به گزارش پول نیوز ، پول نیوز– معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوری کشور گفت: امروزه ایجاد بنادر هوشمند در جهان مورد توجه است زیرا این بنادر سبب کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی های ناشی از مصرف سوخت و افزایش قابلیت های اقتصادی می شوند.
هادی حق شناس معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوری کشور در همایش و مانور ملی منطقه ای جستجو، نجات و مقابله با آلودگی نفتی در دریای خزر که صبح امروز در بندرانزلی آغاز به کار کرد، گفت: برگزاری مانور ملی منطقه ای جستجو، نجات و مقابله با آلودگی نفتی در دریای خزر در واقع بررسی آمادگی های لازم در مقابله با هرگونه بلایای طبیعی است.
وی ادامه داد: سالانه بیش از 10 میلیارد تومان هزینه جهت اجاره، تعمیر و نگهداری تجهیزات امداد، نجات و مقابله با آلودگی نفتی انجام می شود و همچنین بیش از 150 میلیارد تومان در این زمینه در بنادر کشور سرمایه گذاری شده است.
حق شناس افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران در سال 1373 به کنوانسیون بین المللی جستجو و نجات پیوست و اکنون 8 فروند بالگرد و 17 فروند شناور در این زمینه مشغول هستند.
وی گفت: امروزه ایجاد بنادر هوشمند در جهان مورد توجه است زیرا این بنادر سبب کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی های ناشی از مصرف سوخت و افزایش قابلیت های اقتصادی می شوند و ما نیز باید تلاش کنیم که بنادر را به سمت بنادر هوشمند هدایت کنیم.
حق شناس خاطرنشان کرد: در سال 2015 انجمن بین المللی بنادر و لنگرگاه ها در راستای بهبود کیفیت آب و هوا اقدامات گسترده ای را انجام داده اند و این یک موضوع کلیدی برای آنها محسوب می شود.
وی گفت: بیش از 60 بندر در دنیا در سال 2008 انتخاب شده اند تا با هم متحد شوند در مقابل کاهش گازهای گلخانه ای به هم کمک کنند.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوری کشور متذکر شد: تنها بنادر بزرگ، آلوده کننده آب های دریا نیستند بلکه بنادر کوچک نیز می توانند سبب آلودگی شوند و ما در راستای حفظ محیط زیست باید در راستای مقابله با آلودگی تلاش کنیم.
وی ادامه داد: آب، هوا و خاک سه عنصری است که تنها متعلق به ما نیست و به نسل های آینده تعلق دارد پس باید از این عناصر به درستی در دستیابی توسعه پایدار استفاده کنیم. ش