معاون توسعه فناوری و هوشمندسازی سازمان راهداری ‌و حمل و نقل جاده‌ای اعلام کرد:

پیش‌بینی افزایش ۵ درصدی تردد زائران اربعینی

به گزارش پول نیوز ، پیش‌بینی می‌شود در مراسم اربعین حسینی سال ۱۴۰۴، شاهد افزایش ۵ درصدی تردد زائران از پایانه‌های مرزی باشیم. برای مدیریت این حجم از سفر و پاسخگویی به نیاز جابه‌جایی زائران، تأمین دست‌کم ۳۶۰۰ دستگاه اتوبوس در روزهای اوج رفت و برگشت در دستور کار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قرار گرفته است.

منصور فخاران، معاون توسعه فناوری و هوشمندسازی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، با اشاره به برنامه‌ریزی دقیق زمانی برای مدیریت اوج سفرها، اعلام کرد: بر اساس تحلیل داده‌ها، اوج رفت زائران در بازه زمانی سه‌شنبه ۱۴ مرداد تا جمعه ۱۷ مرداد ماه و بازگشت زائران در بازه زمانی چهارشنبه ۲۲ مرداد تا شنبه ۲۵ مرداد ماه خواهد بود.

وی با بیان اینکه در فاصله سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ (به استثنای سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل محدودیت‌های کرونایی)، به‌طور متوسط بیش از ۳.۳ میلیون زائر در مراسم اربعین شرکت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: بیشترین میزان تردد زائرین مربوط به سال ۱۴۰۲ با حدود ۳.۷ میلیون نفر بوده است.

فخاران همچنین به تغییر الگوی جابه‌جایی زائران در مرزهای خروجی کشور طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: در حالی‌که در سال ۱۳۹۸ حدود ۶۰ درصد زائران از مرز مهران عبور کرده‌اند، این رقم در سال ۱۴۰۳ به حدود ۴۵ درصد کاهش یافته است. پارسال، بیش از ۳ میلیون و ۵۳۱ هزار نفر از مرزهای شش‌گانه کشور عبور کردند که از این تعداد، بیش از ۱.۶ میلیون نفر از مرز مهران (۴۵ درصد)، ۸۴۷ هزار نفر از شلمچه (۲۴ درصد)، ۴۹۴ هزار نفر از خسروی (۱۴ درصد)، ۴۲۳ هزار نفر از چذابه (۱۲ درصد) و بیش از ۵ درصد نیز از مرزهای تمرچین و باشماق تردد داشته‌اند.

بر اساس تحلیل داده‌ها، حدود ۷۰ درصد زائران اربعین امسال از استان‌های تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، قم، کرمان، آذربایجان شرقی، یزد، بوشهر و مازندران خواهند بود. همچنین ۸۱ درصد از ناوگان اتوبوسی اعزامی پارسال متعلق به استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، قم، کرمان، آذربایجان شرقی، البرز، سیستان و بلوچستان، یزد، آذربایجان‌غربی و قزوین بوده است.

با وجود کاهش ۱۰ درصدی تقاضای تردد زائران با ناوگان حمل‌ونقل عمومی از مرز مهران نسبت به سال ۱۴۰۲، این مرز با سهم ۶۴ درصدی همچنان بیشترین نقش را در تردد زائران داشته و علی‌رغم این کاهش، مراجعات به این مرز و استفاده از ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای افزایش یافته است. پیش‌بینی می‌شود حدود ۱ میلیون و ۸۰۸ هزار زائر از مرز مهران عبور کنند که نسبت به سال گذشته افزایش یافته و بر اهمیت آمادگی در این مرز تاکید دارد. همچنین پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۷۲ هزار زائر از مرز شلمچه، بیش از ۳۵۸ هزار نفر از چذابه، بالغ بر ۴۹۱ هزار نفر از مرز خسروی، بیش از ۵۳ هزار نفر از مرز تمرچین و بیش از ۲۸ هزار نفر نیز از مرز باشماق عبور کنند.

در همین راستا، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با توسعه کمی و کیفی سامانه‌های هوشمند حمل‌ونقل جاده‌ای، از سامانه داده‌کاوی اطلاعات پلاک‌خوان به عنوان ابزاری کاربردی برای مدیریت و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و پایش لحظه‌ای موقعیت ناوگان بهره خواهد برد. همچنین اطلاعات ترافیکی و وضعیت مسیرهای منتهی به مرزها از طریق سامانه جامع ۱۴۱ شامل تلفن گویا، سایت و اپلیکیشن به مسافران و رانندگان اطلاع‌رسانی خواهد شد تا زمان سفر کاهش یافته و رضایتمندی زائران افزایش یابد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

قطارهای Mark V آلستوم 2
نظری مهر
آخرین اخبار