کاهش چک های برگشتی متاثر از کاهش شدت تورم و رکود در کشور است

یک کارشناس مسائل اقتصادی در کشور درباره تازهترین آمار بانک مرکزی از کاهش تعداد چکهای برگشتی در کشور گفت: اکنون مقدار کمی از شدت تورم و رکود در کشور کاسته شده است و در کنار آن فضای بخش کشاورزی در سال گذشته و سال جاری مثبت بوده که این عوامل کاهش آمار چکهای برگشتی در کشور را رقم زده اند.
هادی حق شناس
به گزارش پول نیوز، هادی حق شناس در گفتگو با خبرنگار پول نیوز با بیان اینکه بر اساس داده‌ها و اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی در فصل بهار، دو اتفاق مهم رخ داده است، افزود: اتفاق اول اینکه شاخص‌های صنعتی و معدنی اقتصادی می‌گویند بر اساس سبد نمونه‌ای که برای ۳۲ کالا انتخاب کردند، بخش عمده کالا‌ها رشد مثبت داشته است. یعنی برای ۲۲ قلم کالا افزایش تولید صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در شاخص دوم، از شدت تورم کاسته شده است. به عبارت دیگر کسانی که در سال ۹۷ و ۹۸ پیش بینی می‌کردند که در سال ۹۹ تورم بسیار شدید خواهد بود و رکود اقتصاد ایران عمق بیشتری می‌گیرد، اکنون می‌بینند که رشد اقتصادی بدون نفت در سال ۹۸ مثبت و حدود یک درصد بوده است.
حق شناس بیان کرد: در سال ۹۸ دو متغیر تحریم‌های شدید و ویروس کرونا بر اقتصاد ایران تحمیل شد، که هر دو متغیر آثار منفی بسیاری بر اقتصاد کشور گذاشت.
 
بیشتر بخوانید: 
 

کاهش قدرت دولت با بدهی آن به شبکه بانکی

نظارت ناقص بانک مرکزی و بنگاه‌داری بانک‌ها

تحقق جهش تولید با تخصیص صحیح منابع در کشور

به گزارش پول نیوز ، این کارشناس سیستم بانکی اظهار کرد: زمانی که رشد اقتصاد کشور آمریکا در سه ماهه سال جاری، به منفی ۹.۵ درصد رسید و کوچک شد، در ایران آمار رشد چک‌های برگشتی یا کاهش صدور چک در خرداد ماه نسبت به انتظاری که می‌رفت بسیار کمتر اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه کاهش آمار چک‌های برگشتی به دو دلیل اتفاق افتاده است، عنوان کرد: اگر فرض بگیریم که رشد اقتصادی منفی در جهان از سال جاری آغاز شده باشد، این اتفاق در اقتصاد ایران از سال ۱۳۹۷ شروع شده و به نظر می‌رسد از مرحله ضربه گیری که لازم بود تا اقتصاد ایران در مقابل ویروس کرونا و تحریم‌ها دوام بیاورد، عبور کرده ایم.
حق شناس در ادامه بیان کرد: البته این به این معنی نیست که اقتصاد کشور در رکود نسبی و یا تورم قرار ندارد بلکه بدین معناست که از شدت تورم و رکود مقدار کمی کاسته شده است، اما همچنان شرایط تورمی و رکودی حاکم است. به عبارت دیگر انتظار این بود که با توجه به شرایط کشور، تعداد چک‌های برگشتی بیش از این باشد.
این کارشناس اقتصادی ابراز کرد: از طرفی بخش کشاورزی به عنوان یک بخش مهم اقتصاد کشور، در سال گذشته و سال جاری با رونق تولید در بخش عمده شاخص‌ها مواجه بوده و از این رو فضای مثبت و خوبی برای این صنعت رقم خورده است؛ بنابراین می‌توان گفت مجموع این دلایل منجر شده که کشور ما در آمار برگشت چک‌ها رشد اندکی داشته باشد.
 
گفتگو از سحر گلی زاده

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ارس1
تسهیلات بانکی و ارزی در خدمت تاب‌آوری تولید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار