

به گزارش پول نیوز ، بعد از خواندن این مقاله و آشنایی از جاذبه های بی نظیر این جزیره بهتر است بدانید که بهترین زمان سفر به مناطق جنوبی کشورمان به خصوص جزیره قشم و کیش از چندین جهت همچون صرف هزینه، خلوت بودن و نیز آب و هوای مناسب، فصل زمستان است. به شما توصیه می شود اگر تمایل به سفری خاطره انگیز در این ایام دارید مناطق جنوبی کشور به خصوص قشم را انتخاب کنید.


دره ستارگان
تنگه ی چاهکوه
تنگه ی چاهکوه از دیگر جاذبه های گردشگری قشم است که حفره ها، دالان ها و اشکال عجیبی در دیواره های خود دارد. این دره در اثر فرسایش سنگ های رسوبی زمین به وجود آمده است. عمق دره حدود ۱۰۰ متر بوده و نمایی از فرسایش سنگ های رسوبی را به نمایش گذاشته است. تنگه ی چاهکوه در ۷۰ کیلومتری شهر قشم و کنار روستای چاهوی شرقی، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قرار دارد.
وقتی وارد این منطقه می شوید، ابتدا با دیواره های بلند و دره ی عریض روبه رو می شوید اما به تدریج از عرض آن کاسته می شود اما بلندی دیواره های آن تغییری نمی کند، بطوری که رد شدن از آن دشوار به نظر می آید. این دره ی اعجاب انگیز در دل کوهی واقع شده که به شکل ضربدر برش خورده است. این دره را به این علت چاهکوه نامیده اند که در ابتدای دره، چاه هایی حفر شده است.
بدون اغراق دیدن این دره، لذت بردن از این منطقه عجیب، برای هر ایرانی توصیه می شود. جوانان علاقمند به طبیعت گردی و یا افراد طبیعت دوست با هر سن و سالی و کسانی که ایران را برای شناخت بیشتر آن، سفر می کنند، در این فصل فرصت را از دست نداده و تنها با خرید بلیط هواپیما از میان صدها پیشنهاد در کجارو با معرفی آژانس های معتبر ایران با ارزان ترین قیمت، بهترین سفر قشم گردی خود را آغاز کنند و حتی با ثبت تصاویر از این منطقه و در صورت تمایل، قراردادن در کجارو، تجربه سفر خود را با سایر سفر دوستان، در میان بگذارید این را فراموش نکنید کجارو امکان لذت بیشتر از سفر را به شما می دهد.
جنگل های دریایی حرا
جنگل حرا
جنگل های دریایی حرا از جاذبه های طبیعی قشم است. حرا درختی است که در آب های شور می روید و به هنگام مد تا گلوگاه در آب فرو می رود. این درخت خاصیت تصفیه ای دارد و پوست آن بخش شیرین آب دریا را جذب و نمک آن را دفع می کند. در حقیقت این درخت یک آب شیرین کن طبیعی است. جنگل های حرا به وسعت ۲۰۰ کیلومتر مربع در تنگه ی خوران قرار دارد و از تنوع زیستی بالایی برخوردار است.
درختان حرا از مقاوم ترین گونه ها هستند و یکی از اصلی ترین ویژگی های آن ها ریشه های شان است که کوتاه و کم عمق هستند و از آن ها ریشه های فرعی و عمودی به سمت بالا منشعب می شود.
قلعه پرتغالی ها
قلعه ی پرتغالی ها در سال ۱۵۰۷ میلادی در سمت شمالی جزیره ی قشم، در ساحل خلیج فارس به فرمان «آلفونسو آلبرکرک»، دریانورد پرتغالی ساخته شد. وی جزایر دهانه ی خلیج فارس را به تصرف خود درآورد و این تسلط ۱۱۰ سال به طول انجامید. در این مدت پرتغالی ها دژها و استحکاماتی ساختند که امروزه این سازه ها به جاذبه های تاریخی این مناطق تبدیل شده است. قلعه ی قشم با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع، از سنگ های آهکی و گچی و ساروج محلی ساخته شده است.
