به گزارش پول نیوز،
ارائه تسهیلات ساخت در کنار تولید مسکن یکی از برنامه هایی بوده که همواره در دولت سیزدهم به آن توجه شده و اجرای این برنامه تعاملی وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار و همچنین بنیاد مسکن به عنوان یکی از کارگزاران اجرای قانون جهش تولید مسکن در دستور کار بوده است.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کنار تولید مسکن در شهر های کوچک و سایر شهر هایی که در توافق با وزارت راه و شهرسازی اجرای آن ها را برعهده دارد نسبت به ساخت مسکن در مشارکت با مردم در مناطق روستایی و همچنین مناطق دچار آسیب از حوادث طبیعی اهتمام داشته است.
مسکن روستایی با سرعت مناسبی در روستا های کشور در مشارکت با مردم و بر اساس نیاز های این دسته از متقاضیان در مناطق مختلف در حال ساخت است و هم اینک به گفته مسئولان آن بنیاد بیش از ۲۸۵ هزار واحد در قالب نهضت ملی و تعدادی واحد نیز در قالب مسکن محرومان و بازسازی واحد های مسکونی در مناطق آسیب دیده در حال ساخت است و به مردم و متقاضیان تحویل می شود.
پرداخت به موقع تسهیلات مسکن یکی از سیاست هایی است که بنیاد مسکن پیگیر آن است و بانک ها نیز بر اساس وظایفی که برعهده دارند بخشی از تعهدات خود را در اینباره جامه عمل می پوشانند.
۲۰۰ هزار مسکن روستایی در حال ساخت
مجید جودی معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن در این خصوص به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هدف گذاری صورت گرفته برای ساخت مسکن روستایی در کشور ۲۰۰ هزار واحد است که در شرایط کنونی اجرای آن در دستور کار قرار گرفته است.
او ادامه داد: بخش عمده ای از واحد های مسکن روستایی به بانک ها معرفی شده است به طوری که بیش از ۲۱۰ هزار واحد برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده که از این تعداد ۱۶۰ هزار واحد به مرحله انعقاد قرارداد رسیده و عملیات اجرایی آن ها شروع شده است.
جودی تاکید کرد: روند همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات مناسب بوده و به زودی بخش زیادی از این واحد ها به بهره داری خواهد رسید.
معاون بازسازی مسکن روستایی اظهار کرد: پیشنهاد افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۴۰۰ میلیون تومان را داده ایم که هنوز این نرخ تسهیلات به تصویب نرسیده و امیدواریم در آینده نزدیک در هیئت دولت با توجه به افزایش هزینه های ساخت مطرح شود.
تاکنون حدود ۲۸۰ هزار واحد روستایی با حمایت های صورت گرفته دولت نوسازی شده است، این در حالی است که به گفته معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سال ۸۴ از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکن روستایی، تنها ۵ درصد از آن مقاوم سازی شده بود که امروز این رقم به بیش از ۵۳ درصد رسیده است.
بر اساس اعلام بانک مسکن، پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کنار نهضت ملی مسکن یکی از تعهداتی است که بانک ها و به ویژه بانک مسکن در برنامه دارد. پرداخت تسهیلات روستایی با سود ۵ درصد است و به گفته سیدعباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن سهمیه بانک برای پرداخت تسهیلات مسکن روستایی ۶ هزار میلیارد تومان است.
مدیرعامل بانک مسکن گفته است: ارزش قرارداد های منعقد شده از مهرماه ۱۴۰۱ تا ۳۰ مردادماه معادل ۲ هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان به تعداد ۱۵ هزار و ۵۳۵ واحد است و متقاضیان با سود ۵ درصد تسهیلات مسکن روستایی را طی حداکثر ۱۷ سال پرداخت خواهند کرد.
هم اینک تسهیلات مسکن روستایی معادل ۲۰۰ میلیون تومان است که مردم در روستا های سراسر کشور باید نسبت به تشکیل پرونده در بنیاد و معرفی بنیاد به بانک ها برای پرداخت تسهیلات اقدام می کنند.
به گفته کارشناسان، مقاوم سازی ساختمان های روستایی و ساختن واحد های مسکونی روستایی در مناطقی که احتمال خطرات ناشی از مخاطرات زمین شناختی و همچنین سیلاب و دیگر رخداد های طبیعی را دارد می تواند در روند مهاجرت معکوس موثر باشد.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهر ها و به ویژه روستا ها را وابسته به پرداخت به موقع تسهیلات می داند و تاکید دارد تا بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی اهتمام بیش از گذشته داشته باشند.
نوسازی مسکن روستایی از آن دسته طرح هایی بود که در گذشته توجه چندانی به آن نمی شد و با توجه به آسیب پذیر بودن این واحد ها در برابر حوادث احتمالی مانند سیل و زلزله شاهد خسارت های جانی و مالی زیادی در این بخش بودیم، اما در ۲ سال گذشته ۲۸۰ هزار واحد روستایی نوسازی شده است.