22 شهریور 1403 - 8:42

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

چقدر از وعده‌های پزشکیان اجرا می‌شود؟

به گزارش پول نیوز، به نقل از خبرداری، مسعود پزشکیان با بیش از 16 میلیون و 384 هزار رای، نهمین رئیس جمهور ایران شد و توانست در شرایطی که 49.8 درصد مردم پای صندق‌های رای آمدند؛ به صندلی پاستور برسد.

وی دارای مدرک دکترای حرفه‌ای پزشکی و تخصص جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

این پزشک و سیاستمدار ایرانی در ۷ مهر ۱۳۳۳ از پدری آذربایجانی و مادری کُرد در مهاباد به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش مهاباد طی کرد و سپس به ارومیه رفت و در هنرستان کشاورزی ارومیه، دیپلم صنایع غذایی گرفت. پس از اخذ دیپلم، در سال ۱۳۵۲ جهت انجام خدمت سربازی به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان منتقل شد و در همین دوره بود که به پزشکی علاقه پیدا کرد و در نتیجه در سال ۱۳۵۴ و پس از اتمام خدمت سربازی، دیپلم دوم خود را در رشته علوم تجربی اخذ کرد و در سال ۱۳۵۵ در رشتهٔ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد.

پزشکیان مدرک فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران دارد؛ لذا در کابینه دوم سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت ایران پس از اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ سمت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بر عهده داشت.

پزشکیان در سال ۱۳۸۶، در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی و از حوزه انتخابیه «تبریز، آذرشهر و اسکو» با کسب ۱۰۵۶۳۹ رای برای اولین بار راهی مجلس شد و بعد در دوره نهم مجلس شورای اسلامی با کسب ۱۵۹۵۰۱ رای و در دوره دهم با کسب ۲۶۱۶۰۵ رای (شکستن رکورد رای در این حوزه انتخابیه)، برای نوبت دوم و سوم موفق به حضور در خانه ملت از این حوزه انتخابیه گردید و در هر دو دوره عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بود. در دوره دهم اصلاح‌طلبان پذیرفتند به شرط نایب‌رئیسی پزشکیان و علی مطهری، از علی لاریجانی برای ریاست مجلس حمایت کنند و در نتیجه پزشکیان در انتخابات هیات رئیسه مجلس به عنوان نامزد فراکسیون امید شرکت کرد و با کسب ۱۵۸ رأی نایب‌رئیس اول مجلس شد که این سمت را تا سال ۱۳۹۹ عهده‌دار بود.

او در دوره یازدهم مجلس هم بار دیگر در زمره کاندیداهای پیروز در حوزه انتخابیه یاد شده قرار گرفت و در ادامه راه در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کاندیداتوری نمود که در ابتدا توسط هیات اجرایی انتخابات رد صلاحیت شد که بعداً توسط شورای نگهبان صلاحیتش تأیید گردید تا بار دیگر (در این دوره با کسب ۹۵٬۹۹۳ رای) به مجلس راه بیابد.

بیشتر بخوانید:

نتیجه قطعی انتخابات؛ مسعود پزشکیان رئیس جمهوری منتخب ایران شد

 

پزشکیان در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ و در آخرین روز ثبت نام انتخابات ریاست‌جمهوری ایران با حضور در وزارت کشور در این انتخابات نام‌نویسی کرد و بعد انصراف داد. او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بار دیگر در آخرین روز ثبت‌نام نامزد‌های انتخاباتی، ثبت‌نام کرد که این بار صلاحیت وی توسط شورای نگهبان رد شد و نطق وی و برخی حواشی به دنبال داشت. انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ سومین ثبت نام وی در این عرصه بود که این بار به تایید صلاحیت وی منجر شد.

 

وعده‌های پزشکیان چقدر قابل اجرا است؟

نیما هاشم‌زاده کارشناس ارشد علوم سیاسی درباره وعده‌هایی که مسعود پزشکیان پیش از انتخابات به مردم داد به خبرنگار ما گفت: سابقه نشان داده که در بسیاری از حوزه‌ها رئیس جمهور چندان توان اجرا ندارد به عنوان مثال در بخش فیلترینگ اینترنت، کمیته‌ای وجود دارد که در آن دولت تنها یک نماینده دارد و یک حق رای؛ بنابراین از نظر منطقی نمی‌تواند کار خاصی انجام دهد و اگر مثلا بخواهد فیلتر اینستاگرام را حذف کند؛ باید نظر سایر اعضای را کسب کند.

وی ادامه داد: در بخش گشت ارشاد نیز؛ دولت چندان توان اجرایی ندارد؛ اما در موضوع کم کردن تحریم‌ها و بالا بردن حقوق‌ها متناسب با نرخ تورم، دولت توانایی بالایی دارد و باید دید با توجه به شرایط موجود اقتصادی و سیاسی چقدر می‌تواند از این توانایی استفاده کند.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

5061342
5061439
همچنین بخوانید
آخرین اخبار