خداوند انسان را به صورت زوج آفرید تا این باور را در ذهن زن و مرد نهادینه کند که در کنار هم به تکامل می رسند. زندگی در قالب زوج تعریف می شود، قوت می گیرد و به شکوفایی می رسد. خداوند به زن و مرد ویژگی های خاصی را بخشید تا مکمل هم باشند، همواره احساس کمبود داشته باشند و هیچکدام هیچ وقت حتی خیال نکنند که بدون وجود یکدیگر می توانند مسیر زندگی را ادامه دهند و بدانند در کنار یکدیگر کامل می شوند.
کم لطفی های بی پایان
با وجود آنکه نقش زن بی همتاست و قرار بر مساوات بین زن و مرد بود، اما در طول تاریخ زنان مورد بی مهری و کم لطفی قرار گرفتند. مرد در تمامی دوران گذشته، خواسته های خود به ویژه از نوع غیر منطقی را به زن تحمیل کرد و تا جایی پیش رفت که احساس آزادی و امنیت را از زن گرفت و او را به یکی از اجزای زندگی تبدیل کرد، اجزایی که این اختیار را به مرد می دهد هرگاه اراده کرد، جز دیگری را جایگزین کند یا حتی چندین مورد را در کنار یکدیگر داشته باشد، بدون آنکه آسیب های روحی روانی ناشی از این رویکرد بر پیکره زن را در نظر بگیرد.
زنده بگور کردن دختران
در شرایطی که مرد اطمینان داشت بدون وجود زن نمی تواند به زندگی ادامه دهد و زن باید به عنوان حلقه کامل کننده و استمرار دهنده زندگی، هم اندازه و دوشادوش مردان وجود داشته باشد، دختر به عامل شرمساری در بین اعراب جاهلیت تبدیل شد و کار بجایی رسید که دختر تازه متولد شده به جای آنکه پس از تولید در آغوش مادر جای بگیرد، زنده بگور شد، رسمی که نهایت بی رحمی و قساوت یک انسان نسبت به همنوع خود را نشان می دهد.
همچنان تبعیض
با وجود آنکه درک و شعور جامعه بالا رفت و از دوران جاهلیت فاصله گرفت، اما همچنان آزار و اذیت زنان به عنوان یک بحران اجتماعی، بر چهره انسانیت پنجه کشیده و می کشد. هنوز در کشورهایی با تفکر جاهلیت، دختران با معضل خانه نشینی رو به رو هستند. دخترانی که از ابتدایی ترین حقوق اجتماعی همچون تحصیل و کار محروم هستند، دخترانی که با درد کودک همسری، یک باره از دوره کودکی بدون آنکه دوره های دیگر زندگی را تجربه کنند، وارد مرحله همسری و مادری می شوند، دخترانی که مانند کالا فروخته می شوند، دخترانی که مورد آزار قرار می گیرند و هزاران چالش دیگر که زندگی را برای دختران سخت و نسبت به آینده نگران می کند.
روز دختر
جامعه متمدن با درک جایگاه دختر و ظلمی که در طول تاریخ علیه این جنس ظریف صورت گرفته، بنا را بر تکریم دختران گذاشت و11 اکتبر هر سال را به عنوان روز جهانی دختر نامگذاری کرد. روز جهانی دختر به عنوان یادبودی بینالمللی از سوی سازمان ملل متحد تعیین شد. روز دختر که برای اولین بار در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲ رسمیت یافت، با هدف پشتیبانی از فرصتهای بیشتر برای دختران و بالا بردن آگاهی در مورد نابرابری جنسیتی برگزار میشود، چالشهایی که دختران در سطح جهان به دلیل جنسیت خود با آن مواجه هستند. نابرابری هایی که سازمان ملل در تعیین روز دختر عنوان کرده، حق دسترسی به آموزش، تغذیه، حقوق قانونی، مراقبتهای پزشکی و محافظت در برابر تبعیض، خشونت علیه زنان، ازدواج اجباری و کودکهمسری شامل می شود.
بیشتر بخوانید:
تکریم سالمندان قبل از دیرشدن
راهکارهای تکریم دختر
اگر یاد بگیریم از دوران کودکی به تکریم دختران بپردازیم، این تکریم در ذهنمان نهادینه می شود و هنگامی که دخترانمان وارد عرصه زندگی شدند، همچنان قدر وجودشان را می دانیم و در شان جنس مکمل با آنها رفتار می کنیم. اما سوال اینجاست که تکریم چگونه باشد. زیاد سخت نیست. دختران به واسطه روح لطیفی که دارند، با جزیی ترین حرکت از سوی پدر و مادر یا دیگر بستگان، متحول و حتی ذوق زده می شوند. می توان هدیه ای برای شادکردن دل دختران خرید، اما مراقب باشیم که هنگام خرید هدیه، سن، شخصیت، نیاز، زمینه فعالیت، توقع و باور دختران مان را در نظر بگیریم. حتی می توانیم به صورت غیر محسوس نظرخواهی کنیم و با دادن هدیه، به او بفهمانیم که تا چه اندازه در زندگی ما اهمیت دارد.
همکلامی و نظرخواهی
روز دختر روز توجه به دخترهاست. اگر تا امروز با دخترانمان همکلام نشده ایم، اگر تحولات جسمی و تالمات روحی او را نادیده گرفته ایم، اگر به عنوان سنگ صبور در کنار او نبوده ایم، اگر سرش را روی شانه هایمان نگذاشته و موهایش را نوازش نکرده ایم و اگر بسیاری اگرهای دیگر را در این مدت از یاد برده ایم، روزجهانی دختر فرصت مناسبی است تا به سراغ دخترهایمان برویم و همه گذشته را جبران کنیم. بدانیم که شاید دردی روی دل دخترانمان سنگینی می کند که به هر دلیل از گفتن آن ابا دارند و این درد همچون زخمی کهنه آزارشان می دهد، دردی که می تواند با یک مونس مطرح کند و به آرامش برسد. باور کنیم که روز دختر فرصتی مغتنم برای همکلامی، همراهی، دلجویی یا هر اقدام محبت آمیز دیگری است و نباید این فرصت را از دست بدهیم.