به گزارش پول نیوز ،
به گزارش واحد تحلیل و ارزیابی پول نیوز (تاپ)، یکی از بانک های زیانده کشور، «بانک شهر» است که با زیان انباشته هنگفت روبرو است.
این بانک با سرمایه اسمی 15 هزار و 573 میلیارد ريالی بالغ بر 131 هزار و 986 میلیارد ريال زیان انباشته دارد که به ازای هر سهم 8471 ريال می شود که این امر به خوبی اوضاع اسفناک و وخیم «بانک شهر» را به معرض نمایش می گذارد.
از سوی دیگر، میزان بدهی های بانک بسیار بیشتر از دارایی های آن است و در حالی که 733 هزار و 952 میلیارد ريال دارایی برای بانک شهری ها ثبت شده بدهی این مجموعه مالی با رقم 847 هزار و 800 میلیارد ريال بسیار سنگین است.
نکته جالب توجه این که در سمت بدهی ها رقم بسیار بزرگ 637 هزار و 750 میلیارد ريال در مقابل سرفصل سپردههای سرمایهگذاری مدتدار خودنمایی می کند که ریسک بزرگی برای یک بانک با زیان انباشته هنگفت محسوب می شود.
در سمت راست ترازنامه اعداد و ارقام نجومی در مقابل سرفصل تسهیلات اعطایی و مطالبات از اشخاص غیردولتی دیده می شود. «بانک شهر» بیش از 383 هزار و 912 میلیارد ريال از اشخاص دولتی مطالبات دارد.
بر اساس گزارش های مالی منتشر شده، «بانک شهر» در سال های اخیر همواره با تراز درآمدی منفی مواجه بوده است و بیش از آن که از تسهیلات اعطایی درآمد کسب کند، به سپرده های سرمایه گذاری سود پرداخت کرده است. در واقع، در حالی که عملیات بانکی در این شرکت با زیان همراه بوده اما؛ به بنگاهی برای سوددهی به برخی سپرده گذاران تبدیل شده است.
شایان ذکر است که این بانک در سال 97 حدود 18 هزار و 630 میلیارد ريال هزینه مطالبات مشکوک الوصول شناسایی کرده که تقریبا معادل 2 برابر کل درآمدهای بانک است.
از طرفی، بانک که باید خود محلی برای پرداخت تسهیلات باشد، خود هزینه های مالی سنگینی را متحمل می شود. بر اساس گزارش عملکرد 12 ماهه منتهی به اسفند 97، «بانک شهر» بالغ بر 10 هزار و 157 میلیارد ريال هزینه مالی پرداخت کرده و در 6 ماهه نخست سال 98 نیز حدود 8 هزار و 586 میلیارد ريال هزینه برای این بانک شناسایی شد که انتظار می رود تا پایان سال از رقم سال گذشته نیز فراتر رود و بیش از پیش در زیان غوطهور شود.
گزارش جریان وجوه نقد حاکی از آن است که بانک شهر در 6 ماهه نخست سال 98 برابر با 73 هزار و 595 هزار میلیارد ريال وجوه دریافتی حاصل از استقراض داشته است که اگر این موضوع را در کنار کاهش بیش از 50 درصدی موجودی نقد قرار دهیم، به خوبی متوجه کمبود سرمایه در گردش در «بانک شهر» می شویم.
علاوه بر این، جریان خالص ورود (خروج) وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی منفی است و شاهد خروج بیش از 76 هزار و 613 میلیارد ريال وجه نقد از این بانک در نیمه اول سال جاری هستیم.
به عبارتی، از آن جا که بانک نتوانسته از فعالیت های عملیاتی خود به درآمد برسد، دست به دامن دیگر بانک ها شده و رو به استقراض آورده است که این موضوع خود کاهنده سود تلقی می شود.
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که بانک ها بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر خروج از بنگاهداری، ملزم به فروش دارایی های مازاد خود هستند. در آخرین مورد، «بانک شهر» چندی پیش 13 رقبه از املاک مازاد خود را به مزایده گذاشت که تنها یک ملک مشتری پیدا کرد و 12 رقبه املاک بهدلیل عدم دریافت پیشنهاد، به فروش نرسید. به عبارتی، نه تنها در کسب درآمد مطلوب از عملیات بانکی موفق عمل نکرده، بلکه در فروش دارایی های مازاد خود نیز با مشکل عدیده مواجه است.
حال با کدام توجیه اقتصادی «بانک شهر» در حال فعالیت است، الله اعلم!
به نظر شما زیاندهی این بانک تا کجا ادامه خواهد یافت و آیا اساسا می توان پایانی بر زیان متصور شد؟!