قلعه ی قشم به عنوان انبار مهمات و سلاح مورد استفاده قرار می گرفت و در موارد ضروری به دیگر دژها کمک می رساند. در این قلعه انبارهای اسلحه، آب انبار بزرگ، اتاق های سربازخانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالار وجود دارد. در سال ۱۳۸۷ تونلی قدیمی متصل به قلعه در شهر قشم پیدا شد؛ این تونل راه فرار فرماندهان، نیروهای نظامی پرتغالی و محل نگهداری مهمات نظامی آن ها بود.
غار خربس
غار خربس در ۱۵ کیلومتری جنوب جزیره ی قشم قرار دارد و گفته می شود قدمت آن به دوران مادها بازمی گردد. این غار دنباله ی چین خوردگی های رشته کوه های زاگرس است و معماری عجیب و پر رمز و رازی دارد. دورادور غار را تپه های مرجانی فراگرفته است. ارتفاع دیواره های صخره ای غار خربس ۲۰ الی ۳۰ متر بوده و با گذشت زمان و در نتیجه ی فروکش کردن آب دریا به شکل کوه با حفره هایی تودرتو درآمده است. مردم هم در این تغییرات نقش داشته و کنده کاری هایی روی آن انجام داده اند.
در مورد کاربرد غار خربس در قشم نظریه های زیادی وجود دارد؛ برخی معتقد هستند که در عصر مادها این غار پرستشگاه مهر و الهه ی میترا بود. برخی دیگر می گویند زرتشتیان از غار خربس به عنوان «استوادان»، یعنی جایی که استخوان های مردگان را نگه می دارند، استفاده می شد. اما بعضی ها هم اعتقاد دارند که غار خربس پناهگاه مردمانی بود که مورد حمله ی دزدان دریایی قرار می گرفتند.
غار نمکدان قشم
در ۹۰ کیلومتری شهر قشم، در قسمت انتهایی جنوب غربی جزیره، کوه گنبدی شکل وجود دارد که ارتفاع آن ۲۳۷ متر از سطح دریا است. داخل این کوه غارهای نمکی قرار دارد که یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی و گردشگری قشم محسوب می شود. روی بدنه ی این کوه رگه های سفید نمک وجود دارد و زیبایی خاصی به آن بخشیده است. در کف غار هم آب نمک جریان دارد.
در اثر رطوبت بالای هوای جزیره و نفوذ آب در غارها باعث ایجاد قندیل در بدنه ی این غارها شده است. زمین شناسان معتقد هستند که این غار با ۶۴۰۰ متر طول، طولانی ترین غار نمک جهان است. در دل این کوه آب زیرزمینی دائمی جریان دارد و پس از راه یافتن به سطح زمین در دامنه ی کوه، به شکل چشمه ی نمک پدیدار شده و در گودال مقابل خود حوضچه ای طبیعی به رنگ سفید تشکیل می دهد.
روستای توریان قشم
سد تاریخی گوران
روستا لافت
روستای تاریخی لافت یکی دیگر از جاذبه های ناب تاریخی قشم است که در شمال غربی این جزیره و شرق جنگل دریایی حرا قرار دارد. تمامی خانه های این روستا حیاط مرکزی و بادگیر دارند؛ اندازه ی این بادگیرها متفاوت است و تعداد زیاد آن ها باعث شده که روستای لافت به بندر بادگیرها شهرت یابد. هوای این منطقه رطوبت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل خانه های آن مناسب با این شرایط ساخته شده و هر چند سال یک بار به شیوه های سنتی مرمت می شوند.
لافت
منطقه کاسه سلخ
بام قشم
در قسمت غربی جزیره ی قشم ارتفاعاتی به چشم می خورد که به بام قشم شهرت دارد. این منطقه در حد فاصل شمال و جنوب جزیره قرار گرفته که فلاتی نیمه مرتفع است که گسترده ترین بخش مرتفع جزیره را شکل می دهد. جنس بخش های مرتفع این مناطق از سنگ آهک تشکیل یافته و جنس دامنه ها و حاشیه ها ماسه سنگ، مارن و سیلت است.