معاون وزیر راه: ثبت رکوردی بی‌سابقه در عملیات حج امسال با تأخیر کمتر از ۸ دقیقه

عملیات حج امسال در اوج جنگ، بی سابقه بود

رئیس سازمان هواپیمایی کشور گفت:با پروازهای امسال با کمتر از ۸ دقیقه تأخیر، عملیات انتقال حجاج با موفقیت انجام شد. ایران‌ایر توانست پروازی در شأن جمهوری اسلامی ایران ارائه دهد.

به گزارش پول نیوز ، حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشور در مراسم تجلیل از خادمان حج تمتع با اشاره به اهمیت آماده‌سازی ناوگان برای عملیات حج امسال، گفت: نیروی انسانی مناسب نیازمند پشتیبانی صنعتی مناسب است و ما از ماه‌ها قبل از آغاز عملیات حج، جلسات فنی و برنامه‌ریزی متعددی برگزار کردیم.

وی افزود: از چندین ماه پیش، جلسات آماده‌سازی هواپیما با حضور مجموعه فنی ایران‌ایر، شاپ‌های تعمیراتی و تأمین‌کنندگان قطعات آغاز شد. مباحثی نظیر تأمین قطعات، تعمیر موتور، تجهیزات اویونیک و ارابه فرود (Landing Gear) به‌صورت دقیق پیگیری و هماهنگ شد.

وی گفت: ارتباط نزدیکی بین بخش استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی کشوری و بخش فنی ایران‌ایر شکل گرفت و باید از تلاش‌های همکارانم در این بخش‌ها تشکر کنم. همچنین، تأمین‌کنندگان و مجموعه‌های صنعتی که در این فرایند نقش داشتند، هرچند در مراسم حاضر نیستند، نقش مؤثری ایفا کردند.

پورفرزانه تصریح کرد: پس از آماده‌سازی فنی، نوبت به اخذ مجوز‌های هوانوردی رسید و در ادامه، برنامه‌ریزی با شرکت فرودگاه‌ها برای اعزام حجاج از ۲۳ فرودگاه کشور انجام شد. حتی در برخی استان‌ها مانند لرستان، در لحظات آخر عملیات، ممیزی فرودگاه انجام و به فرودگاه‌های اعزامی اضافه شد.

پورفرزانه با تأکید بر اهمیت آموزش نیروی انسانی گفت: برخی خلبانان نیاز به تمدید لایسنس داشتند و گروه‌های پروازی نیز باید آموزش‌های تکمیلی می‌دیدند. با هماهنگی بخش آموزش ایران‌ایر، این فرآیند با دقت انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: نتیجه این تلاش‌ها ثبت رکوردی کم‌سابقه بود؛ به‌طوری که با کمتر از ۸ دقیقه تأخیر، عملیات انتقال حجاج با موفقیت انجام شد. ایران‌ایر توانست پروازی در شأن جمهوری اسلامی ایران ارائه دهد.

وی در ادامه افزود: در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز با وجود چالش‌های فراوان، جلسات متعدد امنیتی با حضور ارکان نظامی، انتظامی، دادستانی و ایرلاین‌ها برگزار شد و با اتخاذ تصمیمات سریع، امکان ادامه و پایان عملیات حج فراهم شد.

در پایان گفت: بخش‌هایی از انتقال زائران نیز به‌صورت زمینی و با مشارکت حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی انجام شد که باید از همکاری صمیمانه این بخش‌ها نیز قدردانی کرد. اگر نامی از همکاری‌ها از قلم افتاده، به‌دلیل کثرت عوامل مؤثر و نه از سر غفلت بوده است.

رئیس سازمان هواپیمای کشوری با اشاره به ثبت رکورد کمتراز ۸ دقیقه در پروازهای حج تمتع ۱۴۰۴، گفت: برای نخستین‌بار عملیات اعزام حجاج از ۲۳ فرودگاه کشور انجام شد.

حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری امروز (یکشنبه، ۸ مرداد) در آئین تجلیل از خدمت‌گزاران عملیات حج ۱۴۰۴ با اشاره به ثبت رکورد تأخیر پروازی کمتر از ۸ دقیقه، اظهار کرد: برای تحقق یک عملیات انتقال مسافر موفق، چهار مؤلفه اصلی باید به شکل هماهنگ در کنار هم فعالیت کنند، ناوگان مناسب، فرودگاه مجهز، نیروی انسانی کارآمد و صنعت پشتیبانی فعال.

وی افزود: سازمان هواپیمایی کشوری از چند ماه پیش از آغاز رسمی عملیات حج، برنامه‌ریزی‌ها و جلسات متعددی را آغاز کرده بود. جلسات فنی با مجموعه فنی ایران‌ایر، شاخه‌های تعمیراتی و سایر مجموعه‌های صنعتی تأمین‌کننده قطعات و موتور هواپیماها، از جمله اقدامات کلیدی بود که پیش از آغاز اعزام‌ها انجام شد.

وی افزود: برای آماده‌سازی ناوگان، ساعت‌ها وقت صرف شد تا بتوانیم هواپیماها را به‌درستی آماده و وارد خطوط پروازی کنیم. همکاری تنگاتنگی میان بخش استاندارد پرواز سازمان و بخش فنی شرکت‌های هواپیمایی به‌ویژه ایران‌ایر شکل گرفت.

پورفرزانه گفت: برای نخستین‌بار تصمیم گرفتیم عملیات اعزام حجاج را از ۲۳ فرودگاه کشور انجام دهیم. این تصمیم به‌منظور کاهش مشکلات زائران و اعزام آنان از نزدیک‌ترین شهر ممکن اتخاذ شد و از مهم‌ترین رکوردهایی بود که امسال ثبت شد.

وی افزود: در روزهای منتهی به آغاز اعزام‌ها، حتی در واپسین دقایق پیش از نهایی‌شدن برنامه‌های پروازی، برخی استان‌ها مانند لرستان درخواست ممیزی و ورود به فرایند اعزام را داشتند. با تلاش شبانه‌روزی، هماهنگی میان سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها، سپاه پاسداران و پلیس صورت گرفت تا بتوانیم فرودگاه‌های جدید را وارد چرخه اعزام کنیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی گسترده، توانستیم رکوردی قابل‌توجه در حوزه تأخیرات ثبت کنیم و با تأخیر متوسط کمتر از ۸ دقیقه، مسافران را جابجا کنیم.

وی تصریح کرد: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک شرکت ملی، پروازهایی در شأن کشور و ملت ایران انجام داد و این افتخار، نتیجه تلاش تمامی ارکان درگیر در عملیات حج بود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: در ساعات اولیه حمله به کشور، جلسات اضطراری با حضور تمامی ارکان برگزار شد، هم‌زمان با بحران، امنیت آسمان و پرواز نیز باید تضمین می‌شد. در این راستا، بیش از ۱۳ جلسه تخصصی با حضور نمایندگان سپاه، پلیس، شرکت فرودگاه‌ها، دادستانی و سایر نهادهای امنیتی و عملیاتی برگزار شد.

وی گفت: در آن شرایط ویژه، تصمیمات مهمی اتخاذ شد و مجوزهای لازم برای ادامه عملیات اخذ شد. با وجود برخی تأخیرهای ناخواسته، موفق شدیم زائران را در آغاز و پایان عملیات حج، با موفقیت به کشور بازگردانیم.

پورفرزانه در پایان افزود: در مرحله‌ای از عملیات، حمل‌ونقل زمینی نیز وارد عمل شد و بخشی از انتقال زائران از مرزهای عربستان به داخل کشور از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی انجام شد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

بانک رفاه کارگران
2236707_325
آخرین اخبار