شناسایی گلوگاهها و تعمیر و نگهداری خط تولید آینده ای بهتر را رقم زد

تبدیل تهدید قطع برق به فرصت اورهال در پتروشیمی مارون

به گزارش پول نیوز ، در حالی که با انواع تهدیدها در عرصه های گوناگون دست به گریبان هستیم، با تمام توان سعی داریم دست رد به سینه وابستگی بزنیم و با تمام توان در مسیر خودکفایی حرکت کنیم. اگر در گذشته نفت می فروختیم و نیازهای کشورها را با دلارهای نفتی تامین می کردیم، امروز نه می توانیم بسادگی نفت بفروشیم و نه می توانیم با دلارهای ناشی از خام فروشی، نیازهای اساسی کشورمان را تامین کنیم، زیرا به اشکال گوناگون تحریم هستیم و تحریم ها باعث شده تا دلارهایمان در بانکهای جهان بلوکه شود.

اما این تمام ماجرا نیست و در داخل نیز با انواع تهدیدها و تحریم ها دست به گریبان هستیم. در حالی که صنایع پایین دستی بسیاری در حوزه های نفت، فولاد، مس و… کشور فعال هستند و محصولاتی که تولید می کنند، نه تنها نیاز داخل را تامین می کنند، بلکه بازارهای صادراتی گسترده ای دارد و با استقبال چشمگیری رو به رو شده، با این وصف به اشکال گوناگون سنگ پیش پای صنایع می اندازند تا تولید با محدویت و ممنوعیت بسیاری رو به رو شود.

یکی از مهمترین و بدترین چالشهایی که گریبانگیر صنایع کشور شده و تولید را آزار می دهد، ناترازی انرژی است. کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان، همچون آواری بر سر تولید فرود آمده و تولید را به اشکال گوناگون متوقف کرده است. این توقیف فقط مانع تولید نمی شود، بلکه زیانهای قطع برق بسیار جدی است و هر بار قطع برق باعث زیانهای جدی به خطوط تولید در عرصه های گوناگون می شود، زیرا توقف خط تولید صنایع تخصصی، باعث آسیب های جدی به خطوط تولید می شود که راه اندازی دوباره آنها نه تنها هزینه بر است بلکه باعث نابودی قطعات خط تولید می شود.

یکی از مهمترین صنایع کشور که علاوه بر تامین نیاز داخل، بازارهای صادراتی را هدف گرفته و ارزآوری های زیادی دارد، صنعت پتروشیمی است. متاسفانه پتروشیمی نیز از آسیب های ناترازی انرژی مصون نمانده و  درگیر چالشهای بسیاری شده، چالشهایی که به هیچ عنوان قابل جبران نیست.

با تمام این اوصاف، مدیران تیزهوش اجازه نداده اند قطعی برق آنقدرها زیان آور شود که پتروشیمی مارون از آن دسته است. پتروشیمی ها در مناطق گرم فعال هستند و بدلیل آنکه تابستان اوج گرماست، پتروشیمی ها  در ماههای گرم سال، تولید را تعطیل می کنند. اما ناترازی برق، تعطیلی تحمیلی را رقم زده است.

البته تصمیم گیری مدیران آینده نگر با تکیه بر ازخودگذشتگی کارگران و کارکنان زحمتکش، به نوعی شرایط را رقم زده که تهدید به فرصت تبدیل شود و با همت مدیریت، مهندسان و کارگران زحمتکش پتروشیمی مارون، تعمیرات و اورهال کردن خط تولید در شرایطی انجام شد که بر خلاف گذشته که قطع برق از ورود به تابستان شروع می شد، امسال از اردیبهشت آغاز شد و در خرداد و تیر شدت گرفت.

همچنین بخوانید  عرض اندام پتروشیمی مارون در بازار سرمایه

نکته بسیار مهمی که از مدتها قبل مورد بررسی می گیرد، شناسایی گلوگاههای حساسی است که تولید در آن بخش دچار ایستایی می شود، چالشی که در تمامی بنگاههای اقتصادی از جمله پتروشیمی مارون وجود دارد. کارگران و کارکنان پتروشیمی مارون با از خودگذشتگی در سخت ترین شرایط ، گلوگاهها را شناسایی کردند و قبل از آنکه آن بخشها دچار خرابی یا توقف شود، در شرایط قطع برق تحمیلی که توقف تحمیلی تولید منجر شده بود، با تعمیرات اساسی، خط تولید را آماده فعالیت نگه داشتند.

نکته بسیار مهمی که پتروشیمی مارون دنبال کرده، تولید با تمام توان است، زیرا اقتصاد کشور به تولید، محصول و دلارهای پتروشیمی ماورن وابستگی جدی داشت. اتکا به تمام ظرفیت های پتروشیمی مارون باعث شده بود این مجموعه حتی خیال تعمیر و نگهداری را در سر نپروراند، رویکردی که باعث رکورد شکنی های مارون در دهه های گذشته بود، اما با تعمیرات اساسی که بر پایه فناوری و استاندارهای جهانی بنا نهاده شد، اکنون با قدرت و تمام توان به تولید ادامه می دهد تا همچنان یک سروگردن بالاتر از دیگر پتروشیمی ها قرار گیرد.

واحد‌های پلی اتیلن سنگین و پلی پروپیلن از مهمترین بخشهای پتروشیمی مارون است که مورد اورهال و تعمیرات اساسی در مدت 15 روز قرار گرفت، رویکردی که با موفقیت ۱۰۰ درصدی همراه بود و  خحیال مدیریت را از موانعی که احتمال می رفت در شرایطی خاص بروز کند، برای مدتها راحت کرد.

بخش دیگری که در زمان قطعی برق رفع عیب شد، واحد گلایکول بود که کاتالیست آن تعویض شد. این تعویض به همراه دیگر اقدامات اصولی که با برنامه ریزی در دستور کار قرار گرفت و به مرحله اجرا درآمد، باعث شد پتروشیمی مارون برای مدتها آسوده خاطر باشد و بتواند با ظرفیتی بیش از گذشته به تولید ادامه دهد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ساختمان
انتقال آب1
آخرین اخبار