به گزارش پول نیوز ، در ابتدای این آئین تجلیل، قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با یادآوری اینکه صندوق بعد از انقلاب، خدمات بسیار زیاد و تاثیرگذاری در بخش تولیدات کشاورزی داشت گفت: صندوق بیمه کشاورزی از استقلال و خودکفایی حمایت میکند و بیمه کشاورزی کشورمان در منطقه در سطح بالایی قرار دارد و در بین کشورهای منطقه به عنوان مرکز( هاب ) بیمه کشاورزی شناخته شده ایم.
وی گفت: به دلیل اهمیتی که برای کشاورزی قائل هستیم، حتی در دوره جنگ تحمیلی نیز بیمه کشاورزی داشتیم و خسارت کشاورزان را پرداختیم.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اعلام اینکه در سالهای اخیر توجه به کشاورزی و جبران خسارت کشاورزان در صدر توجه قرار گرفته است گفت: پرداخت خسارت به کشاورزان در اولویت قرار داشته و دارد.
وی با یادآوری اینکه ابراهیم رییسی توجه ویژهای به جبران خسارت بخش کشاورزی داشت گفت: به دلیل توجه به جبران خسارت کشاورزان، بیمه کشاورزی در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفت که منجر به تصویب بند ج ماده ۳۳ در برنامه هفتم توسعه شد. در نتیجه این بند ماده ۳۳ تمام کالاهای اساسی کشاورزی بیمه اجباری میشود و چنانچه خسارتی به کشاورزان این بخش وارد شود، صندوق بیمه کشاورزی جبران میکند.
آل امین از امنیت وحوش به وسیله صندوق بیمه کشاورزی خبر داد و گفت: سال گذشته بابت امنیت وحوش به ویژه آنهایی که در حال انقراض هستند، خسارت قابل توجهی پرداخت کردیم.
وی در توضیح بیشتر افزود: بر مبنای حمایت از امنیت وحوش، با همکاری سازمان ملی محیط زیست، چنانچه یکی از وحوش به دامها یا محصولات کشاورزی لطمهای وارد کنند، صندوق بیمه کشاورزی خسارت کشاورز یا دامدار را میپردازد، در نتیجه کشاورزان و دامداران برای از بین بردن وحوش اقدام نمیکنند.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی از پرداخت سریع و برخط خسارت به کشاورزان و دامداران خبر داد و گفت: در سه سال گذشته در پایان هر سال همه خسارتها را پرداختیم و طلبی باقی نماند، اگر هم طلبی مانده، به دلیل نقص پرونده بوده است.
وی با اعلام اینکه امسال در میزان حق بیمه تولیدی بالاترین رتبه را در ۴۰ سال گذشته داشتیم گفت: از آنچه پیش بینی شده بود، نیز بالاتر رفتیم.
وی از تصمیم جدید برای ایجاد انجمن یا بنیاد بیمه کشاورزی خبر داد و گفت: برنامه ریزی نموده ایم تا تشکلهای مردم نهاد بخش خصوصی را در زمینه بیمه کشاورزی راه انداری کنیم.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اعلام اینکه توسعه یافته ترین بیمه کشاورزی را آمریکا و چین دارد گفت: بنا داریم جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بیمه کشاورزی را در جهان ارتقا دهیم.
وی با اعلام اینکه تنها کشوری هستیم که در زمینه طیور بیمه اجباری داریم گفت: بیشترین مصرف کشور ما در زمینه گوشت مرغ است، به همین دلیل باید مراقب سلامت مردم باشیم. در نتیجه اگر طیور آلوده یا بیمار باشد، به جای آنکه در قالبهای گوناگون کشتار شود و به دست مصرف کننده برسد، با توجه به بیمه بودن معدوم میشوند تا آلودگی و بیماری ایجاد نکند.
در ادامه محسن صفدری عضو هیات مدیره بانک کشاورزی با اعلام اینکه بیمه کشاورزی نقش بزرگی در توسعه کشاورزی دارد گفت: بانک کشاورزی و صندوق بیمه کشاورزی دو بازوی امنیت غذایی کشور هستند.
