به گزارش پول نیوز، همه مشكلات اقتصادي ما مربوط به فشارها و تحريم هاي خارجي نيست، بلكه به شيوه ها و ساز و كارهاي داخلي كشور نيز بر مي گردد.
به گزارش دانشجويان ايران: سيد شمس الدين حسيني ـ وزير امور اقتصادي و دارايي ـ در ديدار طلاب حوزه علميه قم و نيز در جمع اعضاي انجمن اقتصاد اسلامي حوزه با مد نظر قرار دادن اصل 44 قانون اساسي گفت: پيام اصلي اصل 44 قانون اساسي تحول در ترتيبات نهادي اداره اقتصاد كشور است.
وي ادامه داد: هدف طرح تحول اقتصادي كشور سند چشم انداز و تصوير ايران در سال 1404 است كه در آن ايران رشد يافته و مبتني بر جنبش علمي و نرم افزاري است.
وي با بيان اينكه در برنامه ريزي اصلاح ساختار اقتصاد كشور بايد بر ابعاد كليدي متمركز شويم، گفت: براي اينكه بايد با تعيين معيار مناسب بر پايه مباني علمي و واقعيت هاي اقتصادي كشور برنامه ريزي كنيم.
حسيني افزود: ميزان يارانه اي كه در اقتصاد ايران پرداخت مي شود، معادل يك سوم توليد ناخالص داخلي است كه در حال حاضر دهك هاي بالايي اقتصاد بيشترين استفاده از آن مي برند.
او تصريح كرد: يارانه با هدف اقتصادي و اجتماعي پرداخت مي شود كه در حال حاضر اين شيوه پرداخت كه مبتني بر واقعيت است ما رابه اهدافمان نمي رساند چون هر كس مصرف بيشتري دارد يارانه بيشتري نيز مصرف مي كند.
حسيني با اشاره به اينكه قيمت انرژي در كشور ما پايين است، گفت: انرژي ارزان باعث خريد محصولات با مصرف انرژي بالا و قيمت كم خواهد شد.
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به كاركرد ماليات نيز گفت: يكي از كاركردهاي ماليات درآمدزا بودن آن براي دولت هاست اما در كشور ما اين گونه نبوده و تنها در بهترين شرايط ممكن فقط توانسته ايم كمتر از 50 درصد بودجه جاري بخش عمومي كشور را از ماليات دريافت كنيم.
وي از تشكيل صندوقي براي به گردش در آوردن منافع حاصل از طرح تحول اقتصادي در راستاي توسعه كشور خبر داد و گفت: اين صندوق كه به صورت هيات امنايي اداره خواهد شد و نمايندگان مجلس نيز در آن نظارت خواهند داشت منافع حاصل از طرح تحول اقتصادي در بخش عمران كشور به كار خواهد گرفت.
وي افزود: ارايه طرح تحول اقتصادي با آسيب شناسي و مطالعه روند بلند مدت متغيرهاي اقتصادي صورت گرفته است.
حسيني در پايان با اشاره به اين كه مسير اقتصادي ما تاكنون از ثبات چنداني برخوردار نبوده است، گفت: در چند دهه بررسي شده عملكرد اقتصادي ما متفاوت بوده و ما هيچ ثباتي را طي نكره ايم و زماني توفيقي را در اين زمينه به دست آورديم كوتاه و گذرا بوده اند.