اهمیت استاندارد ERC20 در چیست؟

به گزارش پول نیوز ،

اهمیت ERC20 با مشخص کردن عبارات اصلی این استاندارد قابل درک می شود. درواقع ERC20 مخفف «درخواست اتریوم برای اظهارنظر – Ethereum Request for Comment» است. این تعریف مفهومی مشابه با مهندسی اینترنت دارد و وسیله ای برای انتقال یادداشت ها و الزامات فنی ضروری به گروهی از توسعه دهندگان محسوب است. توسعه دهندگان و سازندگان با درک توابع و شرایط استفاده از این استاندارد می توانند توکن های جدید برای بهبود فناوری بلاکچین ایجاد کنند و از همه مهم تر، هزینه های ساخت و استفاده از بلاکچین جدید را هم از پروژه های خود حذف کنند. این کار کمک می کند هزینه های بالای این پروژه ها منطقی تر و به صرفه تر باشد.

قالب ERC20 تا مدت ها محبوب ترین مسیر و روش برای ایجاد توکن های جدید در فضای ارزهای دیجیتال بود. در نتیجه، همه توکن های جدیدی که می خواستند به لیست بلند بالای توکن های فعال بازار اضافه شوند، روی قالب ERC20 ایجاد می شدند. این چارچوب به ویژه در بین ICOها و شرکت های تأمین مالی جمعی بسیار محبوب و مورد توجه بود.

در حال حاضر ده ها هزار توکن متمایز وجود دارد که بر اساس استاندارد ERC20 صادر شده و در حال فعالیت هستند. همان طور که بسیاری از قراردادهای هوشمند ERC20 برای اجرای روال ها و عملکردهای مختلف در فضای دیجیتال استفاده می شوند، بسیاری دیگر هم برای ایجاد توکن های غیر قابل تعویض (NFT) با هدف عرضه اولیه کوین (ICO) مورد استفاده قرار گرفته اند. این موضوع به خوبی می تواند بیانگر شبکه ارز دیجیتال اتریوم و استاندارد ERC20 اتریوم باشد.

توابع اصلی ERC20 چیست؟

همان طور که از اسم این توابع می توان برداشت کرد، یک توکن را تنها زمانی زیر مجموعه توکن های ERC20 می شناسند که از این شش تابع اصلی پیروی کند.

  • total Supply تعداد کل عرضه یک توکن ERC20 خاص را با این تابع روی بلاکچین اتریوم عرضه می کنند. همچنین تعداد توکن های نهایی و موجود در شبکه هم با استفاده از این تابع مشخص می شود.

  • balanceOf این تابع همه توکن های یک آدرس مشخص را نشان می دهد.

  • Approve اعتبارسنجی تراکنش ها و توکن های معرفی شده روی ERC20 با استفاده از این تابع قابل انجام است.

  • Transfer امکان ارسال توکن به آدرس های دیگر را با استفاده از این تابع می توان فراهم کرد.

  • transferFrom استفاده از این تابع امکان پیاده سازی سیستم پرداخت ها را به صورت خودکار میسر می کند.

  • Allowance این تابع در قراردادهای ERC20 می تواند در صورت کمبود توکن های لازم کاربر برای تراکنش، به طورکلی و به صورت خودکار تراکنش را قطع کند.

  • توابع اختیاری در کنار توابع اصلی، سه مورد توابع اختیاری هم وجود دارد که استفاده از آنها کاملا اختیاری است. این توابع به شرح زیر است:

  • Token Name نام گذاری توکن

  • SYM انحصاری کردن توکن

  • Decimals تعیین کردن اعشار یا کوچک ترین جزء توکن

این مجموعه از توابع و سیگنال ها تضمین می کند که انواع مختلف توکن های اتریوم در هر بخشی از سیستم عملکردی یکپارچه و یکسان خواهند داشت. به این ترتیب، تقریباً تمام کیف پول های دیجیتالی که ارز اتر را در لیست پشتیبانی خود دارند از توکن های استاندارد ERC20 هم میزبانی می کنند.

استاندارد ERC-20 و فهرست مشترکی از قوانین

پروتکل ERC20 فهرست مشترکی از قوانینی را تعریف می کند که همه توکن های اتریوم باید به آن پایبند باشند. تا تاریخ آگوست ۲۰۲۱، حدود ۴۴۲۶۴۷ توکن سازگار با ERC-20 در شبکه اصلی اتریوم وجود دارد. برخی از این مهم ترین قوانین این شبکه شامل موارد زیر است:

  • نحوه انتقال توکن ها

  • نحوه تأیید تراکنش ها

  • نحوه دسترسی کاربران به داده های مربوط به یک توکن

  • کل عرضه توکن ها

عرضه اولیه رمزارز یا ICO

یک ICO اساساً معادل صنعت ارزهای دیجیتال با عرضه اولیه عمومی (IPO) در بازار سهام است. در واقع، در هر عرضه اولیه، یک شرکت رمزنگاری به دنبال جمع آوری پول برای ایجاد یک ارز دیجیتال جدید و یکی از برنامه های غیرمتمرکز (DAPP) است. این روش را به عنوان راهی برای جمع آوری بودجه و سرمایه لازم که می تواند بهبود فناوری و برنامه ها را تسهیل کند، انجام می دهد.

گزارشی که درباره ERC20 منتشر شده است، ادعا کرده که عرضه اولیه این شبکه در سال ۲۰۱۷ به تنهایی توانست یکی از پروژه هایی باشد که بیشترین سرمایه را جذب کرده است. همچنین بسیاری از ارزهای دیجیتال موفق دیگر از نظر عرضه اولیه هم طبق پروتکل ERC20 ساخته شده اند. به عنوان مثال، EOS (رمزارز ایاس) یک توکن مبتنی بر ERC20 است که در طول ۵ روز عرضه اولیه خود بیش از ۱۸۵ میلیون دلار سرمایه کسب کرد. چندین توکن دیگر که روی قالب ERC20 راه اندازی شده اند هرکدام چندین میلیون دلار در عرضه اولیه های خود جمع آوری کرده اند.

مزایا و معایب ERC20

با وجود همه مزایا و ویژگی های مثبتی که پروتکل ERC20 دارد، معایب آن را هم نباید نادیده گرفت. قبل از متولد شدن این استاندارد و توکن های مربوط به آن، هر برنامه ای زبان و اصطلاحات مخصوص به خودش را داشت. همین موضوع باعث می شد تا تیم توسعه دهنده هزینه و وقت زیادی برای ساخت یک بالاکچین صرف کند، اما این پروتکل و توکن های مربوط به آن در واقع همه چیز را ساده تر کرد. همچنین استاندارد ERC20 فرآیند ایجاد یک توکن را هم بسیار ساده تر و اتریوم را به محبوب ترین پلتفرم ICOها در سال ۲۰۱۷ تبدیل کرده است.

این در حالی است که معایب ERC20 هم ممکن است زحمات تیم توسعه دهنده را به خطر بیندازد. برای مثال، هنگامی که توکن های ERC20 به عنوان یک روش پرداخت به جای اتر در قراردادهای هوشمند استفاده می شود، به صورت ناخواسته و به شکل کاملا غیرقابل برگشت، تخریب شوند.

https://wallex.ir/blog/erc20-network/

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

11
ایدرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار