به گزارش پول نیوز،
هر چقدر در عرصه های علم و فناوری بیشتر پیشرفت می کنیم، به همان نسبت در معرض تهدید ها و خطر های بیشتری قرار می گیریم. اما این تهدید ها نیز قابل مدیریت است و می توان با روش های گوناگون به مدیریت آن ها پرداخت. نکته دیگر اینکه در بسیاری از موارد می توان میزان بازدهی از یک فعالیت را بیشتر کرد، اما این مهم نیازمند پیش فرض ها و ظرفیت هایی است که در طبیعت وجود دارد، اما باید مورد شناسایی و بهره برداری قرار گیرد.
افزایش بازدهی و سلامت با کاتالیست
یکی از مهمترین گزینه هایی که می تواند تحولات گسترده ای در عرصه بازدهی بیشتر و جلوگیری از مشکلات و مسمومیت ها رقم بزند، کاتالیست هاست. کاتالیست ماده ای شیمیایی است که از آن، برای افزایش سرعت واکنش های شیمیایی استفاده می شود. هر چه انرژی فعالسازی بیشتر باشد، انجام یک واکنش، دشوارتر است، از این رو کاتالیست ها، با خاصیتی که دارند موجب کاهش انرژی فعال سازی شده و سرعت واکنش را افزایش می دهند. البته کاتالیزورها، هیچ شرکتی در واکنش ندارند و می توانند بار ها مورد استفاده قرار بگیرند. بنابر این اهمیت آن بخوبی درک می شود. مهمترین راهکاری که می تواند به ایجاد کاتالیست منجر شود، پتروشیمی است به همین دلیل شرکت های پتروشیمی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
شرایط ایجاد پتروشیمی
اما ایجاد شرکت پتروشیمی بسادگی امکان پذیر نیست و در طراحی صنعت پتروشیمی، مسایل مختلف و متعدد زیادی مطرح است که یکی از مهمترین آنها، مکان یابی مناسب است. مکان یابی بهینه باعث کاهش اتلاف منابع، کاهش قیمت محصول تمام شده، بهینه سازی زنجیره تامین، تولید، توزیع و فروش می شود. نزدیکی به مبادی توزیع و استفاده کنندگان، نزدیکی به خط لوله های نفت و گاز، فاصله تا منابع تولید برق، نزدیکی به سکونتگاه های مناسب نیروی انسانی اهمیت ویژه ای دارد. از عوامل موثر دیگر راه های دسترسی، ی افتن محیط مناسب از نظر شرایط آب و هوایی، مناسب بودن محیط از نظر تامین آب مورد نیاز، یافتن زمین با بافت مناسب، استفاده کمتر از زمین های قابل کشاورزی و استفاده بیشتر از زمین های دولتی است.
لامرد بهترین گزینه
با توجه به این پیش فرض ها، منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد از اهمیت ویژه ای برای احداث پتروشیمی برخوردار است، شرایط ویژه لامرد باعث جذب سرمایه گذاران پتروشیمی به لامرد شده و گسترش پتروشیمی ها در لامرد، باعث شد تا مرتضی شاهمیرزایی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به همراه معاونین، به منظور بازدید و بررسی روند عملیاتی طرح های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی لامرد در این کانون صنعتی و معدنی حضور یابد. وی نزدیکی این منطقه به بنادر پارسیان و عسلویه و آب های آزاد خلیج فارس را از جمله مزیت های این منطقه برشمرد.
بیشتر بخوانید:
بهترین فرصت سرمایه گذاری
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح ظرفیت های مناطق ویژه لامرد، پارسیان و عسلویه گفت: این مناطق می توانند فرصت های سرمایه گذاری و اشتغالزایی را در این مناطق و مناطق همجوار تکمیل کنند. شاهمیرزایی، با اشاره به چشم اندازی که برای اجرای طرح های معدنی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد ترسیم شده گفت: یکی از مناسب ترین برنامه های آینده صنعت پتروشیمی احداث پارک های شیمی معدنی و اجرای طرح های دانش بنیانی مثل تولید کاتالیست ها است.
تکمیل زنجیره تولید
بزرگترین چالشی که صنایع را تهدید می کند، پراکندگی موادی است که منجر به تولید محصول می شود. پراکندگی صنایع مرتبط باعث شده برای آنکه یک محصول تولید شود، مشکلات بسیاری ایجاد شود که برای رفع آن ها نیاز به هماهنگی، تماس ها و سفر های فراوان برای ایجاد هماهنگی، تحمل هزینه های حمل و نقل و… است. در این رابطه مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت: به دلیل اینکه کانی هایی که مورد نیاز است از فلزاتی است که در ساخت کاتالیست ها به کار می رود و کارخانجات آن در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم است، بنابراین در این زمینه می توان برای تولید آن در منطقه برنامه ریزی کرد.
فرصت ذخایر برای پتروشیمی
شاهمیرزایی با ابراز خوشبختی از اینکه وجود ذخایر عظیم هیدروکربنی و گازی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد می تواند فرصت بسیار خوبی برای توسعه صنعت پتروشیمی و صنایع تکمیلی فراهم کند گفت: ناترازی منابع انرژی از جمله گاز چالش بسیار جدی است که با کشف بزرگترین میدان گازی خشکی کشور در مجاورت منطقه ویژه اقتصادی لامرد که در سفر وزیر نفت از آن رونمایی شد، نوید خوبی برای تخصیص بخشی از گاز و پایه انرژی به واحد های پتروشیمی و نیز تحول بزرگ در اقتصاد منطقه است.
اهمیت حمل و نقل
یکی از مهمترین گزینه هایی که تولید را تحت تاثیر قرار می دهد، وجود راه های حمل و نقل است که این مهم در منطقه ویژه اقتصادی لامرد وجود دارد، اما مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر ایجاد کریدور ریلی میان لامرد، بندر پارسیان و عسلویه را ضروری دانست و افزود: این خط ریلی می تواند سرعت توسعه گذاری را مضاعف کند. شاهمیرزایی بر تکمیل زنجیره تاکید کرد گفت: حرکت از تولید محصولات پایه پتروشیمی مثل متانول و سایر محصولات پایه تا انتهای زنجیره در دستور کار قرار دارد. وی بر بومی سازی تمامی کاتالیست ها تاکید کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با هدف ایجاد ارزش افزوده در این زمینه برنامه های اصولی را در دستور کار قرار داده است.