به گزارش پول نیوز ،
چهارده سال پس از سقوط هواپیمای ریو دوژانیرو-پاریس که منجر به کشته شدن ۲۲۸ سرنشین آن شد، دادگاه پاریس روز دوشنبه شرکت هواپیمایی «ایرفرانس» و شرکت هواپیماسازی اروپایی «ایرباس» را ضمن به رسمیت شناختن مسئولیت مدنی آن ها از اتهام قتل تبرئه کرد.
به گزارش گاردین، دادگاه فرانسوی رسیدگی کننده به این پرونده اعلام کرد که نمی توان ثابت کرد که اشتباهات این دو شرکت باعث وقوع این حادثه شده است.
خانواده های قربانیانِ بدترین فاجعه هوایی فرانسه گفته اند که پس از این که دادگاه پاریس اتهامات قتل غیرعمد ایرفرانس و ایرباس را در سانحه سال ۲۰۰۹ که منجر به کشته شدن ۲۲۸ نفر شد، رد کرد، بسیار ناامید شدند. اعلام این حکم ضربه بزرگی برای خانواده های قربانیانی بود که از سال ۲۰۰۹ میلادی کمپینی برای اجرای عدالت به راه انداخته بودند.
هر دو شرکت که در فرانسه مستقر هستند و به قتل غیرعمد متهم شده بودند، در ۱۰ اکتبر برای تعیین میزان مسئولیتشان در قبال این فاجعه که «بدترین فاجعه هوایی در تاریخ ایرفرانس» نام گرفته، در دادگاه حاضر و محاکمه شدند.
اما پس از پایان یافتن این محاکمه ۸ هفته ای در ماه دسامبر، دادستان ها «غیرممکن بودن اثبات جرم» را اعلام کرده و گفتند که به این ترتیب محکوم کردن این دو غول هوانوردی «غیرممکن» است.
در صورت محکومیت، این دو شرکت با جریمه ۲۲۵ هزار یورویی روبرو می شدند و آسیب قابل توجهی نیز به شهرتشان وارد می شد.
دیوید کوبی، وکیل خانواده تعدادی از مسافران گفت که حکم دادگاه “غیرقابل درک” است.
او افزود: “این یک سیگنال است که شما می توانید ۲۲۸ نفر را در یک سانحه هوایی بکشید و هیچ کس مقصر نیست. خانواده هایی که من نماینده آن ها هستم، آسیب زیادی دیده اند و این باعث شده است که آن ها نتوانند برای عزیزانشان عزاداری کنند.»
پرواز AF ۴۴۷ شرکت هواپیمایی ایرفرانس روز اول ژوئن سال ۲۰۰۹ میلادی از ریودوژانیرو رهسپار پاریس شد؛ اما تنها چند ساعت پس از پرواز یعنی در نیمه های شب در اقیانوس اطلس سقوط کرد و ۲۱۶ مسافر و ۱۲ خدمه آن جان باختند.
اگرچه اولین بقایای هواپیما و اجساد سرنشینان آن در روز های پس از سقوط به تدریج پیدا شد، اما لاشه هواپیما در نهایت دو سال بعد و پس از جستجو های طولانی در عمق ۳۹۰۰ متری اقیانوس یافت شد.
دانیله لامی، رئیس انجمنی که نمایندگی قربانیان را بر عهده دارد، اعلام کرد: «ما انتظار یک قضاوت بی طرفانه را داشتیم، اما چنین نشد. حکمی که صادر شد منزجرکننده است. پس از ۱۴ سال انتظار، تنها یأس و ناامیدی و خشم باقی مانده است.»
پیش از این ایرفرانس و ایرباس اتهامات مبنی بر اینکه سهل انگاری آن ها منجر به سقوط هواپیما شده است را رد کرده بودند. ایرباس خطای خلبان را عامل این سانحه می داند، در حالی که ایرفرانس ادعا می کند آلارم ها باعث سردرگمی خلبانان شده است.