به گزارش پول نیوز،
ایران با داشتن ظرفیت های بسیار، می تواند نقش تعیین کننده در منطقه و جهان داشته باشد، نقشی که در صورت توجه و فعال کردن ظرفیت ها، می تواند به توسعه و رونق اقتصادی منجر شود. برای تحقق این مهم، لازم است فرا منطقه ای عمل شود به نوعی که مدیریت یک منطقه بدنبال تحول گسترده در سطح کشور باشد و این هدف مقدس را دنبال کند که از رایزنی های ملی و بین المللی به اهداف منطقه ای و محلی دست یافت.
توجیه مسوولان در دیگر کشور ها
یکی از مناطق آزاد کشور که تاکنون توانسته گام های بلندی بردارد، منطقه آزاد ارس بوده است. منطقه آزاد ارس همواره بدنبال رایزنی با مسوولان محلی، منطقه ای، کشوری و فراملی بوده و سعی کرده از هر ظرفیتی برای دستیابی به اهداف بلند نهایت بهره را ببرد. بی شک مذاکراتی که با مسوولان صورت می گیرد، از اهمیت خاصی برخوردار است، اما مذاکره با مسوولان دیگر کشور ها بسادگی صورت نمی گیرد، اما می تواند از پل ارتباطی بین کشور ها نهایت استفاده را به عمل آورد. اگر نمی توان با رییس جمهور، وزیر خارجه یا دیگر مسوولان کشور های همسایه دیدار و گفتگو کرد، می توان با مسوولان ایران در سطح سفیر، کاردار یا سرکنسول مستقر در دیگر کشور ها مذاکره و ظرفیت های مغفول مانده را برای آنان تشریح کرد.
برگزاری جلسات مستمر
برای آنکه ظرفیت ها را معرفی و درخواست مساعدت کرد، نیاز به برگزاری دیدار های مستقیم است. این دیدار ها باید حالت رسمی به خود بگیرد تا بتوان انتظار خروجی از آن ها داشت. در این دیدار ها هرچقدر از شخصیت ها و چهره های تاثیرگذار بیشتر دعوت به عمل آید، مطالبه گری بالاتر می رود، زیرا هر کدام از مسوولان حاضر در جلسه می توانند از جایگاه و مقامی که دارند، پیگیر مسایل مطرح شده در نشست باشند.
بیشتر بخوانید:
لبخند مروارید ارس بروی گردشگران
جلسات کارآمد ارس
منطقه آزاد ارس یکی از فعال ترین مناطق آزاد در کشور است که دایم در حال رایزنی با مسوولان داخلی و خارجی است. اگرچه مدیریت منطقه آزاد ارس به صورت مستمر با مسوولان داخلی و خارجی مذاکره و رایزنی کرده، اما بتازگی شاهد نشست و رایزنی ویژه ای بوده ایم به نوعی که مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در نشست بررسی کریدور ارس که با حضور سرکنسول ایران در نخجوان، فرماندار جلفا و سایر مسئولین استان و شهرستان در سایت اداری سازمان برگزار شد اعلام کرد: ما از اشتراکات متعددی با جمهوری نخجوان برخورداریم و هرگونه تبادلات با همسایه مان را با دید منافع ملی ارزیابی می کنیم. مجید کیانی افزود: منطقه آزاد ارس و نخجوان در محل تقاطع کریدور شرق ـ غرب قرار دارند و بایستی از این ظرفیت در جهت توسعه اقتصادی حداکثری استفاده شود. کیانی، به بازتاب گسترده گفتمان کریدور ارس در سطح ملی و بین المللی اشاره کرد خواستار تحلیل ظرفیت های همکاری با جمهوری آذربایجان جهت بهره برداری حداکثری از فرصت ها شد. وی از آغاز عملیات اجرایی ایجاد پس کرانه ۱۶ هکتاری در نزدیکی مرز ایران و جمهوری نخجوان خبر داد و تاکید کرد: راه اندازی این پس کرانه در اولویت کار های عمرانی سازمان قرار دارد.
ایجاد کانال های ارتباطی
نتیجه مسایلی که در این نشست مطرح شد، تبادل اطلاعات به منظور فعال کردن ظرفیت های مغفول مانده بود. آنچه سرکنسول ایران در جمهوری نخجوان اعلام کرد، بیانگر تاثیر مطالب مطرح شده در این نشست بود. منصوری سرکنسول ایران در نخجوان با بیان اینکه موضوع کریدور و رقابت در ایجاد کانال های ارتباطی در دنیا از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: ارس نیز در این رقابت مهم دارای اهمیت ژئوپولیتیکی و سوق الجیشی است و می تواند سهم خود را از این رقابت بین المللی بگیرد. منصوری، از احتمال بازگشایی مرز زمینی ایران و جمهوری نخجوان در آینده ای نزدیک جهت برقراری تردد مسافری خبر داد و ابراز کرد: ما بایستی از آمادگی لازم برای استقبال از شهروندان نخجوان برخوردار باشیم و با در نظر گرفتن منافع ملی و پیشینه اقتصادی و سیاسی با جمهوری آذربایجان تصویری واقعی و مناسب از جامعه ارائه دهیم.
افزایش ورود کامیون
برای درک بهتر شرایط، افرادی که بیشتر درگیر هستند، بهتر می توانند اظهار نظر کنند که مدیران گمرک از جمله افرادی هستند که بیشترین درگیری را دارند. در این رابطه، نامدار ناظر گمرکات آذربایجان شرقی نیز از افزایش ورود کامیون های نخجوان به منطقه خبر داد و گفت: با توجه به عملیات تعمیر گمرک مرزی گوربولاق در سمت ترکیه و استفاده از مرز صدرک در جمهوری نخجوان و ورود به ایران از طریق مرز جلفا، کار های خدمات رسانی در پایانه مرزی جلفا به نحو مطلوب صورت می گیرد و در صورت تداوم این روند، بایستی از آمادگی لازم برای پذیرش کامیون های بیشتر برخوردار باشیم.