پیش بینی های کارشناسی حال و هوای بازار ارز

‎این روزها حال و هوای بازار ارز با وجود تنشهای ایجاد شده در حوزه اقتصاد رو به راه نیست و این گونه میتوان استنباط کرد که این بازار دچار تلاطمها و نوسانات شدید است. به عبارتی اکنون بازار روند با ثباتی را طی نمیکند؛ هرچند در گذشته هم به محض وقوع کوچکترین اتفاق در حوزه سیاسی، چه از نظر سیاست خارجی و چه به لحاظ تنشها در سیاست داخلی این بازار نوسانات شدیدی را تجربه میکرد و به تبع آن بازارهای اقتصادی کشور بهم میریخت، اما چنین شرایطی، ارز را به کجا میبرد؟
یش بینی‌های کارشناسی حال و هوای بازار ارز
به گزارش پول نیوز، ‎علی اصغر سمیعی زفرقندی رییس هیات موسس کانون صرافان و تحلیلگر بازار ارز درباره حال و هوای این روز‌های بازار ارز و احتمال تثبیت قیمت دلار طی روز‌های اینده به خبرنگار پول نیوز گفت: افزایش قیمت ارز در ایران دلیل مشخص و قابل فهمی دارد و دلیل آن هم تفاوت نرخ تورم، بهره و نرخ بیکاری در کشور ما و کشور‌های حوزه دلار است.

به گزارش پول نیوز ، ‎وی دلایل نوسانات ناگهانی نرخ ارز را اینگونه بیان کرد: عدم مدیریت صحیح از طرف بازارساز اصلی یعنی بانک مرکزی و تعدد و وفور نرخ‌های مختلف برای ارز، اختلاف قیمت میان ارز‌های تزریقی از طرف بانک مرکزی و قیمت‌های بازار دلایلی است که نرخ ارز را دچار نوسانات کوچک و بزرک می‌کند.

‎سمیعی زفرقندی اظهار کرد: نگه داشتن فنر نرخ ارز در قیمتی پایین‌تر از نرخ واقعی خود، برای مدتی است که باعث جمع شدن انرژی قیمت می‌شود و در موقع فرار فنر حباب در قیمت را ایجاد می‌کند.

‎رییس هیات موسس کانون صرافان در ادامه بیان کرد: مقدار حباب ایجاد شده از انرژی نرخ ارز، به شدت و مدت فشرده نگهداشتن فنر و انرژی ذخیره شده بستگی دارد و زمانی که این حباب ایجاد شد، در مرحله بعد باید توسط بازارساز مدیریت شود. این شرایط اگر به حال خود رها شود، با دستکاری سوداگران و سود جویان این حباب با ایجاد نوسان و تلاطم چند بار خالی و پر می‌شود.

بیشتر بخوانید: 
 

چراغ قرمز برای اقتصاد

تورم، اثر مخرب استقراض از بانک مرکزی بر اقتصاد ایران

‎این تحلیلگر بازار ارز با بیان اینکه اگر حباب در این بازار ایجاد شود، بار‌ها قیمت‌ها را با تلاطم ۵ الی ۱۰ درصدی روبرو می‌کند، مطرح کرد: اگر در این بازار حباب ایجاد شود، این تلاطمات در بازار برای عده‌ای که از رانت ارتباط و رانت اطلاع برخوردارند، بسیار سودآور و برای مردم عادی بسیار خسارت بار خواهد بود.

‎سمیعی زفرقندی خاطر نشان کرد: چند نرخی بودن نرخ ارز، برآورد نرخ واقعی ارز در بازار را سخت می‌کند، ولی اگر زمانی نرخ‌های مختلف کنار گذاشته شده و سیستم تک نرخی ارز از طرف مسئولین اقتصادی پذیرفته شود، با توجه به وضعیت نرخ ارز در سال‌های مختلف از دهه ۵۰ به بعد و نرخ‌های تورم، بهره و نرخ بیکاری در این سال‌ها در کشور ما و کشور‌های حوزه دلار می‌توان نرخ ارز را در این زمان زیر ۲۰ هزار تومان در نظر گرفت.

‎وی اظهار کرد: اگر نرخ ارز به زیر ۲۰ هزار تومان بیاید، به این معنی نیست که این نرخ ثابت و غیرقابل تغییر است بلکه اگر این تفاوت معنی دار در نرخ‌های تورم، بهره و بیکاری بین کشور ما و کشور‌های حوزه دلار ادامه داشته باشد، قیمت‌ها رو به افزایش خواهد بود. البته نا گفته نماند که اگر بالا رفتن قیمت‌ها حساب شده، طبق برنامه، تصمیم و نظارت بانک مرکزی و با شیب ملایم انجام شود، امر نا مبارکی نخواهد بود و علاوه بر اینکه از ایجاد تلاطم در این بازار جلوگیری می‌شود، باعث رونق، تولید و صادرات و گردشگری در داخل کشور هم خواهد شد.

 
گفتگو از: سحر گلی زاده

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ارس1
تسهیلات بانکی و ارزی در خدمت تاب‌آوری تولید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار