به گزارش پول نیوز ، سومدیریت بزرگترین چالشی است که گریبانگیر دستگاهها می شود و بدترین شرایطی که در سومدیریت رقم می خورد، مشکلات مالی است. کمبود نقدینگی و اعتبار و ناتوانی در درآمدزایی، زیانهای بزرگی را رقم می زند که در قالب های گوناگون صورت می گیرد. کمبود اعتبار هر دستگاهی را قفل می کند و عملکرد مدیریت را زیر سوال می برد. مدیران برای آنکه چالش کمبود نقدینگی ناشی از سومدیریت را مخفی کنند، اقدام به دریافت تسهیلات و آینده فروشی می کنند، رویکردی که با آمدن مدیر جدید خودنمایی می کند.
آینده فروشی نامبارک
آینده فروشی اتفاق نامبارکی که در تمامی سالهای گذشته شاهد بوده ایم. بدهی های کلانی که از دولت قبل برای دولت بعد برجای گذاشته می شود که در این اتفاق نامبارک، دستگاهها و زیر مجموعه های دولت نیز نقش دارند. البته بسیاری از بدهی های کلان باقی مانده از مدیریت قبل، علنی نمی شود، در حالی که باری بر دوش مدیران جدید باقی می گذارد و دست مدیریت آینده را می بندد. از یک سو بدهی و از سوی دیگر ناتوانی در تامین درآمد و اعتبار، مجموعه را به روزمرگی می کشاند و تحول جدیدی را رقم نمی زند.
چالش مناطق آزاد
یکی از بخشهای زیرمجموعه دولت، مناطق آزاد هستند. مناطق آزاد همواره با چالشها و مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند که عملیات مالی مساله دار در صدر آنها قرار دارد. انجام پروژه ها بدون داشتن پشتوانه مالی، به انجام قرارداد وعده ای منجر می شود و چون امکانات مالی لازم برای پرداخت مطالبات وجود ندارد، پیمانکار پروژه را متوقف می کند و نتیجه این رویکرد، پروژه های نیمه کاره بسیاری است که در سطح کشور رها شده و به مدیریت کلان کشور دهن کجی می کند.
تسویه بدهی ها
منطقه آزاد قشم نیز درگیر این رویکرد شده و مدیران قبل با دو رویکرد ناتوانی در امر مهم درآمدزایی و قراردادهای بدون پشتوانه، انبوهی از بدهی را برجای گذشته اند. اما مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از تحولی جدید در این منطقه آزاد خبر داد و گفت: در دو سال و نیم گذشته بخش مهمی از بدهیهای سازمان که از سال های پیش باقی مانده بود را تسویه کردیم و به امید خدا در پایان مرداد ماه جشن صفر بدهیهای این مجموعه را برگزار خواهیم کرد.عادل پیغامی با اعلام اینکه سال گذشته 800 میلیارد تومان از بدهیهایی که از سال 1385 باقی مانده بود را پرداخت کردیم گفت: خوشبختانه هیچ حقوق عقب افتادهای هم به کارکنان سازمان نداریم.
بحران فروش دارایی
بیلان چشمگیر در همه موارد مناسب نیست، بلکه در بسیاری از موارد آمارهای خیره کننده ناشی از فروش دارایی هاست و هنگامی که بدرستی بررسی صورت می گیرد، متوجه می شویم که افزایش درامد ناشی از خالی کردن سرمایه های ماندگار مجموعه است. اما این نگرانی در قشم وجود ندارد زیرا مدیرعامل منطقه آزاد قشم با اعلام اینکه در کنار تسویه بدهیهای سازمان، داراییهای این مجموعه را هم افزایش دادیم گفت: سال گذشته بالغ بر 600 میلیارد تومان سود حاصل شده برای سازمان را به دارایی تبدیل کردیم. به گفته وی، خوشبختانه چرخ درآمدزایی سازمان را بدون اتکا به فروش زمین راهاندازی کردهایم و امروز با افتخار اعلام میکنیم درآمد کل سازمان را 3 برابر افزایش دادهایم.
درآمدهای پایدار
نکته مهمی که در مورد درآمدزایی صورت می گیرد، ایجاد درآمدهای پایدار است. بدین معنا که رویکردهایی اتخاذ شود تا بتوان به صورت مستمر درآمدزایی داشت. پیغامی نیز به توصیف این مهم پرداخت و گفت: با فعالسازی بنادر و اسکله های قشم و رشد درآمد گمرک، افزایش درآمد حوزه صدور مجوزهای عمرانی، اصناف و …. موفق شدیم درآمد عملیاتی سازمان را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهیم.
بحران زمین فروشی
بی شک جدی ترین چالشی که سالهاست شهرکهای صنعتی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با آن دست به گریبان هستند، زمین فروشی است. اقدامی که بحران مافیای زمین در مناطق آزاد و شهرکهای صنعتی را رقم زده، وضعیتی که در قشم نیز شاهد بودیم اما مدیرعامل منطقه آزاد قشم با تاکید بر اینکه تا بهمن ماه سال گذشته هیچگونه زمین فروشی نداشتیم گفت: تمام هزینه های سازمان را از درآمدهای عملیاتی پرداختیم و در بهمن ماه چند قطعه زمین برای تامین هزینه پروژه های عمرانی فروختیم اما میزان فروش زمین را به سقف مصوب شده در بودجه نرساندیم. وی ادامه داد: امسال نخستین سالی بود که هزینه پروژه های عمرانی را تا این لحظه از بودجه جاری پرداختیم و زمین فروشی برای تامین هزینه های عمرانی نداشتیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در پایان تاکید کرد: در شهر قشم زمین زیادی برای فروش باقی نمانده و تمام عرصه ها در گذشته واگذار شده و برای واگذاری های جدید باید زمین آماده سازی شود که عملا متری حداقل 10 میلیون تومان برای سازمان هزینه دارد و در واقع زمین فروشی برای سازمان سودی نخواهد داشت.