به گزارش پول نیوز،
اقتصاد بزرگترین و گسترده ترین عرصه در ایران و جهان است، اما اقتصاد قوانین و قواعد خاص خودش را دارد. از آنجا که فعالیت در گسترده اقتصادی هیچ محدودیت و ممنوعیتی ندارد، شاهد تعدد بنگاه هایی هستیم که در یک عرصه مشخص فعالیت می کنند، رویکردی که رقابت را رقم می زند. رقابت به اندازه ای اهمیت دارد که بنگاه های اقتصادی سعی می کنند از هر راهکار و ابزاری برای پیشی گرفتن در رقابت استفاده کنند. داشتن آگهی، تحلیل عملکردها، بررسی شرایط جهانی و محلی، تحقیق، پژوهش و بسیاری موارد دیگر باعث می شود یک بنگاه اقتصادی به موفقیت های بیشتری دست یابد.
درک درست از آگاهی
بانک صادرات ایران با درک درست از اهمیت اطلاعات و تحلیل، اقدام به بهره گیری از مشاورانی توانمند کرد و طی فراخوانی برای تهیه بانک اطلاعاتی و بهره مندی از توانایی و ظرفیت مراکز علمی – تحقیقاتی معتبر داخلی فعال در عرصه های بازار های مالی و سرمایه، دعوت به همکاری کرد. آنچه بانک صادرات به عنوان زمینه های همکاری تعیین کرده، بیانگر نگاه ظریف و تیزبینانه است.
رویداد ها و ظرفیت های جدید
اولین گزینه ای که بانک صادرات برای همکاری تعیین کرده، تهیه و تدوین مجموعه اطلاعات و گزارش های مستمر درخصوص جدیدترین رویداد ها و ظرفیت های موجود در بازار پول، بازار سرمایه، بازار های موازی و متشکله و در صنعت فناوری های مالی، خدمات نوین بانکی، نظام های پرداخت و بانکداری دیجیتال است. درخواست این نحوه همکاری نشان می دهد که بانک صادرات تا چه اندازه درک درستی از رویداد ها و ظرفیت ها دارد. بانک صادرات پس از بدست آوردن اطلاعات در این زمینه، همسو با دیگر مراکز پولی و مالی گام برمی دارد و از غافله علم و فناوری عقب نخواهد ماند.
رقیب شناسی
گزینه دومی که بانک صادرات برای همکاری تعیین کرده، بررسی وضعیت عملکرد رقبا در شبکه بانکی کشور در زمینه سبد محصول و خدمات بانکی، سهم از بازار و مزیت های رقابتی است. درخواست همکاری در این زمینه نشان می دهد که تا چه اندازه درک درستی از رقابت وجود دارد. چنانچه بانک صادرات اطلاعات لازم در این زمینه را بدست بیاورد، می تواند همسو با رقبای مالی به سوی دستیابی به رویکرد های جدید حرکت کند.
شاخص های کلیدی
گزینه سوم که از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تهیه، تدوین و ارایه مستمر شاخص های کلیدی در حوزۀ پیشتازی رقبا است. آنچه بانک صادرات به عنوان شاخص کلیدی یاد کرده، نشان می دهد که بر روی شناخت رویکرد های تخصصی هریک از رقبا حساب ویژه ای باز کرده است. بی شک هر مجموعه ای بر یک بخش تمرکز دارد و همین تمرکز باعث موفقیت آن مجموعه می شود و سودآوری ویژه را رقم می زند. بنابر این شناخت دقیق هر مجموعه و زمینه خاص عملکردی که دارد، می تواند توانمندی آن مجموعه را نشان دهد و زمینه های برای فعالیت جدید بانک صادرات باشد.
بیشتر بخوانید:
استمرار گام های استوار بانک صادرات ایران در حمایت از تولید
فرصت های آشکار و پنهان
عنوان بندی بانک صادرات در جذب همکاری نشان می دهد که هدفگذاری دقیقی صورت گرفته به نوعی که گزینه سوم درخواست همکاری، فرصت های آشکار و پنهان فراروی بانک در حوزه بازار پول، بازار سرمایه و بازار رمزارز ها تعیین شده است. واقعیت این است که اقتصاد کشورمان در هر سه حوزه پول، سرمایه و رمزارز با چالش رو به رو است. از آنجا که بانک سهام بسیاری در بازار سرمایه دارد، داشتن تسلط بسیار اهمیت دارد به ویژه آنکه تاکید بر فاصله گرفتن بانک از بنگاه داری، این حکم را صادر می کند که بانک باید بنگاه های خود را واگذار کند و برای سرمایه گذاری به سوی بازار سرمایه برود. بحث دیگر رمزارز است که گردش مالی سنگینی در جهان دارد. بی شک بانک صادرات چنانچه بخواهد در زمینه رمزارز سرمایه گذاری و تجارت کند، می تواند سود کلانی در این عرصه بدست بیاورد و البته می تواند رمز ارز مستقلی به نام بانک صادرات ایجاد کند تا بدون سرمایه گذاری خاصی، به درآمد و تجارت قابل توجهی دست یابد و مهمتر اینکه در عرصه رمز ارز صاحب برند شود.
حضور در فضای مجازی
گزینه پنجم درخواست همکاری، ساز و کار تعامل و انجام همکاری با نظام های نوین کسب و کار با محوریت استارتاپ ها، فین تک ها، لندتک ها و کسب و کار های پلتفرمی و… است. با توجه به اینکه کسب و کار در فضای مجازی اهمیت ویژه ای دارد، این فضا در حال گسترش است و کوچ مستمر کسب و کار ها به فضای مجازی، مشاغل بسیاری را از بین برده، توجه و حضور در فضای مجازی می تواند به تحول، روزآمدی و درآمدزایی منجر شود.
معایب و مزایا
آنچه بانک صادرات در این زمینه دنبال می کند، رسیدن به آگاهی با استفاده از توان دیگر بخشهاست. رویکرد بانک صادرات به تحولات اساسی در عرصه اقتصاد کشور منجر می شود. اول اینکه با درخواست همکاری با دیگر مراکز، برون سپاری صورت می گیرد که از افزایش نیرو های بانک و هزینه های مستمر و فزاینده جلوگیری می کند. دوم اینکه بانک این اختیار را دارد که در خصوص همکاری با مجموعه ها تجدید نظر کند، در صورتی که اگر برای دست یابی به این خواسته ها، نیروی جدید بگیرد، تعدیل آن ها بسیار هزینه بر خواهد بود. نکته سوم، مشورت گرفتن با مراکزی است که نگاهی فرا دستگاهی دارند. این مراکز برای ادامه همکاری سعی می کنند با دقت و سرعت بیشتری حرکت کنند که تجربه نشان داده در بین نیرو های اداری استخدامی کمتر وجود دارد. نکته چهارم این است که برون سپاری باعث می شود بررسی ها بدون توجه به معضل تملق گویی اعلام شود، رویکردی که محاسن دیگر رقبا را برجسته و معایب مجموعه را مشخص می کند. البته این نحوه همکاری محاسن و معایب بسیاری دارد که باید پس از اجرا مشخص و اعلام شود.