سیاره ای که بوی تخم‌مرغ فاسد می‌دهد

باران‌های مرگبار شیشه و بوی بد تخم‌مرغ فاسد به این معنی هستند که احتمالا هیچ وقت نمی‌خواهید از سیاره «HD ۱۸۹۷۳۳ b» بازدید کنید.

به گزارش پول نیوز ، ستاره‌شناسان با استفاده از «تلسکوپ فضایی جیمز وب» یکی از نزدیک‌ترین سیارات را به زمین مشاهده کرده‌اند که بویی شبیه به بوی تخم‌مرغ فاسد منتشر می‌کند.

این سیاره که از گروه سیارات موسوم به «مشتری داغ» است، در حال حاضر به دلیل باران‌های مرگبار شیشه، دمای شدید و بادهایی با سرعت ۸۰۴۶ کیلومتر در ساعت، بدنام است، اما این کشف جدید باعث می‌شود که خشن‌تر به نظر برسد.

مشاهدات تلسکوپ فضایی جیمز وب از کشف مولکول سولفید هیدروژن خبر داده‌اند که بوی بد تخم‌مرغ فاسد را در جو این سیاره فراخورشیدی منتشر می‌کند.

این کشف جدید می‌تواند به دانشمندان بگوید چگونه اتمسفر سیارات گازی غول‌پیکر می‌تواند تحت تأثیر حضور گوگرد قرار بگیرد که به عنوان یک عنصر مهم در شکل‌گیری سیارات در نظر گرفته می‌شود.

نام این سیاره فراخورشیدی «HD ۱۸۹۷۳۳ b» است که حدود ۱.۱۳ برابر اندازه و جرم مشتری را دارد. این سیاره که در سال ۲۰۰۵ کشف شد، در فاصله ۶۵ سال نوری از زمین در صورت فلکی «روباهک»(Vulpecula) قرار گرفته است.

سیارک HD ۱۸۹۷۳۳ b در فاصله ۴.۸ میلیون کیلومتری یا حدود سه درصد از فاصله زمین و خورشید به دور ستاره خود می‌چرخد. فضای داغ و ابرهای شیشه‌ای این سیاره، یک ظاهر فریبنده و تقریبا آرام را به شکل مرمر آبی و سفید به آن بخشیده است.

«گوآنگوی فو»(Guangwei Fu) اخترفیزیک‌دان «دانشگاه جانز هاپکینز»(JHU) گفت: سولفید هیدروژن یک مولکول مهم است که ما نمی‌دانستیم در این سیاره وجود دارد. ما پیش‌بینی کرده بودیم و می‌دانیم که سولفید هیدروژن در سیاره مشتری وجود دارد اما آن را در بیرون از منظومه شمسی شناسایی نکرده بودیم. ما به دنبال حیات در این سیاره نیستیم زیرا هوای آن خیلی گرم است اما یافتن سولفید هیدروژن یک پله برای یافتن این مولکول در سیارات دیگر و به دست آوردن درک بیشتر درباره نحوه شکل‌گیری انواع گوناگون سیارات است.

فو و همکارانش نه تنها توانستند سولفید هیدروژن را در اتمسفر HD ۱۸۹۷۳۳ b شناسایی کنند، بلکه محتوای گوگرد کلی سیاره را نیز اندازه‌گیری کردند. علاوه بر این، آنها توانستند منابع اکسیژن و کربن را در این سیاره فراخورشیدی تعیین کنند و آب، دی‌اکسید کربن و مونوکسید کربن را نیز در آن بیابند.

همچنین بخوانید  کشف پاسخی جدید برای معمای یک سیاره جهنمی!

فو ادامه داد: گوگرد یک عنصر حیاتی برای ساخت مولکول‌های پیچیده‌تر است و دانشمندان باید آن را بیشتر بررسی کنند تا به طور کامل بفهمند سیارات چگونه و از چه چیزی ساخته شده‌اند. فرض کنید ۱۰۰ مشتری داغ دیگر را مطالعه کنیم و همه آنها دارای گوگرد باشند. شاید این کار نشان دهد که آنها چگونه به دنیا آمدند و چگونه در مقایسه با مشتری خودمان شکل گرفتند.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

935434_3407606--سازمان-منطقه-آزاد-کیش (1)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار