جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی

پرداخت جریمه مالیات تکلیفی

به گزارش پول نیوز ، طبق قانون جمهوری اسلامی ایران، جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی می‌تواند به‌شکل محدودیت‌های اجتماعی، شغلی، پرداخت درصدی از مبلغ یا حبس فرد حقیقی و حقوقی دیده شود. ازجمله رایج‌ترین انواع مالیات تکلیفی می‌توان به مالیات تکلیفی حقوق، مضاربه، حق‌الوکاله و مالیات بر درآمد اجاره ملک اشاره کرد.

بررسی جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی

پیش‌از شرح کامل جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی لازم دانستیم تا به تعریف جامع مالیات تکلیفی بپردازیم پس با ما همراه شوید تا در ادامه بپردازیم به اینکه مالیات تکلیفی چیست و درصورت عدم پرداخت چه مجازاتی برای اشخاص خواهد داشت.

در قانون هر کشوری، پرداخت مالیات یکی از روش‌های کارآمد در راستای تأمین منابع مالی در جهت توان پرداخت هزینه‌های عمومی کشور است. در این میان نوعی از مالیات با عنوان مالیات تکلیفی وجود دارد که گروهی از افراد موظف به پرداخت آن در موعد مقرر هستند.

جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی

این نوع مالیات را می‌توان یکی از رایج‌ترین انواع مالیات‌های مستقیم به‌حساب آورد. سازمان امور مالیاتی، مالیات تکلیفی را از فردی غیر از فرد پرداخت‌کننده دریافت می‌کند. این مالیات، به قدری حائز اهمیت است که دولت بعد‌از اصلاح قانون مالیات‌های کشوری در سال 94، عدم پرداخت مالیات تکیلفی را یک جرم مالیاتی شمرد.

هرچند که دولت تمهیدات ویژه‌ای برای عدم امکان فرار مالیاتی برای اشخاص حقوقی و حقیقی در نظر گرفته است، اما همچنان شاهد فرار‌های مالیاتی این اشخاص با روش‌های متفاوت هستیم. سوت زنی مالیاتی توسط کارکنان موجب می‌شود تا ریشه فساد مالیاتی در بخش‌های خصوصی و دولتی شناسایی شود.  وجود این افراد موجب می‌شود تا قانون بتواند با افراد متخلف به‌خوبی برخورد کند.

پرداخت 10درصدی جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی

اگر فرد در موعد مقرر نتواند مبلغ مالیات را به اداره امور مالیاتی بپردازد، طبق ماده 199 قانون مالیات مستقیم، موظف است تا 10درصد از مبلغ را افزون بر مبلغ جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی تسلیم اداره مالیاتی کند. به عنوان نمونه، کارفرما تا یک ماه بعداز پرداخت حقوق کارکنان خود فرصت دارد تا حقوق کارگران را محاسبه و برآورد مبلغ پرداختی به اداره امور مالیاتی را پرداخت کند.

اگر حقوق کارگر 1میلیون تومان در ماه باشد و کارفرما نسبت به پرداخت مالیات ممانعت کند، درصورت پرداخت دیرهنگام، برای هر کارگر، 100هزار تومان مشمول جریمه خواهد شد. پیشنهاد صدگان به شما پرداخت مالیات در موعد مقرر است؛ چراکه درصورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی، به اداره امور مالیات کشور مشمول پرداخت جریمه بیشتری خواهید شد.

5/2 درصد افزایش جریمه در قبال هر یک ماه دیرکرد در پرداخت

طبق ماده 199 قانون مالیات‌های مستقیم در کشور ایران، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی درصورت تأخیر در پرداخت به ازای هر ماه 2.5درصد مشمول افزایش پرداخت مالیات تکلیفی خواهند شد.

به عبارت دیگر اگر فرد در وقت تعیین‌شده نتواند جریمه 10درصدی ماه اول دیرکرد خود را بپردازد، در ماه‌های آتی لازم است به ازای هر ماه تأخیر، 2.5درصد جریمه بیشتری از مبلغ اصلی را پرداخت کند.

پرداخت جریمه مالیات تکلیفی
سازمان امور مالیاتی در راستای مدیریت دقیق‌تر جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی نیز مبلغی در نظر گرفته است. این مبلغ تا 30درصد مبلغ مالیات پرداخت‌نشده کارکنان را شامل می‌شود.

