هدفگذاری ما این است که بتوانیم این کار را به صورت آنلاین پیش ببریم. پیشبینی میکنیم که اگر مشکلی پیش نیاید و زیرساختهای مورد نیاز فراهم شود و در حوزه رگولاتوری به مشکل نخوریم، شاید ظرف یک سال آینده بتوانیم ارزیابی اسناد را به صورت صددرصد انجام دهیم. وی با اعلام اینکه فرد از زمان صدور بیمهنامه، رسیدگی اسناد تا پذیرش تعهد یعنی پرداخت به صورت الکترونیکی انجام میشود که کار بسیار ارزشمندی است گفت: علاوه بر این، سامانه هایی مثل دیدار که کار ما را راحت میکند و با مخاطب و مردم رابطه دو طرفه دارد، نیز رونمایی شدهاند. حتی اکنون بارگذاری الکترونیکی داریم که اسناد را میتوانید در آنجا اسکن و بارگذاری کنید.
برنامه ریزی ویژه
نکته بسیار مهمی که هنگام انجام امور در فضای مجازی شاهد هستیم، قطع سیستم است که عضو هیات مدیره بیمه دی با تاکید بر اینکه هرگز کاغذ به صورت صددرصدی با آنلاین شدن خدمات حذف نخواهد شد گفت: وقتی اینترنت کند میشود یا برق میرود، نمیتوانم بیمار را در ورودی بیمارستان معطل بگذارم تا سیستم راهاندازی شود. این امر در ترکیه و کره جنوبی نیز مشاهده میشود که علیرغم موفقیت های چشمگیر که کاغذ به شدت کاهش یافته، اما حذف نشده است. موهبتی اظهار امیدواری کرد که طرح تحول دیجیتال با سرعت و همراهی بیشتری از طرف مسوولان در صنعت بیمه کشور به انجام برسد.