به گزارش پول نیوز، به نقل از خبرداری، این روزها میزان مصرف برق کشور افزایش شدیدی دارد و رکوردهای بیش از ۷۰ هزار مگاواتی از خود برجای گذاشته است؛ گرچه بخش عمدهای از این مصرف ناشی از ورود وسایل فرسوده سرمایشی است، اما بخش دیگری هم ناشی از مصرف برق برای استخراج غیرمجاز رمزارز است که قیمتهای بسیار جذابی برای استخراجکنندگان دارد.
استخراج رمزارز فعالیتی است که بار مضاعفی به شبکه برق وارد میکند و برخی کارشناسان صنعت برق اعتقاد دارند برق مصرفی برای استخراج غیرمجاز میتواند برق شهری مانند سمنان را تأمین کند.
از هنگامی که این پدیده در کشورمان شایع شد و بر روند مصرف برق اثر منفی گذاشت وزارت نیرو و شرکت توانیرهم تلاش خود را برای جلوگیری از این امر به کاربست؛ البته برخی گزارشهای حاکی از آن است که قیمت برخی رمزارزها بیش از سه میلیارد تومان شده است.
همواره تلاش شده عواقب استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارزها برای فعالان این صنعت تشریح شود؛ اما سودهای آنچنانی آن هنوز خیلیها را به سمت این فعالیت جذب میکند.
در تازهترین تلاش برای پیشگیری از استخراج غیرمجاز رمزارز با کمک برق مصطفی رجبی مشهدی بهعنوان سخنگوی صنعت برق اعلام کرد: اقدام به استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز جریمههای سنگین معادل ۱۰۰ برابر قیمت برق در پی خواهد داشت و در صورت تکرار تخلف انشعاب جمعآوری خواهد شد.
وی در باره نقش ماینرهای غیرمجاز در سنگین کردن بار شبکه برق کشور ادامه داد: هر دستگاه ماینر معادل یک کولرگازی برق مصرف میکند.
مدیرعامل توانیر کسانی که اقدام به استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز میکنند را مورد اشاره قرارداد و گفت: استفاده غیرمجاز از برق باهدف کسب سود نامشروع، جریمههای سنگین در پی خواهد داشت بهطوریکه این جریمه معادل ۱۰۰ برابر قیمت برق خواهد بود.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: در صورت تکرار تخلف، انشعاب آنها برای همیشه جمعآوری خواهد شد.
وی با اشاره به مجوز اخذ شده از سازمان اموال تملیکی گفت: دستگاههای غیرمجاز کشف شده ازاینپس امحا خواهند شد و تاکنون ۸۲۲ دستگاه در خراسان رضوی و ۱۵۰۰ دستگاه در استان گلستان امحا شدهاند.
استخراج مجاز رمزارز مانعی ندارد
سخنگوی صنعت برق با اشاره به قوانین تصویب شده برای استفاده قانونی از برق برای استخراج رمزارز ادامه داد: باتوجه به قوانین مصوب میتوان با اخذ مجوز نسبت به استخراج رمزارز اقدام کنند.
رجبی مشهدی افزود: در صورت مشاهده استفاده غیرمجاز برای استخراج رمزارز توسط مردم، امکان ارسال گزارش در سامانه برق من وجود دارد که در این صورت بهازای هر دستگاه یک میلیون تومان پاداش اختصاص خواهد یافت.
ماینرها؛ مقصرند؟
وحید نیکخواه کارشناس ارزهای دیجیتال به خبرنگار ما گفت: بدون شک دستگاههای ماینر انرژی زیادی مصرف میکنند و که اگر تعداد آنها زیاد باشد، قطعا روی شبکه برق کشور و کمبود برق اثرگذار است و دولت باید به طور کنترل شده به آنها اجازه فعالیت دهد.
وی ادامه داد: به نظر من اگر دولت در فصل گرما اجازه فعالیت به ماینرها ندهد؛ قطعا تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفهجویی میشود کشور با قطعی و کمبود برق کمتری مواجه خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
اجبار ماینرها به دریافت برچسب انرژی
البته من معتقدم که دولت باید زمینه لازم برای فعالیت ماینرها در همه فضول سال را محیا کند؛ اما درحال حاضر که زیرساختهای کشور با مشکل مواجه است و نمیتواند برق مورد نیاز را تامین کند، کنترل فعالیت ماینرها بهترین گزینه است.