وصول هزاران میلیارد از مطالبات داخلی و خارجی نشان می دهد

بدهکاران ارزی و ریالی در تور بانک صادرات ایران

به گزارش پول نیوز ، ناترازی بانک‌ها که سال‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین معضلات نظام بانکی ایران مطرح بوده، این روزها بیش از پیش به چالشی ساختاری و تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی کشور تبدیل شده است. اینکه بانکها چرا و چگونه به نا ترازی دچار می شوند، دلایل متعددی دارد که می توان در مورد هر کدام به صورت ریشه ای و چالشی قلم فرسایی کرد.

با وجود چالشهای متعددی که برای ناترازی می توان یاد کرد، مطالبات معوق از مهمترین و بحران آفرین ترین موارد است. مردم نسبت به بانکها احساس متضادی دارند.  از یک سو خواستار دریافت تسهیلات به بهره پایین و حتی کمتر از کارمزد هستند و از سوی دیگر هر مبلغی که نزد بانک به امانت می گذارند، توقع دارند سود البته به صورت روزانه و با بالاترین درصد دریافت کنند.

مردم نسبت به پولی که در بانک به امانت می گذارند، آنقدر حساس هستند که انتظار دارند هر پولی و به هر میزانی شامل دریافت سود شود به نوعی که کارکنان و کارگران همواره ادعا دارند بانکها از حقوق های آنان که تا زمان خرید در حساب مردم  در بانک می ماند، باید سود بگیرند، ادعایی متضاد با دریافت تسهیلات که توقع دارند هیچ بهره ای بابت تسهیلات نپردازند.

بانکها فقط به اشخاص حقیقی و حقوقی در داخل کشور تسهیلات نمی پردازند، بلکه تعاملات گسترده ای در قالب تسهیلات ارزی دارند که با شرکتها و موسسات خارجی یا در خارج از کشور انجام می دهند که متاسفانه در آن مورد نیز با کم لطفی های گسترده ای دست به گریبان هستند.

واقعیت این است که هر گونه بی برنامگی یا بد قولی از سوی تسهیلات گیرندگان می تواند بحران های بدی را رقم بزند که ناترازی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که نه تنها بانک بلکه اقتصاد ایران را دچار سردرگمی کرده و می کند.

عملکرد بانک‌ها نشان می‌دهد که عمق بحران فراتر از برآوردهای تخمینی و رسمی است. ناترازی در نظام بانکی بیانگر بر هم خوردن تراز دارایی‌ها و بدهی‌های بانک است و باعث می شود بانک در عمل به تعهدات مالی خود دچار مشکل ‌شود. ناترازی به عوامل گسترده ای بستگی دارد که دادن تسهیلات بدون پشتوانه، مطالبات معوق و نرخ سود تکلیفی از مهمترین آنهاست. ناترازی تاثیرات مستمر و دامنه‌داری بر نقدینگی، تورم، پایه پولی و حتی سیاست‌گذاری پولی کشور برجای می گذارد.

یکی از مهمترین بانکهای کشور که تاثیرات بسزایی در تعاملاتی پولی و مالی کشور دارد، بانک صادرات ایران است. این بانک اکنون در بین سه بانک برتر کشور قرار دارد و علاوه بر شعب فعال در سراسر کشور، خدمات گسترده  و متنوعی در فضای مجازی ارایه می دهد.

مدیرعامل بانک صادرات ایران اصلاح فرهنگ و مدل بانکداری در این بانک را از مهمترین دلایل کسب موفقیت در ساختارهای مالی عنوان کرد و گفت: روند افزایش منابع بانک به 1150 همت کنونی در راستای اصلاح فرهنگ و مدل بانکداری بوده است.

همچنین بخوانید  کوچ گسترده مشتریان به فضای مجازی با «سپینو» بانک صادرات ایران

محسن سیفی از رشد ۵۳ درصدی درآمد تسهیلات خبر داد و گفت: عملکرد و اصلاح فرهنگ باعث شده بانک صادرات ایران بار دیگر در بین سه بانک بزرگ کشور  قرار گیرد.

در شرایطی که با چالش جدی تحریم و بلوکه شدن پولهای ایران در بانکهای خارجی دست به گریبان هستیم، بخشی از پولهای ایران نیز در قالب مطالبات خارج از کشور از دسترس خارج است، پولهایی که می تواند در رفع مشکلات موثر باشد، اما بانک صادرات ایران در این زمینه با قدرت عمل کرده به نوعی که مدیرعامل بانک صادرات ایران از وصول مطالبات خارج از کشور به عنوان دستاورد مهم تیم مدیریتی و کارکنان بانک در دو سال اخیر خبر داد و افزود: با وجود همه فشارهای ناشی از تحریم های ظالمانه و شرایط خاص بین‌المللی، از سال ۲۰۲۲ تا امروز، وصول مطالبات خارج از کشور، افزایش ۳۷۴ درصدی داشته، به طوری که باعث شد نسبت مطالبات غیرجاری در منطقه امارات از بیش از ۹۰ درصد به زیر ۷۵ درصد برسد.

سیفی به تشریح عملکرد بانک صادرات ایران در وصول مطالبات پرداخت و با یادآوری چند نمونه گفت: وصول ۱۳۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات ۱۵ ساله یک ابربدهکار بانک، وصول ۵۰ هزار میلیارد ریال بابت مطالبات از موسسه ثامن، وصول یک میلیارد درهم از مطالبات شعب منطقه خلیج فارس، پیگیری مطالبه ۱۷۵ میلیون یوریی از فولاد خوزستان، عرضه اولیه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با نماد نیشکر، محکومیت یک دولت خارجی در پرونده فیوچر بانک و حکم ۲۱۴ میلیون یورویی به نفع سهامداران ایرانی از جمله اقدامات مهم بانک صادرات ایران در سال گذشته بوده است.

 

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

توسعه+تجارت+ایران
172003126
آخرین اخبار