به گزارش پول نیوز ، پول نیوز – مسعود بصیری مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: بر اساس آمار گمرک ایران، امسال ۹۷ هزار تن گوشت منجمد گوساله وارد شده و واردات گوشت گوسفندی به میزان ۳۶ هزار تن به صورت لاشه انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴۶ درصد افزایش را نشان می دهد.

وی گوشت قرمز مورد نیاز کشور را سالانه حدود ۹۶۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: تنها ۱۲ تا ۱۳ درصد آن از طریق واردات تامین می شود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید گوشت قرمز در داخل کشور کاهش نداشته است، بیان کرد: از ابتدای امسال تا کنون نزدیک به ۱۶ میلیون جلد پوست گوسفند از کشور صادر شده که نشان می دهد این میزان گوسفند در کشور کشتار و گوشت آن به مصرف رسیده است.
وی ادامه داد: بخشی از کشتار دام در کشور به صورت سنتی و خارج از کشتارگاه ها صورت می گیرد و کاهش کشتار در کشتارگاه ها به معنای کاهش تولید نیست.
بصیری موضوع قاچاق را از عوامل موثر در افزایش قیمت گوشت قرمز داخلی اعلام کرد و گفت: با افزایش قیمت ارز، تقاضای دیگری برای دام زنده کشور به وجود آمده که اثر روانی زیادی در خروج غیر قانونی آن داشته است.
وی افزود: امسال دامداران و چوبداران با توجه به افزایش نرخ ارز تمایل دارند که دام سبک خود را با قیمت بالا و به صورت نقدی بفروشند و بنابراین یکی از راهکار ها برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز، مبارزه با قاچاق است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی، فرار کالا را یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز دانست و گفت: در شهر ها و روستا های مرزی نیز شهروندان کشور های همسایه به صورت توریست و یک روزه وارد کشور می شوند و به دلیل اختلاف ارزش پولی ما با کشورشان، اقدام به خرید مایحتاج خود کرده و از این طریق فرار کالا صورت می گیرد.