وی با اعلام اینکه ۹۰ درصد واحدهای کشاورزی با تسهیلات بانک کشاورزی تاسیس و تقویت شده گفت: طرحهای بزرگ و شرکتهای سهامی در مجموعه بخش کشاورزی، زاییده نقش آفرینی بانک کشاورزی و حمایت صندوق کشاورزی است که هر دو اینها محور توسعه در بخش کشاورزی هستند.
صفدری با اعلام اینکه اقدامات خوبی در صندوق بیمه کشاورزی شکل گرفته گفت: حامیان اصلی بانک کشاورزی و صندوق بیمه کشاورزی، فعالان بخش کشاورزی هستند. مدیران میآیند و میروند، اما کشاورزان، دامداران، آبزی پروران و فعالان بخش کشاورزی همواره وجود دارند.
وی گفت: سال گذشته ۲۱۰ همت تسهیلات در بخش کشاورزی و دامی پرداخت کردهایم.
صفدری با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۱ جهش بزرگی در پرداخت تسهیلات داشتیم گفت: در سال 1402 منابع کافی برای پرداخت تسهیلات به دست آوردیم و توانستیم رکورد پرداخت تسهیلات در 1401 را پشت سر بگذاریم و امیدواریم این رکورد شکنی در ۱۴۰۳ ادامه داشته باشد.
وی با اعلام اینکه به دلیل گسترش فعالیتهای کشاورزی، پرداخت تسهیلات بانک کشاورزی پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست گفت: در برنامه ۵ ساله، بانکها ملزم میشوند ۱۵ تا ۲۰ درصد تسهیلات را به بخش کشاورزی اختصاص دهند، اما هرگز مسوولیت خود را در این زمینه انجام ندادهاند.
عضو هیات مدیره بانک کشاورزی با اعلام اینکه پیشنهاد دادهایم از توان سایر بانکها، برای تقویت کشاورزی استفاده شود گفت: بر اساس پیشنهاد صورت گرفته، بانک کشاورزی از توان سایر بانکها به عنوان خطوط اعتباری استفاده کند و اعتبارات را به بخش کشاورزی هدایت کند.
وی با تاکید بر اهمیت بانکداری دیجیتال گفت: بانک کشاورزی طرح تحول دیجیتال در ۲۷ محور را دارد که با این رویکرد به یک بانک کامل دیجیتال و الکترونیک تبدیل میشود و باعث میشود بتوانیم تسهیلات و خدمات خوبی ارایه دهیم.
صفدری با اشاره به خدمات دیجیتال بانک کشاورزی گفت: اپلیکیشن باران، افتتاح حساب غیرحضوری، چک، برات و سفته الکترونیکی و بسیاری موارد دیگر از جمله خدمات دیجیتالی بانک کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه بانک کشاورزی تنها بانکی است که بستر تمام الکترونیک دارد گفت: بانک کشاورزی میتواند تمام خدمات را روی این بستر سوار کند، در حالی که بانکهای دیگر نیاز دارند برای هر کدام از خدمات جدید را در بستر جداگانهای تعریف کنند.
عضو هیات مدیره بانک کشاورزی با اعلام اینکه دنبال آن هستیم تا با همکاری بخش کشاورزی، مرتبه بانک کشاورزی را بالا ببریم گفت: سیستم بازارگاه ایجاد شده که بسیاری خدمات کشاورزی در عرصههای مالی از آن طریق توزیع میشود، حتی پرداختها در همین سیستم است.
وی خدمات صندوق بیمه کشاورزی را جامع و کامل توصیف کرد و گفت: اکنون خسارت دیدگان بخشهای کشاورزی و زیر مجموعههای آن بدون هیچ مشکلی خسارت خود را دریافت میکنند.
صفدری با یادآوری اینکه در گذشته “صندوق کمک به خسارت دیدگان” در بانک کشاورزی ایجاد شده بود گفت: این صندوق برای زمانی بود که به حمایت از کشاورزان زیان دیده میپرداخت، اما از هنگامی که صندوق بیمه کشاورزی با قدرت فعالیت میکند و کشاورزان خسارت دیده به راحتی خسارتهای خود را دریافت میکنند، در عمل صندوق کمک ماهیت وجودی خود را از دست داده و فعالیتی ندارد. وی با تاکید بر اینکه صندوق بیمه کشاورزی به فعالان عرصه کشاورزی شخصیت داده است گفت: امروزه کشاورز حق بیمهاش را میپردازند و به محض آنکه خسارتی به او وارد شد، با قدرت و رویکرد مطالبهگری به بیمه مراجعه میکند و خسارتهای خود را میگیرد
صفدری با پذیرفتن اینکه صندوق بیمه کشاورزی خسارت صددرصدی را نمیپردازد گفت: به دنبال آن هستیم تا راهکارهایی را تعریف کنیم که کشاورز بتواند صددرصد خسارت وارده را دریافت کند.
