به گزارش پول نیوز، به دنبال بروز بحران مالي و كمبود نقدينگي در نظام مالي جهان دولت تايلند پيشنهاد كرد برنج خود را به صورت پاياپاي با نفت ايران مبادله كند .
به گزارش فارس : دولت تايلند روز دوشنبه اعلام كرد قصد دارد برنج خود را به صورت پاياپاي با نفت ايران مبادله كند .
اين اقدام دولت تايلند در حالي است كه بحران مالي ، سوخت و مواد غذايي ، تجارت جهاني كالا را با مشكلات و چالشهاي زيادي روبرو كرده است و سيستم مالي جهان با كمبود اعتبار و نقدينگي روبرو است .
سازمان خواروبار و كشاورزي نيز اعلام كرد سيستم مبادله پاياپاي كالا كه چندين دهه به فراموشي سپرده شده بود به علت بحران هاي اخير مالي بار ديگر به روشي معمول و متداول در بازارهاي جهاني تبديل خواهد شد و بخش خصوصي امكان دستيابي به منابع اعتباري كافي براي واردات مواد غذايي را نخواهد داشت .
يك كارشناس ارشد اقتصادي فائو در اين باره گفت: تعداد قراردادهاي دولت دولت و مبادله پاياپاي كالا افزايش خواهد يافت و كمبود اعتبارات مالي براي تجارت و بازرگاني ، حجم مبادلات پاياپاي بين كشورهاي مختلف را افزايش خواهد داد .
وزارت بازرگاني تايلند اعلام كرد با اعزام هياتي به تهران قصد دارد در خصوص مبادله پاياپاي برنج در برابر نفت با ايران مذاكره كند . تايلند بزرگترين صادر كننده برنج است كه يك سوم بازار جهاني برنج را در اختيار دارد . ايران يكي از ده وارد كننده بزرگ برنج جهان است .
سال گذشته ايران 600 هزار تن برنج از تايلند وارد كرد ولي امسال تا كنون 60 هزار تن برنج از تايلند وارد كرده است و منتظر كاهش قيمت جهاني برنج است . قيمت هر تن برنج كيفيت متوسط تايلند طي ماه مي به بيش از 1000 دلار رسيد اما اين رقم هم اكنون به كمتر از 660 دلار رسيده است .
قيمت برنج هنوز بالاتر از قيمت پيش از بحران مالي و مواد غذايي جهان است . قيمت برنج پيش از اين 250 دلار در هر تن بود .
هيات اعزامي از وزارت بازرگاني تايلند ، اواسط نوامبر به ايران سفر خواهد كرد .
ژاك ديوف رييس فائو نيز هشدار داد عدم دسترسي به منابع اعتباري و مالي كافي ، مبادلات مواد غذايي و محصولات كشاورزي را با چالش جدي روبرو خواهد كرد . با توجه به كاهش چشمگير ذخاير ارزي كشورهاي آسيايي و آفريقايي ، كارشناسان مبادله پاياپاي را به عنوان بهترين راهكار پيشنهاد مي كنند .