25 مهر 1403 - 8:32

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

تاثیر حضور ایران در نشست GECF الجزایر

ایران یکی از کشورهای اصلی و عضو مجمع صادرکننده گاز است. طی سالهای گذشته صادرات گاز با مشکلاتی همراه بود که در نشست GECF در الجزایر به آن پرداخته شد.

به گزارش پول نیوز، تاثیر حضور ایران در نشست GECF الجزایر

هفتمین نشست سران مجمع کشور های صادرکننده گاز که در پایتخت الجزایر برگزار شد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و رئیس جمهور کشورمان نیز در این نشست حضور داشت. کشور های عضو مجمع قصد دارند برای مقابله با تحولات و چالش های جدیدی که در بازار گاز به وجود آمده، راهکار های جدیدی ارائه دهند.

برخی ازاین تحولات و چالش ها که پیش روی کشور های صادرکننده قرار دارد، شامل رکود اقتصاد جهانی و کاهش تقاضا می شود. گاز طبیعی به دلیل چالش های اقتصادی موجود، مانع افزایش تولید وصادرات گاز مایع یا همان ال ان جی شده و از سوی دیگر افزایش رقابت کشور های صادرکننده گاز برای جذب بازار های جدید وحفظ بازار های فعلی را شاهد هستیم. درباره تاثیر حضور ایران در نشست GECF گزارشی تهیه کردیم که جزئیات آن را در ادامه می خوانید.

حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان که به الجزایر سفر کرده، درباره این سفر با بیان این که ارتباط با الجزایر به گسترش روابط ایران و شمال آفریقا کمک خواهد کرد، گفت: سفر به الجزایر اهمیت دارد، زیرا دیدار رؤسای جمهور دو کشور پس از۱۴سال انجام خواهد شد. تبادل اطلاعات وتجربیات درحوزه گازی مهم ترین دستاورد سفر رئیس جمهور به الجزایر است. با توجه به این که الجزایر از جمله کشور هایی محسوب می شود که نقش قابل تامل وجایگاه بالایی در میان کشور های عربی و اسلامی دارد، تقویت ارتباط ایران و الجزایر می تواند یک امتیاز وپشتوانه قوی برای ورود ایران به لحاظ اقتصادی و فرهنگی به شمال آفریقا باشد.

ایران؛ چهارمین تولیدکننده گاز
ایران یکی از کشور های اصلی و عضو مجمع صادر کننده گاز است. طی سال های گذشته صادرات گاز با مشکلاتی همراه بود که در نشست GECF در الجزایر به آن پرداخته شد. افزایش فشار های سیاسی و تحریم های اقتصادی برای برخی کشور های عضو مجمع مانند ایران یا روسیه، توجه به محیط زیست، انتشار گاز های گلخانه ای و افزایش نیاز به توسعه زیرساخت های گازی و انتقال آن به مناطق مختلف جهان از جمله مواردی است که مورد بحث کشور های صادرکننده گاز قرار دارد. در این نشست کشور های عضو مجمع سعی می کنند تا با ارائه راهکار های مناسب به حل این چالش ها بپردازند. برخی از این راهکار ها مکانیسم منطقی برای قیمت گذاری شفاف گاز طبیعی بر اساس عرضه و تقاضا با در نظر گرفتن هزینه های تولید و انتقال گاز یا ایجاد یک مکانیسم هماهنگ و متعادل بین تولید و صادرات گاز مایع و گاز لوله ای برای جلوگیری از رقابت نامناسب است. همچنین برای مقابله با فشار های سیاسی وتحریم های اقتصادی که در برخی کشور ها اجرا می شود نیزراهکار هایی ارائه خواهد شد. ایران یکی ازبنیان گذاران صادرکنندگان گاز شناخته می شود وتن ها کشوری است که می تواند با روسیه رقابت کند. کشورمان اکنون تولیدکننده چهارم و صادرکننده هفتم درجهان است و اکنون قصد دارد برای خودش بازار های جدیدی دراروپا وآفریقا پیدا کند.

برنامه GECF
یکی از مهم ترین موضوعاتی که در دستورکار کشور های عضو مجمع جهانی گاز قرار دارد، بررسی برنامه های آتی صادرات گاز به کشور های مختلف است. با این که بازار گاز در سال های گذشته درآمدزایی قابل قبولی برای صادرکنندگان داشت، اما امسال بازار گاز با چالش های جدی مواجه بود؛ به گونه ای که منافع کشور های صادرکننده دچار مخاطراتی شد. با توجه به این که کانادا و آمریکا به عنوان هاب گازی بخش قابل توجهی از گاز موردنیاز کشور های اروپایی را تامین کردند، شاهد کاهش درآمد صادرکنندگان گاز بودیم، زیرا قیمت گاز در اروپا تا ۲۳سنت کاهش یافت؛ به همین دلیل صادرکنندگان گاز سال سختی را پشت سر گذاشتند و منافع آن ها آنچنان که انتظار می رفت، حفظ نشد. با توجه به این که با خروج روسیه از بازار جهانی نفت شرکت های گازی در دو سال گذشته با کاهش تقاضا مواجه شدند و بازار گاز با قیمت های مناسبی مواجه نشد، بنابراین انتظار می رود در مجمع سران کشور های مسلمان و همسو که همزمان مباحث توسعه و استفاده از فناوری روز دنبال می شود، موضوعات مرتبط با عرضه و تقاضا بررسی شوند و ایران نیز به عنوان کشور صادرکننده گاز بتواند از آخرین دستاورد ها و تجربیات روز دنیا بهره برداری کند. از سوی دیگر تجارت با الجزایر و کشور های دیگر از جمله برنامه های دولتمردان در این سفر است.

ارتباط با الجزایر

با توجه به این که الجزایر از جمله کشور هایی محسوب می شود که نقش قابل تامل و جایگاه بالایی در میان کشور های عربی و اسلامی دارد، تقویت ارتباط ایران و الجزایر می تواند یک امتیاز و پشتوانه قوی برای ورود ایران به لحاظ اقتصادی و فرهنگی به شمال آفریقا باشد تا ایران در عرصه های یادشده بتواند در منطقه و آفریقا ایفای نقش کند؛ به همین دلیل سفر سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به الجزایر می تواند در گسترش و تقویت روابط الجزایر و ایران و افزایش همکاری و تبادل اطلاعات در حوزه گازی و دسترسی به آخرین فناوری و تجربیات روز دنیا در خصوص مسائل مرتبط با انرژی موثر واقع شود.

منبع: روزنامه جام جم

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

-برق-تولید-شود؟
هواپیما
همچنین بخوانید
آخرین اخبار