
به گزارش پول نیوز ، از سویی سازمان بورس نیز از ایجاد تابلوی جدید برای شرکتهای تازه تاسیس و ایجاد شرایط لازم برای ورود استارت آپها در بورس خبر داده بود که به گفته مدیران سازمان بورس، تا پایان سال ۹۹ شاهد عرضه شرکت های استارتاپی مانند دیجی کالا و کافه بازار در بورس خواهیم بود.
طبق نظر کارشناسان در شرایط کنونی که کسب و کارها رونق چندانی ندارد، ورود شرکتهای استارت آپ به بورس میتواند از طریق جذب سرمایه گذار به تامین منابع مالی بازار سرمایه کمک کند و با کنترل هیجان بازار سرمایه میتوان به این موضوع امیدوار بود.
در این رابطه هادی فلاح تفتی بنیانگذار استارت آپ بیمیک به خبرنگار پول نیوز گفت: اصلاح بازار یک امر طبیعی و زود گذر است و امیدواریم بورس به روال عادی خود بازگردد. اما از دولت هم نباید با تصمیمات عجولانه و خبرهای مخرب بازار را متلاطم کند زیرا فضای بورس مانندسایر اصناف نیست که با یک بخشنامه و دستور بتوان آن را کنترل کرد.
وی افزود: به نظر می رسد تعداد استارت آپ هایی که این پتانسیل را داشته باشند که وارد بازار سرمایه شوند به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد. یقینا استارت آپ ها و شرکت های نوپا نیاز به حمایت و سرمایه جهت رشد و پیشبرد اهداف خود دارند ولی به چند علت ورود آن ها به بورس غیر منطقی و نشدنی است.
بنیانگذار استارت آپ بیمیک اظهار کرد: ماهیت بیزینس استارت آپ ها نوآورانه و ریسکی است و معمولا بسیار زمان می برد تا به بلوغ کاملی برسند که شرکت بورس بتواند به فعالیت اقتصادی، سودآوری و آینده کاری ایشان اعتماد کرده و آنها را وارد فضای بورس نماید و سرمایه های مردم را در اختیار ایشان قرار دهد.
وی گفت: معمولا شرکت های کوچک و متوسط باید از طریق بانک ها تامین مالی بشوند (البته نه با روش های سخت و سودهای غیرمنطقی کنونی) و شرکت های خیلی بزرگ از طریق بورس به تامین سرمایه های مورد نیاز بپردازند.
بنیانگذار استارت آپ بیمیک معتقد است: به جای این پیشنهادهایی که مطرح شده و قابل اجرا نیست و سازمان بورس و فرابورس هم این موارد را قبول نخواهند کرد، به فکر چاره ای برای تامین سرمایه شرکت های نوپا و استارت آپ ها باشند تا بتوانند راحت برای تامین مالی برنامه های خود وام دریافت کنند و کسب و کار خود را توسعه دهند که این امر منجر به اشتغالزایی بسیار و ثروت آفرینی خوبی خواهد شد.
وی مطرح کرد: در حال حاضر شرایط اخذ وام برای این شرکت ها که هنوز به خوبی محقق نشده اند، به این دلیل که بانک وام دهنده دنبال اعداد و ارقام فروش، ترنوور مالی و سودآوری شرکت ها است، سخت بوده و همچنین مدت تنفس وام ها برای استفاده از منابع و جواب گرفتن از اونها بسیار کم و سودهایی که برای این وام ها اخذ میشود منطقی نیست که باید بسیار کمتر باشد اما امیدواریم در این مورد یک بازنگیری صورت گیرد.
بنیانگذار استارت آپ بیمیک ابراز کرد: نظر من این نیست که بانک ها باید بی حساب و کتاب به همه شرکت ها وام بدهند، این کار باید با اصول و منطق همراه باشد و از شرکت ها برای اخذ وام ها، طرح های توجیهی خواسته و تضامین مربوطه رو هم لحاظ کنند و پس از اخذ وام هم نظارت کامل داشته باشند اما شرایط فعلی هم اصلا جوابگو نیست و باید تغییر کند.