

به گزارش پول نیوز ، جمعیت شاه عالم بیش از ۷۴۰ هزار نفر و مساحت آن حدود ۲۹۰ کیلومتر مربع است. بیشتر ساکنان این شهر را مالزیایی ها و بومیان کشورهای جنوب آسیا تشکیل می دهند و بعد از آن چینی ها و هندی ها قرار دارند. عمده مردم شاه عالم مسلمان هستند و اقلیت های بودایی، هندو و مسیحی نیز در میان اهالی وجود دارد. زبان رسمی شاه عالم، مالزیایی است.

شاه عالم در سال ۱۹۶۳، با هدف جایگزین شدن به جای کوالالامپور به عنوان مرکز جدید ایالت سلانگور، تاسیس شد. در سال ۱۹۷۴، کوالالامپور به قلمروی فدرال پیوست و در سال ۱۹۷۸، شاه عالم به عنوان مرکز ایالت اعلام شد.
نوع حکومت در ایالت سلانگور پادشاهی مشروطه است و فرماندار کل را سلطان ایالت می نامند. سلطان ایالت، از میان اعضای خانواده سلطنتی انتخاب می شود و او را علاوه بر رهبر مسلمانان سلانگور، سرچشمه افتخارات و شکوه ایالت نیز می شمارند. قوه مجریه ایالت را سلطان و هیئت مجریه ایالتی تشکیل می دهند. این هیئت شامل نخست وزیر یا رئیس دولت و ۱۰ عضو دیگر است که همگی از میان اعضای هیئت مقننه ایالتی توسط سلطان انتخاب شده اند.
آب و هوای شاه عالم استوایی به شمار می رود و میزان تغییرات دما طی فصول کم است. متوسط دمای هوا در طول سال از ۲۳ تا ۳۲ درجه سانتی گراد تغییر می کند و میانگین بارش سالانه ۲٫۴ هزار میلی متر بر آورد شده است.
فرودگاه بین المللی کوالالامپور در فاصله ۳۰ کیلومتری از شهر قرار دارد و در آن پروازهایی از/ به آلماتی، پکن، ملبورن، سنگاپور، لندن، هنگ کنگ، ابوظبی، آمستردام، استانبول، تهران و برخی مقاصد داخلی و خارجی دیگر برقرار است. همچنین با استفاده از قطار می توان به کوالالامپور و کلانگ دسترسی داشت. برای جابجایی های درون شهری، اتوبوس ها گزینه خوبی محسوب می شوند.
شما برای خرید در شاه عالم می توانید به «ستیا سیتی مال» (Setia City Mall)، «بازار شبانه ستیا عالم» (Setia Alam Night Market) و «آئون مال شاه عالم» (AEON Mall Shah Alam) سر بزنید.
از محبوب ترین دیدنی های شاه عالم می توان «مسجد سلطان صلاح الدین عبدالعزیز شاه» (Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Mosque)، «باغ ملی گیاه شناسی شاه عالم» (Shah Alam National Botanical Park)، «باغ دریاچه شاه عالم» (Shah Alam Lake Garden) و «شهر نورانی آی سیتی» (I-City) را نام برد.