وی با اعلام اینکه بیمه صندوق بیمه کشاورزی به بخش بیمههای بازرگانی ورود کرده گفت: تمامی شرکتها و موسسات مرتبط با بانک کشاورزی را ملزم کردهایم که بیمههایشان را از طریق صندوق بیمه کشاورزی انجام دهند، با این رویکرد قصد داریم توان صندوق بیمه کشاورزی را بالا ببریم و کار به جایی برسد که ورودی صندوق با خروجیاش برابر باشد و حتی به سوددهی برسد.
در ادامه محمد جواد عسگری رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: امنیت غذایی یکی از مباحث مهم و اثرگذار جوامع بشری است. وی با اعلام اینکه امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده گفت: هر کشوری که در قالب برنامه در مسیر امنیت غذایی حرکت نکند، آسیب میبیند.
وی گفت: کشور ما ظرفیتهای بالقوه در تنوع اقلیمی دارد و باید سازوکارهایی مهیا شود که اتفاقات خوبی با توجه به این ظرفیتها رخ دهد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه بخش کشاورزی سه برابر صنعت بازدهی دارد گفت: بخش کشاورزی در حوزه اقتصادی و ارزآوری منحصر به فرد است،
وی با اشاره به اینکه تمامی چالشهای بخش کشاورزی با دقت مورد بررسی قرار گرفته گفت: در مجلس یازدهم تمامی قوانین بخش کشاورزی را به روز کردیم و به نوعی تصمیم گرفتیم که مسیر تولید کشور مهیا شود.
عسگری با اعلام اینکه اگر بخش کشاورزی پویا باشد، اتفاقات خوبی میافتد گفت: اگر غذای سالم تولید نشود، تاوان آن را در بخش بهداشت و درمان میدهیم.
وی با اعلام اینکه بخش کشاورزی پرریسک است گفت: حوادث و سوانح همواره وجود دارد که صندوق بیمه کشاورزی میتواند با جبران خسارت، راهکاری برای علاج این بحرانها باشد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه باید دغدغه کشاورزان را رفع کنیم گفت: صندوق بیمه کشاورزی راهکار و ابزار مهمی برای حل مشکلات کشاورزان است، اما برای مشکل صندوق بیمه کشاورزی، باید چاره اندیشی کنیم که برای این مهم، بارها با سازمان برنامه و بودجه وارد مذاکره شدهایم و فضا را برای حمایت خوب میبینم.
بیشتر بخوانید:
خودنمایی صندوق بیمه کشاورزی در هفته دولت
وی با اعلام اینکه در برنامه هفتم توسعه، حمایت از بخش کشاورزی و صندوق بیمه کشاورزی را قویتر دیدهایم
عسگری با تاکید بر اینکه هر تصمیم گیری برای برنامه هفتم توسعه با نظر کارشناسان، صاحب نظران و فعالان بخش کشاورزی بوده گفت: آنچه در برنامه هفتم تصویب شده، نظرات کارشناسی است که اگر درست و به موقع اجرا شود، تاثیرات بسیار خوبی بر کشاورزی و اقتصاد کشور میگذارد.
در پایان این مراسم از 32 مشتری وفادار بیمه کشاورزی با اهدای لوح و امتیاز تخفیف در خدمات بیمه کشاورزی تقدیر به عمل آمد. مبلغ حق بیمه پرداختی، نسبت خسارت؛ تداوم خرید بیمه نامه و تعداد قراردادها از جمله شاخص های بود که باعث برگزیده شدن این 32 مشتری وفادار و دعوت برای حضور در همایش چهلمین سالگرد صندوق بیمه کشاورزی شد.