به گزارش پول نیوز،
حجت الاسلام والمسلمین حبیب عباسی، مدرس دانشگاه، درمورد نشانه های ظهور در ادیان ابراهیمی بیان کرد: نشانه هایی برای ظهور موعود وجود دارند که برخی از آن ها، طبیعی و عده ای دیگر، اجتماعی هستند که یکی از آن ها، گسترش خشکسالی است. به همین دلیل، در بخشی از کتاب متیٰ، به موضوع خشکسالی اشاره شده است که خشکسالی هایی زیادی در دنیا به وجود خواهند آمد و در این باره گفته شده است: «و نیز خشکسالی خواهد بود.» یا به فراوانی زمین لرزه اشاره می شود که در بخشی از متیٰ، به فراوانی زمین لرزه اشاره شده و گفته شده است که در جا های متعدد، زمین لرزه رخ خواهد داد و به همین خاطر، زمین لرزه و زلزله عمده و عمیق،، جزء اخبار روزانه سراسر دنیا به شمار می آیند و برای مخاطب ها محسوس هستند.
حجت الاسلام عباسی گفت: یکی دیگر از موارد نشانه های ظهور، فزونی دانش است که در دوره پایانی، دانش، زیاد می شود و اهمیت علم افزایش پیدا می کند و به همین دلیل، می بینیم سرعت رشد علم در دوره ای که در آن زندگی می کنیم بسیار بالاست و روز به روز هم بیشتر می شود و در کتاب دانیال نیز به اهمیت علم و کاربرد آن اشاره شده است.
به گفته این کارشناس مذهبی، افزایش مسافرت ها، یکی دیگر از نشانه های ظهور است و اگرچه، بسیاری از امور فعلی، همانند گذشته به مسافرت نیاز ندارند، ولی با این وجود، مسافرت ها گسترده تر و بیشتر شده اند که در کتاب دانیال، این طور به این موضوع اشاره شده است: «بسیاری به جلو و عقب خواهند دوید.» یعنی رفت و آمد های فراوان اتفاق می افتد.
حجت الاسلام عباسی ادامه داد: در کتاب پیدایش، به موضوع خشونت گسترده بر روی زمین به عنوان یکی دیگر از نشانه های ظهور اشاره کرده است که این خشونت، به نوعی با جنگ ها تفاوت دارد و منظور، اصل خشونت است و همچنین، به جنگ های عمده یا ملت ها علیه یکدیگر اشاره شده و در کتاب متیٰ، ذکر شده است که از جنگ ها و شایعات جنگ ها خواهید شنید. زیرا ملتی علیه ملتی و مملکتی علیه مملکتی دیگر برخواهد خاست. یعنی خیلی از مواقع، جنگ ها اتفاق نمی افتند و شایعه بروز جنگ، بعضی از معادلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دنیا را به هم می زند و تغییرات عمده ای در دنیا ایجاد می کند.
این مدرس دانشگاه افزود: یکی از پُرسودترین تجارت های دنیا، رسانه و فیلمسازی و سینما است و یکی از پُردرآمدترین و پُرطرفدارترین بخش های فیلمسازی و سینما، سینمای وحشت است که به استفاده و ترویج استفاده از خشونت در امور مختلف زندگی اشاره شده است و اگرچه در ظاهر، نباید از خشونت استفاده شود، ولی می بینیم با شیوه های جدید و متفاوت، خشونت بیشتر از گذشته، مورد استفاده قرار می گیرد.
ظهور
در ادامه، حجت الاسلام محمد کاشانی، مدرس دانشگاه و رئیس انجمن گفت و گوی اسلام و مسیحیت بیان کرد : یکی از نشانه های پیش از ظهور این است که در آفتاب و ماه و ستارگان، علامت هایی رخ می دهد که مربوط به اتفاق های کیهانی است. مثلاً آفتاب تاریک می شود، ماه، فروغ خود را ازدست می دهد و تعبیر کتاب مقدس این است که ستارگان، فرو می افتند یا در مکاشفه ی یوحنا بیان شده است: و علامت عظیم در آسمان ظاهر شد که این علامت های عظیم مربوط به کیهان است و البته باید توجه داشت که آخرالزمان اسلام و آخرالزمان مسیحیت، یک تفاوت اساسی با یکدیگر دارند چراکه ما در اسلام، روزی به نام روز ظهور و یک روزی به نام روز قیامت داریم که این دو روز با یکدیگر تفاوت دارند. یعنی، ابتدا روز ظهور رخ می دهد و منجی موعود می آید و پس از آن، عصر خوشبختی و طلایی ظاهر می شود و پس از آن که ممکن است هزاران سال طول بکَشد در صور دمیده شده و سپس، روز قیامت، داوری و حساب و کتاب می شود.
