22 مهر 1403 - 22:28

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

قیام صنعت مس علیه قطع برق با انرژی خورشید

به گزارش پول نیوز، هنگامی که رهبر انقلاب سال 1403 را مانند سالهای گذشته بر محوریت تولید نامگذاری کردند، متوجه اهمیت تولید در شرایط تحریم و تهدید می شویم، اما هنگامی که ایشان سال جاری را “جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری کردند، نشان می دهد که نه تنها حق درجا زدن نداریم، بلکه باید گامی بلند برداریم تا بتوانیم از رشد به مرز جهش وارد شویم و تحولی بزرگ خلق کنیم.

 

موانع دردسرساز

 

اگرچه تاکید رهبر انقلاب بر تولید در سالهای اخیر نشانگر ورود جدی به این عرصه است، اما نمی توان منکر موانع و مشکلات شد به همین دلیل رهبر انقلاب سال ۱۴۰۰را با عنوان “تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها” نامگذاری کردند تا مسوولان را متوجه وجود موانع کنند و رفع این موانع در دستور کار قرار گیرد. اینکه موانع موجود سهوی یا عمدی، ساختاری یا کمبود منابع و حتی کارشکنی است، تفاوتی نمی کند، بلکه مهم قبول کردن موانع و اقدامات تاثیرگذار برار رفع این موانع است.

 

بحران قطع برق

 

بی شک برق در راس امور قرار دارد و هیچ یک از بخشهای اقتصادی در عرصه های کشاورزی، صنعت، خدمات و…  بدون برق امکان فعالیت ندارد. اما مصارف خانگی بر تمامی بخشهای اقتصادی اولویت گرفته و فعالیت در هر بخش اقتصادی به شرطی امکان پذیر است که مصرف کننده خانگی برق مورد نیاز خود را مصرف کرده باشد و اگر برقی اضافه آمد، آنگاه برای بخش خانگی مصرف شود. این وضعیت نشان می دهد که با دوگانگی شدیدی رو به رو هستیم. از یک سو باید برق مورد نیاز مصارف خانگی تامین شود تا اعتراض های خانگی باعث ایجاد نارضایتی نشود و از سوی دیگر باید برق مورد نیاز صنایع تامین شود تا تولید آسیب نبیند و اقتصاد کشور متضرر نشود.

 

مصرف بی رویه

 

اکنون این سوال پیش می آید که در مصرف بی رویه برق، مردم مقصر هستند یا چاره ای ندارند. واقعیت این است که تولید و مصرف برق در ایران به چالشی جدی تبدیل شده و ایرانیان را به اصراف کاران انرژی متهم می کنند. کارشناسان اعتقاد دارند مصرف بی رویه در انرژی بسیار جدی است که این رویه اصراف، به عوامل بسیاری بستگی دارد. از عایق نبودن ساختمان ها و رعایت نکردن تبصره 19 تا روحیه بی توجهی و اصراف گرایی، باعث کمبود برق و قطع مکرر آن می شود. بررسی ها حکایت از آن دارد که سرانه مصرف خانگی ایران 6 برابر میانگین جهانی است. اما چالش مصرف در بخش خانگی نیز بسیار جدی است به نوعی که حاجی رضا تیموری، مدیرعامل سابق شرکت توزیع نیروی برق استان تهران اعلام کرده بود میزان سرانه مصرف خانگی ایران سه برابر کشورهای اروپایی است و از مردم خواست بهینه سازی مصرف برق را جدی بگیرند.

 

همچنین بخوانید  مجمع عمومی عادی سالیانه بیمه البرز برگزار می‌شود

زیان قطع برق برای فولادسازان

 

بی شک صنایع مس در مصرف برق عدد تعیین کننده و رتبه بالایی دارد و به همین دلیل قطع برق به این صنایع لطمه جدی می زند. در نتیجه ساخت نیروگاه و خودتامینی برق در دستور کار شرکت ملی صنایع مس قرار گرفت. با وجود آنکه خودتامینی برق در صنایع مس بیشتر شده و روند رو به رشدی دارد، دولت سهم برق خود را برای صنایع کاهش داده در حالی که سهم صنایع از شبکه سراسری برق باید محفوظ بماند. به عبارت بهتر با وجود سرمایه‌گذاری گسترده صنایع از جمله صنایع مس در خودتأمینی انرژی، همچنان تأمین برق یکی از اصلی‌ترین چالش‌های صنایع از جمله صنایع مس است.

 

چالش برق برای فولاد مبارکه

 

برای آنکه تولیدکنندگان به سیاه نمایی متهم نشوند، تبعات قطع برق در قالب زیان یاد نمی شود، بلکه اصطلاح عدم‌الفنع بکار برده می شود که عدد بسیار بزرگی شده است. اکنون نیز با توجه به افزایش روز افزون گرما، پیش بینی می شود تا بحران برق تا شهریور ادامه داشته باشد.

 

تاخیر در انجام تعهدات

 

اقتصاد یک زنجیره است که هرچقدر این زنجیره کامل تر شود، سوددهی را بالا می برد و از سوی دیگر اخلال در هر بخش، به بخشهای دیگر لطمه می زند. در نتیجه قطع برق باعث کاهش تولید می شود و تبعات بدی بر دیگر بخشهای تولید می گذارد. قطع برق به کاهش تولید منجر می شود که تأخیر در انجام تعهدات و قراردادها را رقم می زند. اینکه تأخیر در قراردادهای داخلی صورت بگیرد، شاید توجیه پذیر باشد اما تاخیر در انجام تعهدات خارجی، باعث تضعیف جایگاه صنعت مس کشور می شود.

 

تامین برق در دستور کار

 

بدلیل اهمیت برق، شرکت ملی صنایع مس ایران با قاطعیت در این عرصه ورود کرده که حسین مدرس خیابانی یکی از مشکلات مهم تولید را بحث تامین انرژی دانست و گفت: خوشبختانه پروژه‌ نیروگاه خورشیدی 30 مگاواتی مجتمع مس شهربابک در حال پیشروی است که حدود 82 درصد پیشرفت فیزکی دارد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با تاکید بر اینکه این نیروگاه کاملا پاک نقش قابل توجهی در تامین برق مجتمع مس شهربابک خواهد داشت گفت: امیدواریم با همت پیمانکار، مشاور پروژه و مجری آن که شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران است، این پروژه تا هفته دولت سال جاری، به بهره‌برداری برسد.

 

اهمیت تابش نور

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با تاکید براینکه استان کرمان به لحاظ کیفیت تابش نور خورشید جزو استان‌های توجیه‌پذیر برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است افزود: شرکت ملی صنایع مس بنا دارد پس از اتمام این پروژه 30 مگاواتی، برای احداث نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی جدید در شهربابک برنامه‌ریزی کند. البته عزیزان پیشنهاد دارند ظرفیت این نیروگاه جدید 150 مگاوات باشد و اجرای آن در دو فاز اول 100 مگاواتی و سپس 50 مگاواتی صورت پذیرد.

 

نیروگاه 100 مگاواتی

 

مدرس خیابانی با ابراز خرسندی از اینکه همه اقدامات برای احداث یک نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی انجام شده گفت: بزودی زمین این پروژه تحویل خواهد شد تا شرکت ملی مس در شهربابک احداث دومین نیروگاه خورشیدی را نیز پایه‌ریزی کند. بی‌شک مجموع این 130 مگاوات برق تولیدی برای تامین بخش زیادی از برق مورد نیاز مجتمع مس شهر بابک کمک بسیار خوبی خواهد بود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس تامین انرژی برای تولید را یک نیاز حیاتی دانست و گفت: اگر مسوولان استانی و شهرستانی در بحث تامین زمین‌ مورد نیاز احداث نیروگاه‌های خورشیدی همراهی بیشتری کنند، کارهای بسیار بزرگی صورت خواهد گرفت. با این همه ما در تلاش هستیم، با احداث این نیروگاه‌های خورشیدی بتوانیم انرژی مورد نیاز شرکت ملی صنایع مس ایران را تامین کنیم.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

-کالا-چیست؟
1588332671_1_5eac087f0ce70
همچنین بخوانید
آخرین اخبار