به گزارش پول نیوز ، مدیریت علم بسیار مهمی است که باید بهترین بهره وری را رقم بزند. در شرایطی که همه چیز ایده آل است، مشکلی وجود ندارد یا مشکلات بسادگی قابل حل است، مدیریت کار بسیار سختی نیست، اما در شرایط بحران، ماجرا تفاوت می کند. هنگامی که تحریم ها با قوت بر سر اقتصاد و تولید آوار می شود، هیچ شرکت خارجی حاضر به همکاری نیست و اگر هم شرکتی تن به همکاری بدهد، امکان انتقال ارز وجود ندارد یا با چند دست واسطه، مواد اولیه، قطعات و ماشین آلات با گرانترین قیمت بدست می آید، مدیریت نه تنها کار بسیار سخت، بلکه هنر است.بدتر آنکه در داخل نیز با انواع و اشکال گوناگون سومدیریت رو به رو باشیم و ناهماهنگی و کم لطفی هم مزید علت شود.
توقع بالا از تولید داخل
در شرایطی که هیچ چیز سرجای خودش نیست، مقصر تراشی جایگزین رفع مشکلات می شود و انتظار شق القمر و رکوردشکنی در تولید به مطالبه ملی تبدیل می شود، مدیریت از هنر فراتر می رود، زیرا شرایطی جنگی رقم خورده، اتفاقی که اکنون برای تولید و صنعت کشور مشاهده می شود. چگونه امکان دارد برق صنایع به صورت مستمر قطع شود و انتظار تولید داشت، چگونه می شود تولید به صورت انبوه به اندازه ای صورت بگیرد که نه تنها نیاز داخل را برطرف کند، بلکه بازارهای صادراتی جهان را مال خود کند، اما اختیار ارز ناشی از صادرات را نداشته باشی و در حالی مجبور باشی ارز صادراتی را به دولت تقدیم کنی که برای خرید قطعات، مواد اولیه، تجهیزات و… باید از بازار آزاد ارز تهیه کنی و صدها مورد دیگر که هر کدام چالش آفرین است.
نقش آفرینی صنعت فولاد
یکی از مهمترین گزینه هایی که توانسته توقع بالا در شرایط سخت را محقق کند، صنعت فولادسازی کشور است. فولاد به اندازه ای گسترده شده که توانسته ایم رتبه دهم جهان را مال خود کنیم، اما با ادامه روند تولید، توانستیم به رتبه هفتم جهان صعود کنیم و اکنون شش کشور دیگر جهان سایه سنگین ایران در کورس رقابت جهانی را پشت سر خود احساس می کنند. البته این کشورها بخوبی می دانند که اگر شرایط ایران ایده آل شود، حضور در رتبه های بالاتر کار بسیار آسانی است.
مدیریت بحران در فولاد مبارکه
اگر اهمیت مدیریت را بپذیریم، فولاد مبارکه در صدر مدیریت بحران های کشور قرار دارد. مدیریت آگاه و توانمند از تهدیدها خبردار می شود و سعی می کند تهدید را به فرصت تبدیل کند، اتفاقی که در فولاد مبارکه رخ داد و در حالی که قعط برق باعث توقف خطوط تولید و بهطور مشخص واحد فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه شد، با تصمیمگیری مدیریت و برنامهریزی مناسب عوامل مؤثر، عملیات تعمیرات ماشین ریختهگری شماره 2 و سایر بخشهای فولاد مبارکه با موفقیت انجام شد.
فرصت سازی از قطع برق
در این رابطه رییس تعمیرات ریختهگری مدول Bاز تبدیل تهدیدهای ناشی از قطعی برق با انجام تعمیرات ماشینها به فرصت خبر داد و گفت: اقدامات اساسی که نیاز به توقف طولانیمدت ماشین ریختهگری داشت، شناسایی و مشخص شد که با برنامهریزی و تدارک قطعات، تجهیزات و خدمات مربوطه، مقدمات انجام تعمیرات اساسی در زمانی که تولید به دلیل محدودیتهای برق متوقف شد، انجام گرفت.
حساسیت و ریسک
علی رحیمی با بیان اینکه از ابتدای مردادماه توقف بلندمدت ماشین ۲ ریختهگری مداوم آغاز شد گفت: مقرر شد به مدت ۶ هفته اتاق اسیلاتورهای هر دو خط و سازههای نگهدارنده آن از کف نوسازی شود. وی اینگونه فعالیتهای اساسی را به علت حساسیت و ریسکها و عوارض احتمالی زیاد آن، نیازمند محاسبات و نقشهبرداریهای دقیق دانست و گفت: چنین فعالیتهایی در انحصار صاحبان تکنولوژی است و کمتر شرکت فولادسازی مسوولیت انجام آن را میپذیرد.
تضمین 10 ساله
رییس تعمیرات ریختهگری مدول B با تاکید بر اینکه با کنترل و نظارت مستمر و استفاده از توان تعمیرات مرکزی، واحد نقشهبرداری، بازرسی فنی، دفاتر فنی، تعمیرگاه مرکزی و سایر شرکتهای تخصصی کشور، این امر مهم به سرانجام رسید گفت: ماشین ۲ برای حداقل ۱۰ سال آینده از این سرویس تعمیراتی بینیاز خواهد بود.
عبور از تداخل کاری
رییس واحد مکانیک تعمیرات مرکزی هم گفت: تعمیرات ماشین ریختهگری شماره 2 با تدوین و برنامه اجرایی دقیق و منظم و با در نظر گرفتن شرایط خاص ازجمله تداخل کاری بالا در فعالیتهای اجرایی قسمت کولینگ چمبر و ارزیابی ریسکهای احتمالی بهصورت ایمن و باکیفیت در کوتاهترین زمان ممکن به انجام رسید. حسین عابد گفت: تعویض و نوسازی سازههای فلزی داخل کولینگ چمبر و متعلقات مربوطه که از اهمیت و حساسیت ویژهای در دمونتاژ و نصب برخوردار است، در بخش تعمیرات مکانیک با نظارت مستمر و مؤثر صورت پذیرفت.
تعویض تجهیزات فرسوده
همچنین تکنسین تعمیرات ریختهگری با اشاره به اینکه ماشین ریختهگری شماره 2 به سیستم ارتقاعیافته هیدرولیکی مجهز است که از مجموعه قالب روی اتاق اسیلاتور و ستونهای افقی و عمودی نصب میشود گفت: طی بازرسیهای روزانه، مشخص شد شرایط محیطی ریختهگری که متشکل از درجه حرارت ۱۶۰۰ در قالب و در مجموعه تجهیزات و محیط حدود ۳۰۰ درجه حرارت است در طولانیمدت باعث فرسودگی و پوسیدگی سازه شده است. مسعود بیگی افزود: طبق برنامهریزی و پیشبینیها در زمان شاتدان ۴۰روزه ماشین ۲ سازه و میز اسیلاتور به همراه داکتهای بخار اگزوزفن تعویض شد. همچنین کلیه متریال سازههای افقی و عمودی و ستونها با درخواستهای ساخت توسط تعمیرگاه در فاصله ۴ ماه ساخته و در زمان مقرر تعویض شد. وی افزود: تجهیزاتی که از قبل بر روی ماشین ۲ نصب و توسط شرکت SMS DEMAG آلمان در سال ۱۳۸۸ به بهرهبرداری رسیده و فرسوده شده بود، به دست کارکنان داخلی فولاد مبارکه تعویض شد.