به گزارش پول نیوز ،
به نقل از تسنیم، در سفری که اخیراً علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران به چین داشت، مقرر شده تا 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری، 25000 دستگاه تاکسی سدان برقی، 2500 دستگاه تاکسی شاسی بلند (suv)، 10 هزار دستگاه ون و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی با پشتیبانی مالی چین خریداری شود .
شادی مالکی؛ سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران گفت: طبق قراردادی که شهرداری تهران با طرف چینی منعقد کرده، از اردیبهشت ماه سال آینده، شاهد ورود نخستین خودروهای برقی به ناوگان تاکسیرانی خواهیم بود که شامل 25 هزار خودروی سدان، 2500 دستگاه خودروی اس یو وی و 10 هزار دستگاه خودروی ون است.
وی افزود: مدل راهبری و کار با این خودروهای برقی توسط شرکتی که شهرداری تهران با مجوز سازمان تاکسیرانی راه اندازی خواهد کرد، صورت می گیرد و کمیته های تخصصی این شرکت، مدل های مختلف مشارکت رانندگان در استفاده از این خودروها را بررسی می کنند. علاوه بر خودروهایی که شهرداری تهران رأساً برای واردات آن از چین اقدام کرده، بر اساس توافقات شهرداری با وزارت صمت، تعدادی خودرو نیز که آمار دقیق آن متعاقباً اعلام خواهد شد، دریافت و وارد مدار حمل و نقل عمومی می کنیم و جزئیات مربوط به تأمین منابع مالی نیز از سوی شهرداری اعلام خواهد شد.
مالکی ادامه داد: با توجه به مدت گارانتی تعیین شده، این باتری این خودروها تا حدود 7 سال نیاز به تعویض ندارند و این قابلیت را دارند که با یک بار شارژ، 350 تا 500 کیلومتر پیمایش خواهند داشت. اما از آنجایی که باتری این خودروها موضوع مهمی است خواستار تضمین عملکرد باتری ها از شرکت خودروساز و تولیدکننده هستیم که البته علاوه بر شهرداری، وزارت صمت نیز نسبت به تضمین عملکرد آنها تأکید کرده است. ضمن اینکه موضوعات فنی این خودروها مانند توان موتور نیز جرو مواردی است وزارت کشور نسبت به بررسی آنها اقدام می کند و بعد از تأییدات فنی، پلاک گذاری انجام می شود.
وی اظهار کرد به کارگیری تاکسی های برقی در تهران اقدام جدیدی است اما نه تنها کشور ما بلکه بسیاری از شهرهای دنیا نیز به سمت استفاده از موتورهای غیراحتراقی در حرکت هستند زیرا طبق سیاهه انتشار آلودگی هوا، منابع متحرک آلایندگی بالایی دارند و در تهران 37 درصد از آلودگی را به خود اختصاص می دهند بنابراین با توجه به حجم تولیدات روزانه خودرو، ناگزیر هستیم در راستای کاهش آلودگی هوا به سمت برقی سازی خودروها به ویژه در بخش حمل و نقل عمومی حرکت کنیم که خوشبختانه شهرداری تهران نیز در این زمینه پیشگام بوده است.
مالکی افزود: نگاه ما این است که خودروهای فرسوده از رده خارج شوند؛ خودروهای برقی نیز به تدریج جایگزین خودروهای فرسوده خواهند شد؛ این در حالیست که خروج تعدادی از خودروهای فرسوده طی هر سال، جزو تکالیف تعیین شده از سوی شورای شهر است اما محدودیت هایی در تولید خودروهای مناسب تاکسی توسط خودروسازان داخلی وجود دارد.
سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 1400 پرونده تسهیلات خودرو تکمیل شده اما هنوز همه خودروها به دست راننده ها نرسیده است بنابراین با توجه به محدودیت هایی موجود از جمله تعیین یک نوع خودروی سواری مناسب برای استفاده به عنوان تاکسی، امکان نوسازی ناوگان تنها با یک برند خودرو امکانپذیر نیست. خودروهای برقی که مجوزهایشان از وزارت کشور اخذ می شود و به عنوان تاکسی فعالیت خود را آغاز می کنند، می توانند گزینه مناسبی برای جایگزینی تاکسی های فرسوده تهران باشند.
بیشتر بخوانید: تاکسی های اینترنتی خودشان «عجله دارم» را حذف کنند
وی اظهار کرد: رانندگان تاکسی می توانند در قالب اجاره به شرط تملیک یا مدل های مختلف مشارکتی که سازوکار آن به زودی فراهم می شود، از خودروهای برقی بهره مند شوند و با توجه به حمایت های دولت، انشالله شرایط به گونه ای ایجاد خواهند شد که راننده ها بتوانند خودروی برقی را جایگزین تاکسی فرسوده خود کنند.