مجازات تعزیری نوع درجه 6 – بی‌توجهی به پرداخت مالیات تکلیفی

بند 4 ماده 274 دررابطه‌با قانون مالیات‌های مستقیم بیان می‌دارد که عدم پرداخت مالیات تکلیفی، جرم محسوب می‌شود. در این راستا اگر فرد همچنان از پرداخت جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی سرباز زند، مجازات تکلیفی نوع 6 برای وی در نظر گرفته خواهد شد. طبق ماده 19 جریمه عدم پرداخت مالیاتی تکلیفی در قانون مجازات اسلامی به شرح زیر است.

  • 6 ماه تا 2 سال حبس
  • پرداخت جزای نقدی از 6میلیون تا 24میلیون تومان بسته به نظر دادگاه
  • محرومیت فرد از انواع حقوق اجتماعی از 6 ماه تا 5 سال
  • انتشار حکم قطعی فرد در انواع رسانه‌های اجتماعی
  • ممنوعیت اشخاص حقوقی تا 5 سال از انواع فعالیت‌های شغلی و اجتماعی
  • ممنوعیت 5 ساله اشخاص حقوقی در راستای دعوت عمومی افزایش درآمد
  • ممنوعیت 5 ساله افراد حقوقی در اصدار برخی از سند‌های تجاری

طبق حد پرداخت جریمه مالیات تکلیفی پیشنهاد می‌کنیم که به‌هیچ‌وجه از پرداخت مالیات‌ها خودداری نکنید. اگر نیازمند منسجم کردن برنامه‌ها و حقوق کارکنان خود هستید، از برنامه‌های حسابداری پیشرفته همانند سپیدار کمک بگیرید.

این برنامه شرایطی را برای شما فراهم می‌سازد تا با استفاده از قالب کاربری ساده و بسیار مدرن بتوانید از گزارش لحظه‌ای و اطلاعات مالی شرکت خود آگاه شوید.

آموزش پرداخت جریمه مالیات تکلیفی

روش پرداخت جریمه براساس نوع مالیات متفاوت خواهد بود. امروز با توجه به گسترش سطح تکنولوژی، پرداخت بسیاری از انواع مالیات تکلیفی ازطریق سامانه‌های آنلاین امکان‌پذیر است. در واقع برخی افراد برای پرداخت مالیات خود می‌توانند به‌صورت آنلاین این فرایند را انجام دهند.

گروه دیگر موظف‌اند تا با در دست داشتن اسناد و مدارک به‌صورت حضوری به نزدیک‌ترین اداره مالیاتی مراجعه کنند. دراین‌بین با دریافت فیش حقوقی اقدامات لازم برای محاسبه جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی توسط اداره امور مالیاتی صورت می‌پذیرد.

جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی برای اشخاص خارج از کشور

مالیات درنظرگرفته‌شده برای اتباع خارج از ایران به 2 صورت تعیین می‌شود. در ادامه این 2 را باهم بررسی خواهیم کرد. با ما در ادامه همراه بمانید.

  • حالت اول: براساس درآمد به‌دست‌آمده از انتقال دانش فنی، تهیه طرح تأسیسات و ساختمان، واگذاری امتیازها، نقشه‌کشی، نظارت و محاسبه فنی و نقشه‌برداری.
  • حالت دوم: در این حالت جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی براساس میزان سود و نوع فعالیت اشخاص حقوقی و حقیق محاسبه می‌شود. در این راستا محاسبه مالیات برای اشخاص حقوقی – حقیقی خارج از ایران معادل 10 تا 40درصد از کل مبلغی است که در طول یک سال به عنوان سود عاید دریافت کرده‌اند.

جمع‌بندی

ما در این مقاله دررابطه‌با تعریف مالیات تکلیفی و جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی سخن گفتیم. بیان کردیم مالیات تکلیفی مالیاتی محسوب می‌شود که اداره امور مالیات در راستای تضمین پرداخت، مسئولیت پرداخت آن را بر عهده شخصی به غیر از مؤدی اصلی قرار داده است.

پرداخت مالیات مستلزم رعایت برخی تکالیف و فرایندی است که لازم است کارفرما به آن توجه کند. یکی از این تکالیف برای کارفرما، پرداخت به موقع مالیات است. اگر فرد نتواند در مدت‌زمان تعیین‌شده مبلغ مورد نظر را پرداخت کند، مشمول جریمه بی‌توجهی به پرداخت مالیات تکلیفی خواهد شد.

در نتیجه کوچک‌ترین سهل‌انگاری در راستای بی‌توجهی به پرداخت مالیات می‌تواند خسارات سنگینی را برای کارفرمایان به‌دنبال داشته باشد. در نتیجه پیشنهاد صدگان به شما محاسبه مالیات تکلیفی ماهانه و پرداخت به موقع آن به اداره مالیات است.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

171537159
کیوتو در ژاپن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار