به گزارش پول نیوز، وظیفه و جایگاه نظام بانکی برای مردم و مشتریان بخوبی تبیین نشده و همین امر باعث شده انتقادهای بسیاری علیه نظام بانکی صورت پذیرد. اگرچه بانکها خدمات گوناگونی به مردم ارایه می کنند، اما دریافت تسهیلات از بانکها در اولویت قرار دارد و مشتریان توقع دارند هرگاه اراده کردند، تسهیلات به هر میزان و با کمترین سود دریافت کنند. این در حالی است که بانک شرایط و محدودیتهای خاص خودش را دارد.
البته مشتریان بانک به دو بخش حقیقی و حقوقی تقسیم می شوند که در بخش حقوقی بنگاههای بزرگ و کوچک تعریف می شوند که این بنگاهها نیز از نظام بانکی توقع مساعدت دارند که البته توقعی بجاست. واقعیت این است که نظام تولید با چالش های جدی رو به رو شده که مهمترین آنها، کمبود نقدینگی است. کمبود نقدینگی ریشه در نحوه تولید و فروش دارد، بدین معنا که تولید کننده باید هزینه های تولید شامل مواد اولیه، دستمزد، بیمه، آب، برق، گاز و… را به صورت نقدی بپردازد، اما محصول تولیدی را به صورت مدت دار چندین ماهه بفروشد، رویکردی که کمبود نقدینگی را رقم می زند.
نتیجه این معامله سوال برانگیز، معضل کمبود سرمایه در گردش را رقم می زند و باعث می شود تولید کننده برای ادامه تولید، به نقدینگی نیاز داشته باشد. از آنجا که منبعی برای تامین نقدینگی آن هم در حجم بالا وجود ندارد، تولید کننده به سوی نظام بانکی می رود تا سرمایه در گردش مورد نیاز را با دریافت تسهیلات از بانک تامین کند که این ابتدای ماجراست و از درخواست تا تامین وثیقه و دریافت تسهیلات باید از هفت خوان رستم عبور کرد.
مشکلات بانک در تایید صلاحیت متقاضی وام، تابع شرایط خاص است که در بیشتر موارد به چالش تبدیل می شود و دیدگاه بانکها به تولید را زیر سوال می برد. اما برخی بانکها که نگاه مهربانی با تولید دارند و در راستای سیاستگذاری رهبر انقلاب گام برمی دارند، با تعریف طرح هایی به حمایت قاطع از تولید پرداخته و باعث شده اند مشکلات به حداقل ممکن کاهش یابد فقط باید ارتباط لازم با بخشهای مرتبط برقرار کرد.
اگر واسطه گری و دلالی را بزرگترین چالش نظام تولید و توزیع بدانیم، تعریف مراکز قانونی می تواند بسیار نقش آفرین و تاثیرگذار باشد که بورس کالا بخوبی عمل کرده و تا حدود بسیاری دست واسطه های بحران آفرین را کوتاه کرده که فرصت مناسبی برای آن دسته از بانکهاست که می خواهند گام مثبت و موثری در کاهش دلالی بردارند و نقدینگی تسهیلات را به مسیر درست هدایت کنند.
بانک رفاه کارگران که سالهاست در مسیر حمایت از تولید و توزیع درست گام می برمی دارد، مدتی قبل طرح “بورس کالا و انرژی” را تعریف کرد و در قالب زمانبندی به مرحله اجرا گذاشت که زمان این طرح به پایان رسید. اما بدلیل استقبالی که از این طرح به عمل آمد و تقاضا برای استمرار آن، بانک رفاه کارگران با هدف ارائه انواع خدمات اعتباری اعم از پرداخت تسهیلات و صدور انواع ضمانتنامه، گشایش اعتبار اسنادی داخلی و…. به فعالان بورس کالا و انرژی، طرح “بورس کالا و انرژی” را تمدید کرد.
بانک رفاه کارگران در توجیه راه اندازی طرح “بورس کالا و انرژی” اعلام کرده که این طرح بهمنظور همافزایی بیش از پیش بازار پول و سرمایه، بهرهبرداری متقابل این دو بازار از ظرفیتهای یکدیگر، با هدف تأمین مالی بنگاههای اقتصادی و کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشور، از سوی بانک رفاه کارگران ارائه شده است.
بانک رفاه کارگران جامعه هدف این طرح را خریداران و فروشندگان کالا و محصولات عرضه شده در بورس کالا و انرژی اعلام کرده تا دست دلالان را از این طرح کوتاه کند. بی شک هر گونه معامله در بورس باعث شفافیت می شود که می تواند باعث بهبود نظام پولی و مالی کشور شود و فرار مالیاتی را مدیریت کند. از سوی دیگر رونق بورس باعث می شود، نقدینگی از بازارهای بحران ساز همچون سکه و دلار به سوی بازارهای سالم بیاید. بررسی هرچه بیشتر این طرح نشان می دهد که تا چه اندازه سلامت رخ می دهد.
بانک رفاه کارگران اعلام کرده علاقهمندان به استفاده از ظرفیتهای اعتباری فراوان این طرح میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به شعب بانک رفاه کارگران در سراسر کشور مراجعه یا با مرکز ارتباط با مشتریان این بانک با شماره 8525 -021 تماس بگیرند.