به گزارش پول نیوز ، اگر هشت سال جنگ تحمیلی بسیاری از بخشهای کشور را هدف قرار داد، شهرهای همسایه با عراق ویران شد. هم مرز بودن شهرها با عراق باعث شد این شهرها به سیبل دشمن بعثی تبدیل شود و از گلوله های بزرگ توپ و موشک تا فشنگ تفنگ های کوچک، بر جای جای این شهرها فرود بیاید تا ویرانی به معنای واقعی کلمه را خلق کند، اکنون که از شلیک آخرین گلوله به این شهرها بیش از 34 سال می گذرد، هنوز به رونق گذشته نرسیده اند. هنوز خرمشهر و آبادان برای رسیدن به روزهای قبل از جنگ تحمیلی فاصله بسیاری دارند که اگر روند توسعه را نیز در نظر بگیریم، خرمشهر و آبادان بسیار کار دارند.
ظرفیت های مغفول مانده
خرمشهر و آبادان از ظرفیت های قابل توجهی برخوردار هستند که سالهاست مغفول مانده و هنوز نتوانسته ایم از آن ظرفیت ها بدلیل مشکلات به وجود آمده بهره مند شویم. اینکه بندر خرمشهر بتواند به ظرفیت تخلیه و بارگیری کشتی ها قبل از جنگ تحمیلی بازگردد، آرزوی زیادی نیست. اینکه انتظار داشته باشیم بیکاران کشور برای پیدا کردن همانند سالهای قبل از جنگ به خرمشهر و آبادان بروند و دست پر به خانه هایشان بازگردند، توقع زیادی نیست، اما چرا بدانجا نمی رسیم، سوالی است که مسوولان باید پاسخ دهند.
هدف احداث منطقه آزاد اروند
برای آنکه ظرفیت های چشمگیر این دو شهر به منصه ظهور برسد، منطقه آزاد اروند تاسیس شد تا با استفاده از ظرفیت های آن، بتوان به روزهای اوج آبادان و خرمشهر بازگشت. منطقه آزاد اروند اندیشه ای چشمگیر بود. این منطقه آزاد با مساحت ۳۴۷۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) است که در محل تلاقی دو رودخانه اروند رود و کارون واقع است. این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت است که با داشتن ظرفیتی از قبیل حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
درخشش در مدت کوتاه
اگرچه منطقه آزاد اروند همچون قشم یا کیش سابقه دیرینه ای ندارد، اما در همین زمان اندک توانسته بخوبی بدرخشد. برای آنکه عملکرد منطقه آزاد اروند مورد بررسی قرار گیرد، لازم به بررسی عملکرد آن و مقایسه با دیگر مناطق آزاد است. برای این مهم، دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اقدام به رصد، کنترل، پایش و نظارت بر حسن اجرای وظایف و مأموریتهای محوله، پیرو ابلاغ شاخصهای تخصصی با استناد به قوانین و اسناد بالادستی، بخشنامهها و مصوبات شورایعالی کرد که در قالب آن، به هر کدام از مناطق آزاد رتبه ای با توجه به عملکرد داد.
تقدیر رسمی برای اثرگذاری
بررسی عملکرد مناطق آزاد در قالب معیارهای هفت گانه شامل شاخصهای ارزیابی ارتقای اثربخش نظام اداری و بهبود مدیریت منابع؛ حوزه تصویرسازی (روابطعمومی و امور بینالملل)؛ حوزه فرهنگی و اجتماعی؛ حوزه فناوری اطلاعات؛ حوزه عمرانی و زیربنایی و حوزه اقتصادی صورت گرفت تا بتوان بر اساس عملکرد در هر شاخص، نمره داد و ارزش گذاری کرد. در این رابطه محمود ازند مدیر روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به متن تقدیرنامه مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خطاب به «علی زارعی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: حجت اله عبدالملکی در پیامی منطقه آزاد اروند را با توجه به شاخص های ارزیابی حوزه عمرانی و زیربنایی، روابط عمومی، توسعه مدیریت و فن آوری اطلاعات در بین دیگر سازمان های مناطق آزادکشور حائز رتبه برتر دانست.