رئیس انجمن گفت و گوی اسلام و مسیحیت گفت: در مسیحیت، روز داوری، همان روز ظهور است و به تعبیر مسیحیان، همان روزی که مسیح از آسمان، بازگشت مجدد دارد همان روز داوری است و به گفته کتاب مقدس، همان روزی است که میش ها از گرگ ها جدا می شوند. یعنی نیکان از بد ها جدا می شوند و افراد خوب به بهشت و افراد بد به جهنم می روند و بدنبال آن، برخی از اتفاقات مربوط به زمین هم رخ خواهند داد و طبیعت زمین دچار آشوب می شود و زلزله می آید، روی زمین، قحطی به وجود می آید و انگار که زمین مضطرب است و در این میان، برخی از علامت ها انسانی است؛ به طوری که جنگ ها، ظلم، بی عدالتی، قحطی ها و بیماری ها، بشریت را فرا می گیرند.
حجت الاسلام کاشانی ادامه داد: پیامبری در عهد عتیق داریم که نام او ایلیاست که ایل یعنی خدا و ایلیا یعنی خدا با ما. وقتی این نام به زبان یونانی تبدیل می شود، با توجه به این که آن ها انتهای اسامی «س» می گذارند ایلیاس می شود و چون عهد جدید به زبان یونانی نوشته شده است. از اینرو، ایلیا عهد عتیق به ایلیاس یا الیاس عهد جدید تبدیل می شود که پیامبر خاصی در عهد عتیق است و با پرستو مبارزه می کند و پس از آن، سوار بر ارابه ای می شود و به آسمان ها عروج می کند.
به گفته این مدرس دانشگاه، در عهد عتیق گفته شده است که ایلیا یا همان الیاس برمی گردد و بدنبال آن، وقتی حضرت یحیی (ع) ادعای پیامبری می کند یهودیان به تحقیق و تفحص می پردازند و سه سوال از حضرت یحیی (ع) می پرسند. اول این که آیا مسیح هستی؟ می گوید: خیر. سپس می گویند: ایلیا هستی؟ باز هم پاسخ می دهد خیر و پس از آن می گویند: آن پیامبر وعده داده شده هستی؟ باز هم پاسخش منفی است چراکه منتظر سه نفر بودند: ایلیا، مسیح و آن پیامبر وعده داده شده. بنابراین، در کتاب مقدس آمده است که ایلیا به همراه موعود آخرالزمانی ظهور خواهند کرد.
رئیس انجمن گفت و گوی اسلام و مسیحیت گفت: وقتی مسیحیان می گویند که عیسی همان مسیح موعود است باید به این سوال هم پاسخ دهند که آیا ایلیا هم همراه مسیح آمد یا خیر؟! و چون ایلیا نبوده است، توجیه مسیحیان این است که یحیی همان ایلیا بود در حالی که یحیی می گوید من ایلیا نیستم و نکته این است که حضرت مسیح (ع) و ایلیا به آسمان ظهور کردند و حضرت خضر (ع) هم زنده روی زمین است و درواقع، همانند امام زمان (عج) غایب است.
حجت الاسلام کاشانی، در پاسخ به این سوال که« آمدن الیاس، به عنوان یکی از نشانه های اجتماعی ظهور، نشان دهنده چیست؟»، ادامه داد: دو نفر هستند که باید همراه موعود آخرالزمان بیایند که یکی شخصیت بد و دیگری، شخصیت خوب است که دجال، شخصیت بد و شخصیت خوب، ایلیاست و در کتاب مقدس مسیحیان، الیاس، زمینه را برای آمدن پسر انسان فراهم می کند و در عصری می آید که دجال هم می آید و در حقیقت، هر دو با یکدیگر می آیند که دجال برای گمراهی مردم و الیاس برای فراهم کردن زمینه آمدن منجی موعود می آیند.