رتبه عمرانی و زیرساخت
البته این حوزه ها بسیاری کلیدی و تاثیرگذار هستند. کسب رتبه برتر در حوزه عمرانی و زیربنایی، بیانگر آن است که منطقه آزاد اروند در مسیر ایجاد جذابیت برای سرمایه گذار بخوبی گام برداشته، زیرا سرمایه گذار زمانی حاضر به سرمایه گذاری در یک منطقه می شود، که مطمئن باشد زیرساختهای آن مهیاست. اگر قرار باشد مجموعه ای ساختمان های اداری، خدمات ایمنی و درمانی، راه و بسیاری زیرساختها را نداشته باشد، سرمایه گذار وارد این عرصه نمی شود زیرا برای انجام بسیاری از امور فعالیت اقتصادی خود، به زیرساختهایی نیاز دارد که نیست یا کمرنگ است.
نقش آفرینی روابط عمومی
اینکه مجموعه ای با تمام توان تلاش کند، جایگاه بالایی بدست آورد و آنقدر جذابیت ایجاد کند که انگیزه جذب سرمایه گذار را رقم بزند، نکته بسیار مهمی است، اما نقش روابط عمومی بسیار اهمیت دارد، زیرا اطلاع رسانی دقیق و گسترده است که به سرمایه گذار اطلاعات می دهد. از سوی دیگر رهبر انقلاب در هر دوره ریاست جمهوری به روسای جمهور تاکید کردند که نسبت به اطلاع رسانی و تشریح عملکرد دولت با دقت و جدیت ورود کنید. ایشان نسبت به امیدآفرینی در بین مردم تاکید کردند و فرمودند که اطلاع مردم از روند توسعه می تواند امید را در بین مردم افزایش داده و اعتماد از دست رفته را بازگرداند. خوشبختانه منطقه آزاد اروند در عرصه روابط عمومی بخوبی درخشیده و همسو با بیانات رهبر انقلاب گام برداشته که جای امیدواری است.
از مدیریت تا فناوری
گزینه های بعدی توسعه مدیریت و فناوری است. بی شک هر اتفاق مبارکی که در هر مجموعه رخ می دهد، به مدیریت توانمند و مسلط به حوزه کاری باز می گردد. منطقه آزاد اروند در عرصه مدیریت بخوبی درخشیده که به چشم دبیرخانه آمده است. از سوی دیگر جهان از مدیریت سنتی به سوی صنعتی و مدرن حرکت می کند که منطقه آزاد اروند با درک درست از اهمیت فناوری، توانسته رتبه برتر را در عرصه فناوری کسب کند.
تشریح تقدیرنامه
از آنجا که عملکرد چشمگیر منطقه آزاد منجر به تقدیم تقدیر نامه شده، محمود آزند وی در توضیح متن این تقدیرنامه گفت: دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه به منظور رصد، کنترل، پایش و نظارت بر حسن اجرای وظایف و مأموریت های محوله، پیرو ابلاغ شاخص های تخصصی با استناد به قوانین و اسناد بالادستی، بخشنامه ها و مصوبات شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، براساس اهداف کمی برنامه سال ۱۴۰۳، ارزیابی عملکرد سه ماهه اول سال جاری سازمان های مناطق آزاد تجاری- صنعتی بعمل آمده که بر همین اساس سازمان منطقه آزاد اروند در شاخص های ارزیابی حوزه عمرانی و زیربنایی، روابط عمومی، توسعه مدیریت و فن آوری اطلاعات بین سازمان های مناطق آزاد رتبه برتر را بدست آورده است.
تقدیر از کار تیمی
از آنجا که یک مجموعه از مدیریتهای متعدد و کارکنان بسیاری تشکیل شده، باید نقش تمامی کارکنان در دستیابی به رتبه های بالا را در نظر گرفت به همین دلیل مدیر روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: حجت اله عبدالملکی ضمن تقدیر و تشکر از مجاهدت و تلاش های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند و همکارانش، ابراز امیدواری کرد این روند تا تحقق کامل اهداف تعیین شده در چارچوب برنامه های سال تداوم یابد.